TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Khabib gyerekként kajakra medvékkel birkózott (videó)

2015.07.27. 16:10 td_interim

khabib333.jpg 

Népmesei méretűvé dagad Dagesztán legmokányabb süvölvénye.

 

Ha észbontóan jó birkózást akarsz látni a ketrecben, van hova nyúlnod: elsőre Daniel Cormier és Cain Velasquez neve ugorhat be, de náluk is jobban gyűri az ipart Dagesztán veretlen büszkesége, Khabib Nurmagomedov.

Az American Kickboxing Academy első számú könnyűsúlyúja előszeretettel hecceli riválisait azzal, hogy ő medvékkel verekszik, de megmondom őszintén, én eddig nem vágtam, hogy ez nem csak szöveg, hanem tényleg így is van.

Ehhez képest rá kellett döbbennem, hogy évek óta ott csücsül már Youtube-on a videó, amin a kilencéves Khabib medvebocsokkal gyürkőzik. És nem is csak tessék-lássék módon néhány másodpercig, hanem úgy igazából nekik feszül. Ha hozzám hasonlóan le vagy maradva pár körrel, akkor pislogj nagyokat és zárkózz fel: 

Az egészen bizarr, de ugyanannyira aranyos videó kapcsán adott nemrég interjút Khabib apja, Abdulmanap Nurmagomedov. Az öreg Nurmy fekete öves judós, mestere a szabad fogású birkózásnak és természetesen a szambónak is. Így beszélgetett a riporterrel:

- Nyugaton az a kép él Khabibról, hogy gyerekként medvékkel küzdött. Az amerikaiaknak ez őrültség.

 

- Mondja, ez játék volt, vagy az edzés része?

 

- Először is: egy apa mindig tudni akarja, mi mindenre képes a fia. Nagy kár, hogy fiatalabb korában nem akadtak ennél érdekesebb bunyók. Végül is ez inkább akaraterő-próba volt neki, mint igazi edzés.

Tehát a valódi, komoly munka még a medvés forduló után következett. Frankó!

khabibfater.jpg

Abdulmanap és Khabib Nurmagomedov

Eddig azt gondoltam, Ronda Rousey gyerekkora megközelíthetetlen, hiszen őt tizenkét éves kora óta nevelte harcra judo világbajnok anyja. De most már tudom, hogy Khabib Nurmagomedov még ennél is keményebb kiképzésben nőtt fel. Így már végképp nem csoda az a makulátlan mérleg.

• TDMG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr37658518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása