TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|JUDO: Mészáros Anett bronzzal tért vissza a judo világába

2015.06.14. 21:19 td_axl

meszaros-anett.jpg

A 70 kilogrammos Mészáros Anett két év után judózott újra hazai közönség előtt, s legszebb napjait idézve bronzérmet szerzett. Bor Barna sérülése miatt nem tudott kiállni a bronzmeccsre, így ötödik lett, Gercsák Szabina és Joó Abigél a hetedik helyen végzett.

 

Egy nagy visszatérő és egy ifjú reménység mutathatta meg tudását a 70 kilogrammosok között. A visszatérő, az immár férjezett nevén Breitenbach Anettként versenyző judós legutóbb két éve, az Európa-bajnokságon szerepelhetett a magyar közönség előtt. Azt követően el is búcsúzott a judótól, ám – szerencsére – néhány hónapja úgy döntött, megmutatja a világnak, és eléri célját: két ezüst és két bronz után világbajnok lesz a judóban.

A visszatérés nem sikerült túl jól: a februári szófiai European Open-viadalon a japán Arai Csizurutól ipponnal kikapott, de ami ennél is fájóbb, súlyos sérülést szenvedett, amiből úgy néz ki, sikerült felépülnie. Erre mit hoz számára a Budapest Grand Prix sorsolása? A japán Arai ellen kell kezdenie. Nos, Anett visszatért, ezt nyugodtan kijelenthetjük! A japánok Ázsia-bajnok, tokiói Grand Slam-győztes versenyzője nem tudott fogást találni a budaörsi judóson, s végül minimális különbséggel ugyan, de Breitenbach Anett nyert!



Akárcsak a következő körben, a kubaiak világbajnoki bronzérmese, Cortes ellen! Anett a régről ismert, erőtől és önbizalomtól duzzadó judóját csillogtatta, a bíró pedig jutalmazta is agilitását, kétszer is megintette a kubait. Következett az elődöntő, a spanyol Bernabeuval. Ő nem tartozik a nagymenők közé, Európa-bajnoki ötödik hely a legjobb eredménye – de az kiderült, hogy földharcban kitűnő, s ezt erőltetni is tudja.

Valahogy leküzdötte a tatamira a magyar sportolót, s aztán leszorítást próbált kialakítani. A bíró háromszor is beintette, majd visszavonta a leszorítást, a közönség már éles füttyszóval tüntetett, fel kellett volna állítani a küzdő feleket. De negyedszer is újraindult az óra, s meg sem állt húsz másodpercig, ez pedig a spanyol ippongyőzelmét jelentette. A publikum kifejezte nemtetszését, de a zsűri nem változtatta meg a döntést – igaz, az eredmény kihirdetése után a vezetőbíró társaságában még percekig elemezték a tatamin történteket…

A lényeg: Breitenbach Anett a délutáni programban bronzmérkőzést vívhatott. Hajszálon múlt, hogy nem az ifjú reménység, Gercsák Szabina lett az ellenfele. A Hell-Miskolci JC ifjúsági olimpiai bajnoka gyors győzelemmel kezdett az amerikai Bleier ellen, majd jukóval elütötte a továbbjutástól a felnőtt világbajnoki bronzérmes tunéziai Miledet is. A bronzcsatában Aszma Niang és Breitenbach Anett csapott össze, s a magyar lány úgy harcolt, mint régen, már a tatamira lépésnél lélektani előnyben volt, a fogásokat ő vette fel jobban, irányított, s két intéssel vezetett – az utolsó percben már csak azzal törődött, hogy megtartsa előnyét. Végül boldogan emelhette magasba a karjait! A Budapest Judo Grand Prix bronzérme után kijelenthetjük: Mészáros Anett visszatért!

További híreket a Judo GP Budapest második napi történéseiről a judoinfo.hu cikkében olvashattok, Anett itt nyilatkozott a bronza kapcsán, holnap pedig Tóth Krisztián foglalja össze a második napot TD blogjában, melynek első rész itt olvashatjátok.  

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr817544146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása