TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Ez brutális lesz

2015.05.30. 17:14 td_interim

032015-15-ufc-condit-alves-ob-pi_vadapt_620_high_0.jpg 

Eléggé ráizgultunk a Condit – Alves gála főmeccsére – meg is mondjuk, szerintünk ki nyeri, és a main card többi meccsét is megsaccoljuk. Meg persze itt van a mérlegelés videója is. Katt!

 

A mérlegelésről: mindenki hozta a súlyt, mindenkinek jár a keksz.

Esélyek!

oliveiratill.jpg 

Wendell Oliveira vs. Darren Till

Valamivel ezt a main cardot is el kell kezdeni, úgyhogy tekintsünk el attól, hogy ezeknek a bunyósoknak még Wikipedia oldala sincs. Papíron mészárlást ígér a találkozó: a 24-8-as Oliveira győzelmeiből 11-et KO/TKO-val, hármat szubolással ért el, ami tök jó arány, míg a szervezetnél most debütáló, 12-0-ás Till finishnaplójába eddig nyolc KO/TKO, és két szub került, ami meg pláne kecsegtetően hangzik. Komolyabb infók híján akár pénzfeldobással is megszülhetném a tippet, de legyen inkább az, hogy a brazil extrán felszívja magát a hazai közönség előtt, és meg is szerzi a duplavét.

trinaldoparke.jpg 

Francisco Trinaldo vs. Norman Parke

Trinaldo nem valami nagy ász, ez már abból is látszik, hogy az eddigi egyetlen, valamire való ellenfele Gleison Tibau volt, aki szintén nem világrengető képességeiről ismerszik meg, sokkal inkább elnyűhetetlenségéről, meg arról, hogy egyes vádak szerint világít a pisája a sötétben. A jó Gleisonnal Parkenak is meggyűlt már a baja, úgyhogy a bunyó után megbeszélhetik majd egymással a felek, ki hogyan szopott ki a UFC könnyűsúlyának legtöbbet látott arcától. A meccset meg Parke nyeri kifárasztással.

 barrosojimmo.jpg

Francimar Barroso vs. Ryan Jimmo

Ennek nem kéne különösebben szorosnak lennie: ordító a Jimmo és Barroso közti tapasztalat-különbség. Az összehasonlításból a kanadai kerül ki győztesen, jöjjön pár érdekesség: évezredekkel ezelőtt (2009-ben) megverte a Bellator félnehézsúlyú ex-bajnokát, Emanuel Newtont, 2012-ben hét másodperc alatt kiütötte Anthony Perosht (ez máig UFC gyorsasági rekord), és '13 februárja óta az egy győzelem-egy vereség mintát követi. Most épp a győzelem van soron. Barroso meg még senki olyannal nem szűrte össze a levet, akit ismernél. A brazil kickboxer, a kanadai karatés, mégsem számítok látványos állóháborúra. Jimmo győz pontozással.

noonscowboy.jpg 

KJ Noons vs. Alex Oliveira

KJ Noons se mostanában látszott elit harcosnak. Legutolsó oktagon-kirándulásán mondjuk a létező összes szögből megtalálták az ujjai Daron Cruickshank szemét, olyannyira, hogy el is szakították a detroiti könnycsatornáját, aki ennek következtében fél szemére immár képtelen sírni – de azért ezt hadd ne soroljam már a bravúros megmozdulások közé. Cowboy Oliveira UFC-s debütjét ugyan elveszítette márciusban, de közben egészen frankón mutatott a ketrecben. Végre megint vannak olyan kiegyenlítettek az esélyek, hogy a közönség segítségéhez forduljak: a felpaprikázott brazil csak azért is megmutatja a hazai tábornak, és megszerzi a győzelmet.

lentzoliveira.jpg 

Charles Oliveira vs. Nik Lentz

Ez egy kvázi-visszavágó: előző meccsükön, négy éve a brazil darabokra szedte az amerikait, és a második menetben szubolta, de pont a kivégzés előtti pillanatban betalált egy tiltott térdessel is, így végül utólag eltörölték a győzelmét. No contestért visszavágni ugye papíron hülyeség, de ne legyenek kétségeink: Lentzet rendesen fűti a bosszúvágy. Mégsem adok neki sok esélyt: szinte fix, hogy földre megy a dolog, ahol Nik a birkózásával igazán nyeregben érzi magát, csak hát az van, hogy Oliveira nagyon masszív, offenzív guardot növesztett magának, és úgy keresi a szubokat folyamatosan, hogy le se lehet lőni. Emellé ő állva is feljavult – brazil győzelemre tippelek, finish-sel.

conditalves.jpg 

Carlos Condit vs. Thiago Alves

Ez a meccs alighanem thai boksz-fesztivál lesz, és nem hinném, hogy végig megy. Conditnak adom az előnyt: igaz, hogy kezd már megfáradni, és a térdsérülés, meg a tizennégy hónapos kihagyás pláne rosszul mutat a CV-jében, de technikásabb, jobb harcos Alvesnél. Pitbull már nem az a szörnyeteg, aki egykor volt, utolsó meccsén tükörsimán kiszopott volna Jordan Meintől, ha nincs az a TKO-t érő überrúgása. Valószínűleg megpróbálja majd levinni Conditot, de a Született Gyilkos nem csak lábon, a földön is jobb nála. A meccs elején számítok csak kiegyenlített küzdelemre – Condit, Donald Cerronéhoz hasonlóan lassú kezdő – utána könyök- és térdkavalkád kerekedik, és finish-sel győz az amerikai. 

A mérlegelés eredményei:

Thiago Alves (170) vs. Carlos Condit (170)
Nik Lentz (146) vs. Charles Oliveira (144)
K.J. Noons (170) vs. Alex Oliveira (170)
Francimar Barroso (205) vs. Ryan Jimmo (206)
Norman Parke (156) vs. Francisco Trinaldo (156)
Wendell Oliveira (170) vs. Darren Till (171)

Damon Jackson (145) vs. Rony Jason (146)
Jussier Formiga (126) vs. Wilson Reis (126)
Nicolas Dalby (171) vs. Elizeu Zaleski (171)
Mirsad Bektic (146) vs. Lucas Martins (145)

Ericka Almeida (116) vs. Juliana Lima (115)
Tom Breese (171) vs. Luiz Dutra (170)

conor-sign-up.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr337505158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása