TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: A fiatal veterán vagy az idős kezdő?

2015.07.12. 21:37 td_interim

 

the-ultimate-fighter-21-final.jpg

Lement a UFC 189, máris itt a The Ultimate Fighter 21 fináléja. Kik nyernek ma éjjel?

 

Kutyaharapást szőrével, bunyómásnapot bunyóval – ez a UFC receptje a mostani hétvégére. Kizárt, hogy bárki is kikecmergett volna már a ma hajnalban ráomló vér/katarzishegy alól, de aki még kábán pislogva is MMÁ-t akar nézni, annak a The Ultimate Fighter 21 fináléja nyújt megoldást.

A TUF 21 tegnapi mérlegelésén ketten buktak meg, de közülük egy versenyző legalább javítani tudott. Maximo Blanco 148.5 fonttal érkezett pehelysúlyú meccsére, és ő maradt is ennyi – fizetése húsz százalékát ellenfele, Mike De La Torre kapja. Meglepetésre elszúrta a fogyasztást a könnyűsúlyból frissiben váltósúlyba lépő Jorge Masvidal is, aki 172.5 fontot nyomott első körben – ő viszont egy órával később ismét mérlegre állt, és akkor koppra meg is volt a 170 font.

Esélyek!

maximo-blanco-mike-de-la-torre-tuf-21-finale.jpg 

Maximo Blanco vs. Mike De La Torre

Nagyjából hasonló színvonalat képvisel mindkét bunyós – Blanco azért nagyobb tapasztalattal bír, ő néhány Pancrase-jelenés és egy Strikeforce meccs mellett már most hat UFC-bunyót tud felmutatni. Közismert nevekkel is megosztotta már a ketrecet, de mindtől kikapott: Pat Healy és Marcus Brimage lenyomta, Akira Corassani ellen meg rögtön a meccsük elején bedobott egy szabálytalan térdest, és huszonöt másodperc alatt kizárták. De La Torre-nak ez még csak a harmadik UFC-s mérkőzése lesz, de összeszedettebbnek tartom Blancónál, úgyhogy nálam jó egy pontozásos győzelemre.

angela-mangana-michelle-waterson-tuf-21-finale.jpg 

Angela Magana vs. Michelle Waterson

Ez egy fokkal egyszerűbb lesz: Magana ha csak feleolyan jól tudna bunyózni, mint hülyepicsásakat tweetelni, már megérné a pénzét, de egyelőre az a csaj legjobb tulajdonsága, hogy Bec Rawlings legjobb barátnője. (Sokak szerint ez persze nem is jó tulajdonság.) Oké, ne hallgassuk el: háromszor is megverekedett Jessica Aguilarral, és ebből egyszer győzni is tudott, ez legalább riszpektet ér. Három meccse nyeretlen viszont, legutóbb Teica Torres pontozta ki.

Michelle „Karate Hottie” Waterson viszont bizonyított már, nem is keveset: ő volt az Invicta atomsúlyú bajnoka, míg a szervezetnél töltött utolsó meccsén Herica Tiburcio el nem vette tőle az övet. (A brazil a héten már tovább is passzolta az ereklyét.) Súlyhátrányban lesz a Csini Karatés, de így is megoldja, mondjuk szubmissiönnel.

jorge-masvidal-cezar-ferreira-tuf-21-finale.jpg 

Jorge Masvidal vs. Cezar Ferreira

Kész röhej, hogy a könnyűsúlyból fellépő Masvidal elsőre elszúrta a váltó súlylimitjét, míg a 185 fontos mezőnyből leaszaló Ferreira sikeresen bemért elsőre. Azért ez is mutatja, hogy Masvidal nem a kisebbik végén vergődött a 155 fontos csapatnak, így olyan nagy mérethátrányban azért nem lesz. Jorgét nem kell bemutatni, a UFC egyik legrutinosabb bunyósa, a könnyűsúly örök kapuőre. Legutóbb áprilisban bunyózott, akkor megosztott pontozásos vereséget szenvedett Al Iaquintától. Ezen sokan kiakadtak, ő is, a közelgő infúziós visszatöltés-tilalom mellett ez is hozzájárulhatott a súlycsoportváltáshoz.

Ferreira erős, masszív és jól üt, amit meg is mutatott legutóbbi, februári meccsén Sam Alvey ellen, amíg a vigyori harcos egy semmiből jött pofonnal úgy ki nem baszta, hogy öröm volt nézni. Kihívás lesz Masvidalnak, de a veterán megoldja, pontozással.

michael-graves-vicente-luque-tuf-21-finale.jpg 

Michael Graves vs. Vicente Luque

Őszinte leszek: a TUF versenyzőkről nem tudok semmit. A Graves vezetéknév a maga zordságában szép, de a Luque kellően hülyén hangzik ahhoz, hogy megvegyen kilóra. A hülye vezetéknevű győz, mert hülye a vezetékneve. Első másodperces KO-val.

kamaru-usman-hayder-hassan-tuf-21-finale.jpg 

Kamaru Usman vs. Hayder Hassan

Őszinte leszek: a TUF versenyzőkről továbbra sem tudok semmit. Itt meg még jobban meg vagyok lőve, mert mindkét versenyző neve nagyon erős, mind a kereszt-, mind a vezetéknév előtt földig hajolok. Pusztán a hangzásuk alapján elképzeltem a képességeiket, Kamaru Usmanban szerintem nyers erő és kitartás munkál, Hayder Hassan meg tuti ravasz és nagy taktikus. Hassan átvészeli Usman kezdeti rohamait és kiravaszkodja a győzelmet egy szubbal. Biztos.

jake-ellenberger-stephen-thompson.jpg 

Jake Ellenberger vs. Stephen Thompson

Ellenberger már tíz éve velünk van, és pusztán érzésre azt hihetnénk, hogy nem mai csirke. Csakhogy az érzékeink megcsalnak: a Juggernaut csupán harminc éves, de ez már a negyvenedik profi meccse lesz. Van a srácban kilométer rendesen. Míg Ellenberger kamu-öreg harcos, addig Thompson kamu-feltörekvő tehetség: Wonderboynak ez még csak a tizenkettedik jelenése lesz a ketrecben, miközben már harminckét éves.

Ellenberger februárban hárommeccses szopócsúszdáról kapaszkodott vissza, amikor habosra fojtotta Josh Koscheck száját a UFC 184-en, de az a három veresége Rory MacDonaldtól, Robbie Lawlertől és Kelvin Gastelumtől érkezett, közülük pedig mindenki más ligában játszik, szóval komolyabb szidalmat nem érdemel ezért. Thompson legutóbbi vereségéért 2012 áprilisáig kell visszamenni, akkor egyhangú pontozással kapott ki Matt Browntól. Ez sem szégyen, de tegyük hozzá, hogy az a Matt Brown még nem az az állat volt, aki ma hajnalban villámháborút kerekített az oktagonban – még csak épp elkezdte lemaratni a rozsdát a fegyvereiről. Browne óta négyszer győzött Wonderboy, de MMA-pályafutása legnagyobb skalpja legutóbbi ellenfele, Patrick Coté volt, aki azért nem olyan nagy szám.

A tapasztalat Ellenberger oldalán áll, képességekben hajszálra Thompsont érzem erősebbnek. Abszolút tudományos, fej vagy írásos módszerrel úgy döntöttem, hogy Wonderboy győz, pontozással. 

A TUF 21 döntők mérlegelésének eredményei:

Jake Ellenberger (170.5) vs. Stephen Thompson (170.5)
Hayder Hassan (170.5) vs. Kamaru Usman (170.5)
Michael Graves (170.5) vs. Vicente Luque (171)
Cezar Ferreira (171) vs. Jorge Masvidal (170)*
Angela Magana (115.5) vs. Michelle Waterson (115)
Maximo Blanco (148.5)** vs. Mike De La Torre (145.5)

Caio Magalhaes (185) vs. Josh Samman (186)
Russell Doane (135.5) vs. Jerrod Sanders (136)
Dan Miller (184) vs. Trevor Smith (185.5)
George Sullivan (170.5) vs. Dom Waters (171)

Willie Gates (125.5) vs. Darrell Montague (125.5) 

Júliusban érkezik a TDMG, Magyarország első küzdősport és lifestyle ruhamárkája! Like-ot neki!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr957620846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása