TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|BRAIN: A Muay Thai alapjai - alapállás és mozgás

2015.05.25. 18:20 td_axl

muay-thai-alapok.gif

A méltán népszerű TD|BRAIN sorozatunkat bővítjük egy újabb szériával, melynek célja a Muay Thai stílus alapjainak, technikáinak egyértelmű és a gyakorlatban is használható bemutatása és szemléltetése. Segítségünkre ebben fightcoach.tv barátaink lesznek. 

 

Az első részt az alapoktól indítjuk, vagyis az alapállás és mozgás megfelelő elsajátításának mikéntje a cél mind támadó, mind pedig védekező vonalon. Az alábbi animációkban bemutatott mozdulatok alapvető fontosságúak, melyek optimális kivitelezéshez rugalmas, könnyed  súlyelosztás szükséges a lábakon. Figyeljétek meg, hogy a lábak vállszélességben helyezkednek el egymáshoz képest, az elülső láb pedig egyenesen előre "néz". A hátsó láb mozgása hordozza önmagában a stabilitást és mobilitást, nem pedig az első, ez nagyon fontos! Az állat le kell hajtani a védekezés miatt, a kezek magas fedezékben a fej mellett találhatóak, nagyjából a szemek magasságában.

alapallas_muay_thai.gif

Ellazított izmok mellett fontos az ízületek megfelelő felkészítése és folyamatos rehabilitációja. Mozgás közben a lábak nem keresztezhetik egymást, fenntartandó az alap távolság közöttük, a térdek pedig kicsit hajlítva vannak. A tekintet az ellenfél mellkasára irányulva kiindulásnak megfelelő, de a perifériás látásnak nem szabad lankadnia, ezzel is felkészülve bármilyen szögből érkező támadás kivédésére.  
mozgas_muay_thai_v2.gif

Ha hasznos volt az anyag, csatlakozz a lenti TOTALDAMAGE NATION közösséghez, hogy ne maradj le a további részekről!

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr257415256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása