TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|BRAIN: A Muay Thai alapjai - árnyékboksz

2015.07.25. 17:33 td_axl

muay_thai_alapok_tdbrain.jpg

A méltán népszerű TD|BRAIN sorozatunkat bővítjük egy újabb szériával, melynek célja a Muay Thai stílus alapjainak, technikáinak egyértelmű és a gyakorlatban is használható bemutatása és szemléltetése. Segítségünkre ebben fightcoach.tv barátaink lesznek. Az első részben az alapállást vettük át, jöjjön az árnyékboksz.

 

Az árnyékbokszolás egyik nagy előnye, hogy a rosszul rögzült technikák, védekezési hiányosságok azonosíthatóvá válnak és módosíthatók. Ezért a kezdetekkor fontos már, hogy az árnyékboksz során koncentráltan, lassan és higgadtan végezzük a gyakorlatokat, ezzel csiszolva és kristályosítva a mozdulatokat. Utólag ugyanis nehezebb a kiküszöbölni a helytelen rutint.  A lényeg, hogy képzeljük magunk elé az ellenfelünket minden esetben, mozogva pedig lehetőség szerint minden szögből dolgozzunk. 

arnyekboksz1.gif

A árnyékboksz használható bemelegítésként, de akár levezetésként is az edzést követően. A szögek mellett lehetőség szerint minden használt technikát érdemes belefoglalni, hogy növeljük azok természetességének érzetét, ezzel magabiztosságot nyerve mind az edzésekre, mind pedig a küzdelmekre. Tükör előtt érdemes az árnyékbokszot tolni, főleg akkor, ha nincs mester vagy edzőtárs, aki jelezni tudná az esetleges hibákat. 

arnyekboksz2.gif

Mérkőzésre készülve az árnyékbokszot tanácsos úgy végezni, hogy a leendő ellenfél technikáit, sajátos megmozdulásait szimuláljuk, ill. az ellene hatékonynak számító támadásokat és védekező mozdulatokat gyakoroljuk. 

arnyekboksz3.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr857654292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása