TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Dana White óriásit rúgott Jose Aldo hullájába, Aldo helyett egy brazil orvos rúgott vissza

2015.07.11. 13:50 td_interim

 pbb_112409_danawhite.jpg

Nem, nem tört el az a borda, Aldo elcseszte a fogyasztást, azért lépett vissza – mondja White. De igen, tényleg eltört a borda, Aldo ezért lépett vissza – ugrott a vádakra egy brazil orvos. Sosem lesz ennek vége?

 

Ma éjjel nagyon durvának ígérkező meccset vív egymással Conor McGregor és Chad Mendes a UFC pehelysúlyú ideiglenes bajnoki övéért, de nyilván előtte kellett még egyet kavarni a szaron.

Dana Whiteot a tegnapi UFC Fan Expo közönségtalálkozóján Jose Aldóról és sérüléséről kérdezték, mire a UFC igazgatója meghazudtolta legrégebb óta regnáló bajnokát. White állítása szerint Aldo bordája nem tört el, és a brazil azért lépett vissza, mert nem tudott volna lefogyasztani 145 fontra.

Amikor a képek kikerültek az internetre, és láttad a bordáit, na az egy régi sérülés volt. Az egy régi sérülés volt, ami fehérre meszesedett. Az igazi sérülés a zúzott borda és porc volt. Borda- és porczúzódást szenvedett. És nem emiatt mondta le a meccset. Hanem a fogyasztás miatt.

 

Valami 24 fontot kellett volna leadnia, és mivel nem tudta volna ugyanúgy csinálni, ahogy eddig, attól tartott, hogy nem fog tudni lefogyasztani. Valójában ez volt a probléma. Nem volt bordatörése. Megzúzta. A röntgenfelvétel, amit szétküldött, egy régi sérülését mutatta. Amit ott láttál, az egy régi sérülés volt, nem az új. És még csak nem is a UFC orvosai engedélyezték neki a harcot. Három különböző orvos is engedélyezte neki.

A nagy felhördülést keltő nyilatkozat persze eljutott Brazíliába, ahol Dr. Rickson Moraes, az első orvos, aki megállapította a törést Aldón, a pehelysúlyú bajnok csapatának külön kérésére megszegte az orvosi titoktartást, és megvédte a harcost. Moraes ütőkártyája az volt, hogy Aldo végül el sem utazott Las Vegasba, így azok az orvosok, akik engedélyezték neki a szereplést, nem is diagnosztizálhatták megfelelően a sérülést.

Nehéz úgy kiértékelni egy sérülést, ha csak az orvosi jelentést tudod megnézni. Aldónak okkult traumás bordatörése van, amit MR képalkotással lehet kimutatni, de szerintem a UFC elsőre csak a röntgenfelvételt kapta meg.

 

Amikor kételyeik merültek fel, újra kivizsgáltam Aldót. Akut sérülése van, és ez kialakulhat pontosan ugyanott, ahol korábban már megsérültél. Ez történt. Korábban már megsérült ott, most pedig eltörte a bordáját.

257142_516750_aldo_costela_1_0.jpg

a röntgenfelvétel

ci3oodcuaaafkfp.jpg

az MRI

Szóval így áll most a borda-saga. Meglepne, ha ez lenne a vége – de légyszi, koncentrálhatnánk most már az éjjeli gálára? 

Júliusban érkezik a TDMG, Magyarország első küzdősport és lifestyle ruhamárkája! Like-ot neki!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr427617846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Greenscape 2015.07.11. 14:54:15

Nem kell rajta csodalkozni. Szerintem ha este lathatatlanna tudna valni bemenne a ketrecbe es hatulrol lefogna Mendezt, hogy Conor nyerjen. Egy nagy attores lesz a UFC-nek ha Conor gyoz ami rengeteg penzzel parosul. Azt meg szeretik az uzletemberek.
Aztan ha feltunik egy uj tehetseg a sulycsoportban aki megint ujabb tomegeket tud hozni a sportba Conor is megy a levesbe.
A ket legjobb P4P embererol mondott le a nepszeruseg erdekeben. Aldorol az elmult hetekben Bones-rol meg tudjuk mikor. Persze elitelendo amit csinalt, de a partfogas legkisebb szikrajat sem mutatta Dana nehogy rossz hirben tunjon fel a UFC. Foleg, hogy pont a new york-i "legalizalasi" szavazas elott tortent ami erdeklodes hianyaban elbukott amugy is.
süti beállítások módosítása