TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Nem legalizálják az MMA-t New York államban, veszélyben a Weidman – Rockhold meccs

2015.07.01. 17:00 td_interim

122813-ufc-168-chris-weidman-celebrates-victory-dc-pi-cq_vresize_1200_675_high_29.jpg 

A UFC-re mostanában mintha rájárna a rúd.

 

Az MMA ügye zsinórban nyolcadik éve bukik el New York államban, és ez szétbombázhatja az év második felének egyik legizgalmasabb címmeccsét.

Pedig milyen jól indult az év: januárban korrupciós vádakkal letartóztatták Sheldon Silver képviselőt, az MMA New York-i főellenségét. Silver pár nappal később le is mondott, és ez új szeleket fújt a UFC vitorlájába.

A szervezet – ezúttal biztosnak érezve a győzelmet – minden korábbinál keményebben kezdett kampányolni a legalizáció mellett, és egyből le is foglalta a december ötödikei dátumot NYC ikonikus sportcsarnokában, a Madison Square Gardenben.

Ha ez nem lett volna elég, sztárok sora aktivizálta magát, Ronda Rousey, Chris Weidman, és további harcosok mellett még Dwayne „the Rock” Johnson is beállt az ügy mögé. Mindhiába: idén is elbukott a sportág New York-i legalizációja.

Az MMA újabb New York-i haláláról néhány nappal ezelőtt kezdtek el tweetelni egy helyi riporter:

Ezt megerősítette egy jogi szakértő:

Hogy hol ment félre minden? Kapaszkodjatok meg: egy csomó törvényhozó, aki amúgy támogatta volna az MMA legalizálását, mindenféle időpont-ütközések miatt egyszerűen nem tudott ott lenni az ülésszak utolsó napján, és így nem tudott igennel szavazni az intézkedésre.

Ez önmagában teljesen abszurd, sőt, nevetséges, de lehet, hogy az arcunkra fagy a mosoly. Dana White június elején jelentette be az év második felének egyik garantáltan legjobb párosítását, a Chris Weidman – Luke Rockhold középsúlyú bajnoki címmeccset – ami lehet, hogy így megy is a levesbe.

Mindenki biztos volt abban, hogy csakis a tősgyökeres New York-i Weidman vs. a másik kaliforniai kölyök, Rockhold találkozója lehet a december ötödikére tervezett Madison Square Garden-gála főmeccse – amit így most nincs hol megtartani. Ez a párosítás persze máshol is nagyot szólna, de a bajnok úgy tudja, a helyszín kidőlésével a UFC tervei is megváltoztak.

Nem tudom, mikor harcolok legközelebb. Vannak olyan pletykák, hogy Rockholdnak most meg kell verekednie az első számú kihívói helyért Jacaréval.

Persze ha összejött volna áprilisban az eredetileg tervezett Ronaldo Souza vs. Yoel Romero meccs, és ha Jacare ott legyőzte volna a meleg Jézust elutasító kubait Lyoto Machida legújabb gyilkosát, akkor valószínűleg be sem tudta volna előzni a brazilt Lyoto Machida eggyel ezelőtti gyilkosa. Lehet, hogy New York bukása lesz az, ami ismét kiélezi a középsúlyú versenyfutást. 

td_nation.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr927588532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása