TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|JUDO: Tóth Krisztián naplója a Judo GP Budapestről #2

2015.06.15. 15:16 td_interim

toth_krisztina_judo_gp.jpg 

Sziasztok! Először is javítani szeretnék egy kicsit. Az előző posztomban véletlenül kihagytam egy 7.-ik helyezés, mégpedig Szabó Franciskát. Utólag is gratulálok neki!

 

A GP második napjára maradtak még régi visszatérők, fiatal tehetségek és folyamatosan teljesítő versenyzők is. A szombati két helyezés (Karakas Hedvig 5. ,Szabó Franciska 7.) és egyetlen érmünk után (Ungvári Miklós 1.) biztos voltam benne, hogy hasonló lesz a folytatás.

A második versenynapon a férfiaknál judóztak a 81,90,100,+100kg a nőknél pedig a 70,78,+78kg. Magyar résztvevők: Férfiak 81Kg: Csoknyai László,Krizsán Szabolcs,Ungvári Attila, Köller Milán 90Kg:Vér Gábor,Ohát Zalán,Rábai László,Kersics Dávid 100Kg:Cirjenics Miklós,Britenbach Paul +100Kg:Bor Barna,Urbán Gergő,Kerstner Robert,Péntek Zoltán Nők 70Kg:Mészáros Anett,Gercsák Szabina,Gyulai Réka,Lőrinc Renáta, 78Kg:Joó Abigél,Salánki Evelin, 20 Magyar versenyző maradt sorainkban az utolsó budapesti világverseny napjára.

meszaros-anett.jpg

Közülük nagy meglepetés volt számomra, Mészáros Anett. Nem azért, mert rossz judós lenne, sokkal inkább, mert nem versenyzett másfél éve. Anett VB és EB érmek mellett még olimpián is volt, ami már magában hordozza azt, hogy nem kezdőről van szó. A tőle megszokott régi Anettet láttam a szőnyegen. Agresszív, harcias, taktikus és nagyon rutinos amazon jött ki belőle. Ennek köszönhetően bronzérmet szerzett és nagy előrelépést tett, hogy ismét olimpián szerepelhessen.

Lett volna még egy bronzcsatánk, de Bor Barna(+100kg) sérülés miatt visszalépett, így az 5.-ik helyezést érte el .Japán ellenfele ellen a döntőbejutásért egy kisebb hibát követően elesett és nem tudta folytatni a versenyt.

7.-ik lett Joó Abigél a 78 kg-os kategóriában. Mint csapattársa nagyon jól ismerem és látszott rajta, hogy nem az ő napja lesz. Abi is egy roppant eredményes judós és ettől a kis „kudarctól” eltekintve biztos vagyok benne, hogy még sokat fogunk róla hallani.

judo.jpg

Anett után volt még egy meglepetés számomra… igaz, ezt negatív értelemben mondom. A 81Kg-os súlycsoportban a négy versenyzőből hárman az olimpiáért küzdenek, de ma valahogy egyiküknek sem jött ki a lépés. Sajnos, aki ismeri a judót az tudja, hogy milyen az ha sérülten, rossz nappal, betegen vagy akár csak bal lábbal versenyzik az ember. Természetesen a negatív szóval nem kritikát akarok gyakorolni a sporttársaim felett hiszen ez a szereplés megeshet bárkivel. Bízunk benne, hogy a jövő évi GP-n szerencsésebbek lesznek a srácok.

A Magyar Judo Szövetség a verseny előtti sajtótájékoztatón 2 érmet és 2 pontszerző helyet remélt. Sikerült ezt túlszárnyalni 2 éremmel és 5 pontszerző hellyel. Nagy szívfájdalmam ellenére én nem tudtam indulni sérülés miatt, pedig szívesen javítottam volna a statisztikát, de majd legközelebb.

Remélem, hogy a következő versenyen nem nekem kell blogolni, hisz az azt jelentené, hogy már megint sérült vagyok - hozzáteszem szívesen tettem. Ha bármi kérdésetek van, bátran forduljatok hozzám! Köszönöm megtisztelő figyelmeteket! Hajrá Magyarok!!!

írta: Tóth Krisztián

td_nation.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr687546244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása