TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Összefog és szuperklubot alapít McGregor és Nurmagomedov?

2015.08.04. 16:31 td_interim

h7ndgkr.jpg 

Közel-keleti olajpénzek hozhatják össze az MMA álomcsapatát.

 

A bahreini király fia odavan az MMA-ért, és kész súlyos összegeket áldozni arra, hogy egy istállóba terelje a UFC könnyebb súlycsoportjainak két ászát. Ez eddig olyan, mintha a Foxcatcher 2 forgatókönyve lenne, pedig nagyon úgy fest, hogy maga a valóság.

A The 42 ír lap írta meg, hogy Khalid bin Hamad bin Isa Al Khalifa sejk, a bahreni király ötödik fia felvette a kapcsolatot McGregor és Gunnar Nelson vezető edzőjével, John Kavanagh-gal, hogy új MMA klubot alapítsanak Bahreinben. A sejk képviselői megkeresték Khabib Nurmagomedovot és UFC-s harcostársát, Islam Makachevet is az ötlettel, és minden érintettől pozitív reakció érkezett.

Úgy tűnik, a Közel-Kelet olajmilliárdosai a fociban már működő modellt ültetik át az MMA-ra, csak most nem egy már létező klubot vásárolnak meg és pumpálnak fel pénzzel, mint mondjuk a Manchester City esetében, hanem agy-, vagyis, izé, maradjunk annyiban, hogy izomelszívással felépítenek egy újat.

Nem semmi ötlet, de az egészben a legizgalmasabb mégis McGregor és Nurmagomedov lehetséges együttműködése lenne. A UFC pehely- és könnyűsúlyának legizgalmasabb portékái ugyanis – ha épp nem azt saccolgatják, hogy hány másodperc kéne a másik kinyírásához, ha találkoznának a 155 font bajnoki övéért – kimondottan jól megvannak egymással, klubtársakként pedig, ha a dagesztáni Conor állóharc-iskoláján, az ír pedig Khabib szambósulijában csiszolhatná tovább a képességeit, akkor valószínűleg két megközelíthetetlen terminátort kapnánk végeredményül. Két férfi Ronda Rouseyt.

 conornurmy.jpg

Nurmy és Conor az ír Dustin Piorier felett aratott győzelme után

Hogy a projektről szóló hír nem kacsa, azt a megkeresettek netes reakciói is mutatják. Nurmagomedov Twitteren erősítette meg, hogy a formálódó bahreini csapat tagja, bár kijelentette: az (amerikai) edzője továbbra is az American Kickboxing Academy-vezető Javier Mendez marad:

A WSOF alelnöke, Ali Abdel-Aziz néhány órával ezelőtt szintén Twitteren promózta meg az új vállalkozást azzal, hogy mindenkit haverja, Mohammed Shahid, a bahreini csapat menedzsere követésére biztatott:

Amit retweetelt Khabib és Islam Makachev is. John Kavanagh pedig magát a The 42 cikkét promózó tweetet emelte át, jelezve, hogy igen, így van:

kavanagh_retweet.jpg 

Kavanagh meg is szólalt a lapnak, és nagyon – mármint nagyon – lelkesnek tűnt:

Borzasztóan izgalmas fejlesztés ez az MMA-ban és egyedi lehetőséget kínál a harcosoknak. Megtisztelő, hogy részese lehetek és azt gondolom, hogy óriási potenciál rejlik benne.

 

Az emberek, akik a vállalkozás mögött állnak, nyilvánvalóan szenvedélyesen szeretik a sportot és nagyon mély benyomást tett rám a lelkesedésük. Ez lehetővé fogja tenni a fiatal harcosoknak (…) hogy felérjenek a csúcsra anélkül, hogy aggódniuk kellene az anyagiak miatt.

Egyelőre ennyit tudni, és ebből még tényleg bármi is lehet. Elképzelhető, hogy egy igazi dream team alakul itt, de az is, hogy inkább az utánpótlás-nevelésre mennek majd rá és – újabb focis hasonlattal élve – a Barcelona mintájára megcsinálják az MMA saját La Masiáját, egy ifikeltetőt kolival, profi szakemberekkel és tantervhez igazított edzésekkel. És a sztárbunyósok és sztáredzők maradnak a saját klubjukban, de rendszeresen lejárnak majd szemináriumokat tartani. Mindkét verzió baromi izgalmas.

A sajtótájékoztatót, ahol elvileg mindenre fény derül, augusztus 15-én tartják majd Bahreinben. Addig meg találgathatunk.

• TDMG 󾮟 Passer of Guards •Színesben is odaver a Passzer. Ideális választás minden tatamicsibésznek. Megtalálod a...

Posted by TDMG on Wednesday, July 29, 2015

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr917679302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása