TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Fabricio Werdum: Kell egy kis pihi, küzdjön meg a négy srác a címmeccsért

2015.07.25. 16:09 td_ede

gettyimages-481263805_0.jpg

A hosszú munka gyümölcse júniusban érett be Werdum számára, amikor Mexikóváros teltházas UFC gáláján szerezte meg Velasquez nehézsúlyú címét, lehet ezért is szusszanna egyet.

 

Werdum másodszor harcolt Mexikóvárosban, itt tartotta az edzőtáborát is, ahol sikerült úgy felkészülnie, hogy három meneten át folyamatosan szorongatta Caint. A pontot az i-re guillotine choke-kal tette fel Cain elkeseredett takedown próbálkozása után. Miután letarolta az exbajnokot a lassan 38 éves Brazilnak szembesülni kellett a fokozatosan megfiatalodó, egyre erősebb nehézsúlyú mezőny csatározásával, leendő kihívóival.

Ez most nem csak az utóbbi három hónap edzőtáborának köszönhetem, hanem a szinte szünet nélküli folyamatos edzésnek. Hét éve erre a pillanatra gyúrok. Szerintem a legjobb lenne ha négy srác harcolhatna a címmeccsért: Junior Dos Santos, Stipe Miocic, Cain Velasquez és Andrei Arlovski. Harcoljanak egymással, például Cain Miocic-al, Dos Santos pedig Arlovski-val. Közülük a legjobb, aki a legjobb teljesítményt nyújtja, küzdjön meg velem.

Werdumhoz hasonlóan Arlovski is kinőtte magát a nehézsúlyú mezőny végéből és zsinórban három győzelemmel büszkélkedhet, amiből az egyiket Travis Brown skalpja.

A horvátok büszkesége 6-2-es mérleggel áll a UFC-ben, legutolsó győzelmét Mark Hunt ellen zsebelte be, de ne feledkezzünk meg Dos Santosról sem, aki már legyőzte egyszer a a horvát fenegyereket.

Velasquez térdsérülése utáni hosszú lábadozása miatt Werdumnak először az ideiglenes címet kellett megszereznie Hunttól, majd kiharcolnia Velasquez-től is, ezért is érdekes a brazil ezen gondolatmenete és pihenésre tett utalása, mikor végre megszerezte az áhított címet.

Miután a a sérülések tényleg sok galibát okoznak a sportban, egy torna ezzel a négy névvel leggyorsabban biztosíthatná a leginkább arra érdemesnek a címmeccset a sérülésekkel sohasem bajlódó Werdum ellen.

Werdum a UFC azon harcosai közé tartozik, akiket kerül a sérülés és ezt amennyire lehet ki is használják folyamatos meccsezéssel az oktagonban. Lehet ez az, amiért Werdum kicsit pihentetné magát és egy kihívóra várna, ahelyett, hogy mind a négy potenciális ellenféllel megküzdjön, de azért nem okoz gondot megküzdenie bárkivel.


Kell egy kis idő. Szükségem van testi és lelki megújulásra. Élvezni akarom az időt a családommal, kicsit kiélvezni a nehézsúlyú övemet, de bárkivel megküzdök, ha kell.

 

Megérkezett a TDMG, Magyarország első küzdősport és lifestyle ruhamárkája! Like-ot neki!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr477654122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása