TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|BOX: Olyan bokszgálát se láttál még, mint amin Tyrone Spong fog bunyózni

2015.06.18. 14:47 td_interim

tyronespong600x400.jpg 

A promóterek megkergültek.

 

Mondom, hogy a nyár a hülye küzdősportgálák szezonja: a hetvenkét meccses MMA-maraton, a kalóz ketrecharc gála, és az extra-klausztrofób pusztaöklű bunyócirkusz után most itt van az a rendezvény, ami az ökölvívást igyekszik felrázni – azzal, hogy fogja a ringet, és úgy, ahogy van, kidobja az ablakon. A „ring királyával” persze nem bánnak el ilyen durván.

A kellően tufa nevű Big Knockout Boxing-nak már a harmadik gálája érkezik június 27-én, viszont ez lesz az első, amire sikerült egy igazán nagy nevet leigazolni – Tyrone Spong érkezése nem csak egy valóban minőségi sportolót jelent, hanem fokozott médiafigyelmet is, ami felteheti ezt a furcsa szerzetet a küzdősport-világ térképére.

„Nincs ring, nincsenek kötelek, több kiütés” – ez a BKB mottója, és valóban, a módosításaikkal abszolút offenzív, végig pörgős meccsekre kényszerítik bokszolóikat. Több kiütés mondjuk kurvára nincs, de akció az valóban van – nézzük, hogy miért!

bryan_vera_gabe_rosado_inaugural_event_bkb_0zmths6wzs8l.jpg 

Ring helyett a BKB mérkőzéseit egy speciális „pit”-ben, tehát veremben, vagy gödörben tartják, ami kör alapú, átmérője 17 láb (egy kicsit több, mint öt méter), azaz nagyjából a profi bokszban használt normál ring fele. Ennél az egész építmény jóval szélesebb, de a szélei meredekek, így az akció valóban arra a kicsi térre korlátozódik – már csak azért is, mert ha kilépsz a verem falára, azt pontlevonással bünteti a bíró.

Azzal, hogy kötelek sincsenek, elejét vették a rope-a-dope-olásnak is, itt mindenkinek mennie kell előre. (Muhammad Ali rope-a-dope-pal fárasztotta ki George Foremant legendás meccsükön. Ali - Foreman pusztító erejétől tartva - végig a köteleknek dőlt, fejét a ringen – és az ütőtávon – kívül tartotta, és a testét püföltette ellenfelével, míg az a nyolcadik menetre teljesen ki nem fulladt. Ali ekkor lendült csak akcióba, és simán ki is ütötte Foremant.) A veremben sarokba sem lehet szorítani senkit, mert hát, érted, nincsenek sarkai, höhö.

Nem csak a küzdőtér más: a BKB-ban a menetek kétpercesek, a sima meccsek öt menetig, a címmeccsek hétig tartanak. További újítás, hogy itt chipeket varrnak a kesztyűkbe, amik azonnal továbbítják az ütések statisztikáit – a sebességet és az erőt. Ezt nem csak parasztvakításból teszik: 10 ezer dollárt ér „az est ütése” és „a legkeményebb ütés” is. A címmeccsekre ráadásul egy 30ezres KO-bónusz is érvényben van.

Ennyi pofázás után lássuk, hogy is néz ki mindez a gyakorlatban: itt a BKB első gálájának főmeccse tavaly augusztusból: 

Gabe Rosado TKO-val veri Bryan Verát, és ezzel elnyeri a szervezet középsúlyú bajnoki címét

Szóval Tyrone Spong győztes bokszmeccsei, Klicskóhajhászós tervei beizzítása, majd jegelése után, még WSOF-visszatérése előtt lenyom egy nehézsúlyú címmérkőzést a BKB 3-mon a 6-0-0 mérlegű (6KO-s) Julian Pollard ellen, június 27-én, Las Vegas-ban, a Mandalay Bay-ben. Még az is lehet, hogy frankó lesz.

td_nation.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr477554068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása