TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MOVIE: Izgalmasnak tűnő bokszfilm, és nem a Southpaw, mi az?

2015.07.01. 19:42 td_interim

creed_1.jpg 

A Creed.

 

Egészen húsosnak ígérkezik az idei év bunyósfilmek szempontjából. Már itt van a nyakunkon a Southpaw, javában hegesztik Thaiföldön a Sose hátrálj meg harmadik részét, és ezek mellé most hirtelen, derült égből érkező villámcsapásként megkaptuk egy olyan új mozi trailerét, ami a képsorok alapján hátrakötött sarokkal is lazán kettészarja az előbb említetteket.

Úgy hívják, hogy Creed, és mielőtt bármi egyebet is mondanék róla, indítsd el az alábbi videót, aztán számold, hány másodperc múlva kezdesz el bőgni. 

Nekem gyenge a szívem, úgyhogy már az első jelenetnél szipogva kapkodtam a keszkenő után – a „nincstelen lúzer eltökélten bunyózni indul” típusú képsorok ezredszerre is ugyanúgy beütnek – , de légy bármilyen beton, 1:45-nél te is tuti felzokogsz.

Mert hogy felbukkan Sylvester Stallone, és leesik, hogy ez a Creed az a Creed – a film pedig a Rocky-sorozat örököse.

A fiatal főhős, Adonis Creed Rocky egykori riválisa/barátja, Apollo Creed fia. Sohasem találkozott apjával, de a gettóból feltörve ő is bajnok akar lenni – ezért sétál be egy nap az Olasz Csődör vendéglőjébe, és veszi rá a veterán Balboát, hogy edzze. Aztán, ahogy a trailerből kitűnik, itt is összejön a Nagy Meccs.

Stallonét azért lehet csodálni: akárhányadszorra is el tudja adni ezt az „underdog legyőzi önmagát, aztán a világot” történetet, és valahogy mindig hihető, vagy ha épp nem, akkor is mindenképpen átélhető minden ilyen húzása. Írom ezt egy bő kétperces promó után – de hát pont azért számítok most is arra, hogy a teljes film is jól sikerült, mert Slynak az ilyen eposzokban óriási rutinja van.

A Creed viszont – nagyon helyesen – elsődlegesen nem róla szól, hanem fiatal, afro reinkarnációjáról, úgyhogy a megszokott ízek mellé biztosan kapunk valami új fűszert is.

Adonis Creedet Michael B. Jordan játssza, akinek eddig nem nagyon voltak fontos szerepei, idén viszont áttörhet: az új Rocky mellett az augusztus elején mozikba kerülő Fantasztikus négyesben ő játssza Fáklyát.

A Creed amerikai bemutatója november 25-én lesz. Ami azt illeti, én sokkal jobban várom, mint a túlzottan is feszülős Eminem-hangulatúnak tűnő Southpawt.

td_nation_mozi.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr807588996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása