TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Weidman vs. Belfort - ki a nagyobb fenomén?

2015.05.23. 17:51 td_ede

capture.JPG

Hosszas várakozás után végre itt van a rendre elhalasztott szupermeccs Vitor Belfort és Chris Weidman között (reméljük a mérlegelés és a meccs napja között már nem sérül le Weidman). Május 23-án csap össze a 20 éves MMA tapasztalattal bíró Fenomén  a középsúlyú övet Silvától meghódító, és azóta és birtokló, profiként veretlen Chris Weidmannal. A UFC 187 nem kevés csemegét tartogat az MMA rajongóinak, hiszen az est főmeccsét a DC vs Johnson páros alkotja, de nem feledkezhetünk meg a Cerrone vs Makdessi, vagy a Browne vs Arlovski párosításokról sem, számomra mégis a leginkább várt leszámolás a Belfort vs Weidman. Vajon sikerül-e a történelemben harmadikként két súlycsoportban is övet szereznie Belfortnak? Sajnos nem tudok elfogulatlan lenni, és reményeim szerint igen, de nézzük csak meg kicsit közelebbről, ki is ez a két fenegyerek.

 


Kezdjük a címvédővel, Chris Weidmannal.

Eddigi UFC mérlege 12 győzelem, méghozzá nem kisebb nevek ellen, mint például Anderson Silva (2x), Lyoto Machida vagy Demian Maia. Kulcsa a sikerhez, hogy a leginkább sokoldalú bunyósok közé tartozik, elsősorban azonban kiváló birkózó és submission specialista, de a folyamatosan fejlődő kickbox technikája segítségével altatta a Pókot és tartotta sakkban a Sárkányt is. Ha Belfort még mindig tökéletes formában van - márpedig állítása szerinte élete legjobbját hozza - akkor érdekes kihívás lesz Weidman számára. Elsődleges taktikája az oktagon közepének folyamatos kontrollálása, és az ellenfél ketrechez szorítása, ami nem lesz egyszerű egy olyan gyors és veszélyes visszatámadó ellen mint Belfort.

Ahhoz, hogy legyőzze a brazilt, rengeteg rúgásra lesz szüksége, mint Machida ellen. Ilyesmivel már korábban is meggyűlt a Fenomén baja, ez volt a veszte például Jones ellen is. Ezzel a taktikával távol tarthatja magától Chris és nem kicsit dühítheti is fel, ami hozzájárulhat bármilyen hibához.

Ott vannak még a takedownok, amit egyrészt Belfort kontráikor nagyon könnyen kivitelezhet, de ha magára engedi, sem okozhat gondot a földrevitel.

Most pedig következzen az én favoritom: Vitor "a Fenomén" Belfort.

Profi mérlege 24 győzelem, 10 vereség. Kicsit hullámzó teljesítményt mutat, persze brazil kölyökhöz méltóan nem volt egy könnyű élete, viszont pár kulcsfontosságú skalpot begyűjtött, mint Luke Rockholdét, Michael Bispingét, Anthony Johnsonét, vagy a Baltás Gyilkos Wanderlei Silváét.

Miben is rejlik a potenciálja? Belfort az egyik legveszélyesebb kontrázó az MMA történelmében, védjegye a villámgyorsaságú ütései, amit mi sem bizonyít jobban, mint a 20 év alatt kiosztott 17 KO, és akkor még nem beszéltünk az elsöprő fejrúgásairól, amiket az utóbbi két évben villantott. Wiedman biztos megpróbálja majd földrevinni, de benne van a pakliban, hogy szépen belefut egy kontraáradatba a Fenomém jóvoltából. Semmiképpen sem fogja átengedni az oktagon kontrollját Weidmannak, és ez az, ami kizökkentheti a címvédőt, nehezebb lesz a ketrectől földrevitellel próbálkozni, főleg ha folyamatos nyomás alatt lesz.

Nincs mit szépíteni, mindkettőjük számára létfontosságú a győzelem. Weidman folyamatos sérülései miatt eddig nem rúghatott labdába a p4p listán, de erre itt a legjobb alkalom, a  brazil fenegyereknek pedig lehet, ez az utolsó esélye, hogy felüljön a UFC középsúlyú mezőnyének trónjára, és újra a csúcson érezhesse magát. Valamelyiküknek el kell bukni, de mi, MMA rajongók mindenképpen csak nyerhetünk, győzzön hát a jobbik, győzzön a nagyobb fenomén...

conor-sign-up.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr297481570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása