TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Nem fogod elhinni, mekkorát kaszált Rumble Johnson

2015.05.27. 19:07 td_interim

012415-8-ufc-anthony-johnson-ob-pi_vresize_1200_675_high_50.jpg 

A UFC 187 legnagyobb gázsiját a gála legnagyobb vesztese vitte haza.

 

„Majd letörlöm a könnyeim a pénzemmel” – üzente Conor McGregor epikus önfényező cikkében a gyűlölködőknek, és hasonlóképp vigasztalódhat vereségét követően Anthony Johnson is.

Na, nem mintha őt bárki is gyűlölné (a nőket leszámítva), Dana White-ék pedig kiváltképp szeretik. Befutott a UFC 187 fizetési infópakkja, amiből kiderül: senki sem keresett Rumblenél többet aznap este, még a győztes bajnokok sem.

Anthony Johnson harmadik menetes szubmissiön vereségével 500 000, azaz ötszázezer, mondom ÖTSZÁZEZER DOLLÁRT kaszált. Tudjátok, mennyit vitt haza a győztes, és ezzel félnehézsúlyú bajnokká avatott Daniel Cormier? 180 ezret, melyből 90 ezer volt a fellépti díj, és ugyanennyi a győzelmi bónusz.

Egyetlen ember keresett még félmilliót a gálán: a címvédő Chris Weidman, aki abszolút domináns teljesítménnyel gyalulta a vászonba Vitor Belfortot. Weidman fellépti díja 250 ezer dollár volt, győzelmi bónusza természetesen újabb 250 ezer. Ugyanezen logika mentén, ha Rumble nyer, kerek egymillió dollárt vitt volna haza.

Bokszban ez még mindig aprópénz, de MMA-ban őrületes összeg. Összehasonlításképp: a UFC legnagyobb pénznyelője, Alistair Overeem mind Bigfoot Silva, mind Travis Browne ellen elszenvedett kiütéses vereségeivel is 285 – 285 ezer dollárt vitt haza. Mondok még parábbat: a holland legnagyobb UFC-s győzelme, Brock Lesnar nyugdíjba küldése sem ért annyit, mint Rumble feladásos veresége. Akkor 385 00 dollárból bulizhatott a Reem.

Sose fogjuk megtudni, mi állhat a Johnson-szerződés hátterében, de pár tippem azért van. A legnyilvánvalóbb az, hogy Rumble volt a UFC tavalyi, és idei évének legnagyobb sztorija. A béka segge alól tért vissza, és mindenkit szétbaszott útközben: túlzás nélkül rettegett aurát kalapált össze magának a múlt szombati címmeccsig. Minden egyes meccsével egyre több és több ember akarta látni, ahogy lerepít egy újabb fejet.

A másik ok, amiért sikerülhetett ekkora összeget kialkudni: Jones kiesésével az utolsó pillanatban merőben új szituáció állt fel, és egyértelmű volt, hogy itt nem DC fogja eladni a jegyeket. A UFC hirtelen nagyon is függővé vált Johnsontól és bivaly ökleitől, így a Rumble-menedzsment tökéletes pozícióból vághatott bele az eredeti szerződés újratárgyalásának. És nem is hagyták veszni a kiváló alkalmat. Mostanában vereséggel MMA harcos még csak megközelítőleg sem keresett ennyit, az biztos.

Conor McGregor elégedetten csettint: megtanulták a leckét szorgos kis diákjai.

conor-sign-up.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr427496746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása