TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Önmagát lövi tökön a legdurvábbnak hirdetett MMA-gála

2015.06.02. 18:36 td_interim

byb1.jpg 

BYB Extreme-en pusztaöklű a bunyó, klausztrofób háromszög a ketrec – minden adott lenne a fékezhetetlen KO-szürethez, a szervezet mégis a széllel szemben pisál.

 

Itt a nyár, és ezzel beköszöntött a mutáns MMA-rendezvények idénye is: a hetvenkét meccses maraton, és a kalózgála után pénteken debütál egy olyan promóció, ami több szempontból is felforgatja az eddig megszokott ketrecvilágot – és közben saját maga ellen dolgozik.

A BYB – azaz Backyardbrawls – Extreme Fighting Series azt vette a fejébe, hogy létrehozza az utcai harcok és a profi MMA furcsa hibridét, egyetlen célt szem előtt tartva: legyen minden minél brutálisabb.

Ennek megfelelően pusztakezes lesz a harc, és egy valódi, WTF-újításként a meccseket egy háromszög alakú ketrecben tartják. Mit jelent az utóbbi? Azt, hogy ha egyszer beszorulsz egy sarokba, akkor jó eséllyel csak hordágyon jössz ki onnan. 

A nyolc-, hat-, ötszögű, vagy éppen köralapú ketrecek azért is jelentettek újdonságot annak idején, mert a ringgel ellentétben egészen más lábmunkát kívántak meg a harcosoktól: nehezebb volt az ellenfelet beszorítani és kivégezni. Ezzel az elvvel megy homlokegyenest szembe a még el sem nevezett – ez komoly, a hivatalos oldalon lehet szavazni, hogy minek hívják – új harctér, itt nem lehet majd fifikásan táncolni, itt, haver, egy út van csak: ráharapni keményen a fogvédőre, és ütni-ütni-ütni, amíg ki nem fekszik a másik, vagy amíg te ki nem fekszel.

byb2.jpg

az... izé

Még mielőtt minden just bleed guy felvisítana örömében, van itt egy kiskapu: a BYB szabályzata szerint a ketrecet markoló, vagy földön fekvő ember támadása tilos.

41322935.jpg

Hádebáz, akkor ezek szerint, ha elkapnak egy maflással, és úgy érzed, nem tudod folytatni, vagy még el se kapnak, de egy picit elfáradtál, vagy, mittudomén, LETÖRT A KÖRMÖD, akkor egyszerűen rámarkolsz a kerítésre, vagy ledőlsz egyet, és varázsütésre addig piheghetsz, amíg csak akarsz? Nagyon úgy tűnik. Márpedig ezzel a szervezők egyből ki is húzzák a hú-de-extrém gálájuk méregfogát – én legalábbis ettől a ponttól fogva képtelen vagyok komolyan venni a vérbő marketingszövegüket.

A további szabályok egyébként korrekt módon tiltják az ágyék és a fej hátsó részének támadását, a meccsek egyetlen, tíz perces menetből állnak, és akkor emeljük ki még egyszer: a harc pusztakezes.

BYB Extreme Battleship 1 gálát most pénteken rendezik meg, nyolc meccs lesz az étlapon, és ha kedvet kaptál ahhoz, hogy lemeózd, hogy is működik a gyakorlatban a „lefeküdtem, nem ér a nevem!” és a „fogom a kerítést, bi-bi-bíí!”-stratégia, akkor itt tudod megrendelni a PPV-t 9.99 amerikai dollárért.

td_nation.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr757512810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása