TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|KICKBOX: Eltiltották a titánsípcsontú bunyóst

2015.05.27. 13:44 td_interim

thai-shin-implant-660x400-copy.jpg 

Wolverine nem thai bokszolhat.

 

Legkésőbb Anderson Silva lábtörés-rehabja óta mindenkinek tiszta, hogy az X-Men nem kamu: a titán-beültetéses szuperemberek köztünk járnak. Csak éppen thai bokszolniuk nem szabad – derült most ki.

A Muay Thai Világtanács (World Muay Thai Council) eltiltotta Bandasak Chaiyasant, aki május 16-án fejrúgással fektette merevre Noppadon Chalort egy thaiföldi meccsen. A tiltás oka az, hogy Bandasak lábába titánrudat ültettek.

Az MMA világa nem tiltja az implantátummal való harcolást, de a thai bokszé igen: a rehabilitáció elősegítésére alkalmazható a beültetés, de amint meggyógyult a végtag, ki kell operálni belőle a rudat. Ha ezt nem teszik meg, olyan élmények várják az ellenfeleket, mint az alábbi:

2015-05-23_1450.png

Noppadon Chalor a rúgást követően

„Sohasem éreztem ilyet. Hét éve harcolok, és nem éreztem még olyat, mint az a rúgás” – mondta Noppadon Chalor, a csapata pedig hozzátette: úgy érzik, a titánrudat csak azért operálták az ellenfél lábába, hogy előnyhöz juttassa őt a ringben. „Nincs jele korábbi sérülésnek, senki sem látta, hogy eltörte volna a lábát.”

Az ellenkező fél persze azzal védekezik, hogy Bandasak Chaiyasant valóban eltörte a lábát, ezért volt szükség a beültetésre. Azt mondják, a törés egy edzésen történt, amikor Bandasak partnere térddel levédte a harcos egy rúgását. De egy ilyen sérülés legalább egy éves rehabilitációval jár, és a Fight State szerint a bunyós legutóbb mindössze két hónapja meccselt.

x-ray.jpg

A Muay Thai Világtanács a fenti röntgenfelvétel alapján tiltotta el a titánlábú thaiboxert, de azóta már az is kiderült, hogy a bizonyíték kamu: a kép egy csontrákkal küzdő fiú lábát mutatja, a thai feliratot utólag applikálták rá.

Jelenleg itt tart az ügy, és ember legyen a talpán, aki eldönti, ki hazudik, és ki nem. A thaiföldi muay thai színtér, mint tudjuk, mindenhonnan bűzlik, de most legalább nem mérgeztek meg senkit.

buakaw.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr87495984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása