TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Az elveszett rész és a Rettenthetetlen – UFC 189: Embedded, harmadik és negyedik epizód

2015.07.06. 10:16 td_interim

conorkard.jpg 

Zavar az erőben: sunyi lopózás helyett csörömpölve dübörgött a UFC cenzorgépezete. Izgalmas részeket vágtak ki utólag az egyik vlogepizódból – megmondjuk, hogy mit, és meg is mutatjuk az eredeti verziót.

 

Az Embedded harmadik epizódjával volt kavarás bőven. Felkerült, lekerült, megvágták, visszakerült. Itt van alább, hogy mi is történt pontosan, az eredeti résszel együtt, de kezdjük a sztorit a kihipózott végtermékkel.

A rész dióhéjban: McGregor megjelenik a Conan O'Brian showban, Mendes elmeséli, mekkorát szopott Chael Sonnen miatt – a gengszterek gengsztere (állítólag alvajárás közben, tehát öntudatlanul) egymás után egy rakatszor kiposztolta facebookra Chad mobilszámát, hogy valaki érje már el, mert ő nem tudja → Mendesnek új számot kellett csináltatnia – jön még néhány mérsékelten érdekes felkészülős jelenet és ennyi. 

Ami ennél sokkal izgalmasabb az az, ami kimaradt a végső verzióból. A UFC tegnapelőtt kilőtte a harmadik részt, aztán röviddel utána le is túrta a netről, az összes fellelhető másolatával együtt. Valamivel később visszatöltötték a fentebbi, csonkolt verziót. Egy jótét lélek viszont megmentette az igazi harmadik epizódot és fel is töltötte – a „rendezői vágás” egy perccel hosszabb a második nekifutásnál. 

A kimaradó jelenetek között ott van az, amikor Conor és a sleppje megnézi a második Embedded részt, egy olyan, kábé fél másodperces villanás, amikor Conort a ketrec falánál leviszi az edzőtársa, és az ír a ketrec tetejébe kap, hogy tompítsa az esést, és végül: az igazi zárójelenet is kimaradt, amiben Mendes tök jókedvűen azt ecseteli, hogy nem is lenne akkora seggfej ez a Conor, csak nem kéne mindig feszítenie.

A Conor & co. videózik jelenet kivágására nem találok ésszerű indokot, de a másik kettőre megvan a valószínű megoldás. A ketrecbe kapaszkodós levitel: többen arra gondoltak, hogy ennek azért kellett repülnie, mert földre viszik benne McGregort, és ez rossz fényt vetne rá. Ha jobban megnézitek, igazság az, hogy Conor meg sem próbált védekezni a levitel ellen. Az underground MMA-fórumok arra jutottak, hogy a kérdéses részben az ír egyszerűen egy csapattársának segít a ketrecnél való levitel gyakorlásában. Ennek tehát nem az lenne a tanulsága, hogy McGregor könnyen levihető, hanem maximum az, hogy az ír segítőkész. Az viszont igaz, hogy annyira csak egy villanás az egész, hogy tényleg újra kell nézni, hogy ez leessen. Tehát ennyiből mégis jogosnak mondható, hogy kikerült a végső változatból. 

Mendes jókedvű parolázásának kivágása már körmönfontabb körülményeket sejtet, de a megoldáshoz itt sem kell atomfizikusnak lenni. Ezek a mondatok repültek: 

Ja, az arc baromi vicces, de mindig próbál szarságokat beszélni, meg keménykedni. Csak lazíts, tesó, nem kell mindig keménynek lenni. 

Klassz pillanatok, igaz? Pont ez a baj – Mendes és McGregor között, bár nyilván van némi epe, azért korántsem annyi, mint Aldo és az ír között. Ennek lehet az az oka, hogy Mendes idegrendszere páncélabb, de valószínűleg csak annyi a magyarázat, hogy őt nem zárták össze egy hétre a kihívóval a modern sporttörténet legkegyetlenebb emberkísérletében. Itt nincs igazi „bad blood,” úgyhogy muszáj extra manipulációval ha nem is élezni a szituációt, de megelőzni a tompulását. (Tényleg, azt vágjátok, hogy készült egy Aldo – McGregor Bad Blood doku? A sérülésnek hála a dobozában fog megrohadni.) Hát ennyi az elveszett, majd megkerült Embedded epizód története. A tanulság? MINDENKI HAZUDIK, NE BÍZZ SENKIBEN. 

A negyedik rész különlegességei: újra felbukkannak a Robbie Lawler és Rory MacDonald nevű ritka állatfajok, és emlékeztetnek arra, hogy a UFC 189-en velük is számolni kell. Ezért szerintem mindenki hálás. Extravicces: az edzőzseni Firas Zahabi azt mondja a TriStar termében tanítványának, hogy fizetni fog McGregornak azért, hogy buzdító szöveget nyomjon neki. Hogy az olyan epikus lenne, mintha a Rettenthetetlen toppanna be az öltözőjébe. És erre ezt a jelenetet vágták rá:

conorlandzsa.jpg 

Well played, Embedded. Well played.

UFC 189: Embedded első, második epizód. 

conor-sign-up.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr777603668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása