TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Sohasem tér vissza a korábbi első számú könnyűsúlyú?

2015.06.01. 13:42 td_interim

tjgrant_preufc124.jpg 

Elég nagy szívás lehet a sérülésveszéllyel terhelt álmok és a fizetetlen számlák közt vacillálni.

 

Emlékeztek még TJ Grantre? Ő az a kanadai faszi, aki az MMA hipsztereként még akkor ütötte ki Gray Maynardot, mielőtt az menő lett volna. Nem rémlik? Senkit sem hibáztatok: a sport nyaktörő tempója miatt ez érzésre még a kőkorban történt.

Valójában 2013 májusában csapott össze Grant és az akkor még ereje teljében lévő Maynard, és győzelmével a kanadai az akkori bajnok, Benson Henderson első számú kihívójává lépett elő. Az év augusztus 31-ére volt kiírva kettejük küzdelme, de Grant edzés közben agyrázkódást szenvedett, és vissza kellett lépnie. Helyére, mint ismert, Anthony Pettis ugrott be, aki aztán el is hódította a bajnoki övet. Az új király és a régi kihívó küzdelmét 2013 december 14-ére célozták be, de Grant szeptemberben közölte: az orvos még mindig nem engedélyezni neki a harcot. Nem sokkal később Pettis is hozta a formáját, és lesérült.

Az agyrázkódás óta majdnem két év telt el, Grantet – inaktivitása miatt – eltávolították a UFC rangsorból, a könnyűsúly bajnoki öve pedig közben ismét gazdát cserélt. Most egy interjú erejéig előásták a harcost, és a jó hír az, hogy teljesen meggyógyult, és szeretne visszatérni. A rossz hír az, hogy ez nem lesz ilyen egyszerű.

Megmondom őszintén, kábé 2005 óta nem volt rendes munkám. Nade meg kell élnem valamiből. Ez egy olyan sport, ahol, ha megsérülsz, egy darabig el tudsz lenni abból, amit megkerestél, de olyan sokat nem keresünk, szóval más munkát is kell végezni. Most amennyire tudom, eltartom magam és a családom.

 

Szerintem még nem hagytam fel a bunyóval. 100 százalékosan egészségesnek érzem magam. Csak egy kicsit azért bennem van a kétely, ha arról van szó, hogy visszatérjek a versenyzéshez. Szívem szerint megtenném, de megpróbálok okosan dönteni. A lehető legjobb döntést akarom meghozni, és egy kis pénzt is akarok keresni.

 

Ha azon mentél keresztül, amin én, akkor tényleg szükséged van némi időre, hogy kidolgozd a haditerved. Azt is tudom, hogy a bunyóban nincsenek garanciák. Élnem kell az életem, van jelzáloghitelem, amit fizetnem kell, vannak számláim. Hagyjak fel a munkával, éljem fel a hitelem, hogy harcoljak, amiben meg megsérülhetek? A jutalom mellett elég nagy a kockázat is. De nem zárom ki. Szeretek harcolni, ez egyértelmű. Csinálni akarom, de miért ne tartsak egy kis szünetet, és hagyjam, hogy a világ felzárkózzon?

A probléma az, hogy a világ nem hogy felzárkózott, de már simán le is hagyta, sőt, nagyjából el is felejtette Grantet. A sérülésveszély a UFC-ben meg ugyanolyan nagy, mint korábban, de az új Reebok-szerződésnek köszönhetően a fizetés töredéke a régen megszokottnak. Ha egy bunyóban komolyabban lezúzzák, a megkeresett aprópénzből aligha fogja kihúzni addig, amíg újra ketrecbe léphet.

TJ Grant jelenleg egy saskatchewani káliumbányában dolgozik. Az oktagon csillogásától nem is lehetne messzebb ez az élet, de a harcos elvan, nem sérül meg, és el tudja belőle tartani a családját. És szerintem ez így tulajdonképpen teljesen rendben is van. 

conor-sign-up.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr467508722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása