TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Kik győznek a UFC OMFG-gáláján?

2015.05.23. 14:24 td_interim

ufc187-1431671192.jpg 

Brutál párosításokkal támad a UFC 187, néhány meccsnél komoly fejtörést okozott az esélylatolgatás. Azért megpróbáltuk.

 

Kétarcú volt a tegnapi mérlegelés: bratyizások mellett rekordszámú lökdösődés/beszólás is jutott a színpadra. Mielőtt megsaccolnánk a győzteseket, jöjjön a kötelező: mindenki sikeresen bemért, egy kivétellel. Nina Ansaroff ülhet ezúttal a szamárpadba, 120 fonttal mérlegelt 115 fontos meccsére. Fizetése 20%-a bánta.

Na, akkor nézzük az esélyeket!

benavidezmoraga.jpg 

Joseph Benavidez vs. John Moraga

Két tapasztalt és valóban nagy tudású légsúlyú, akik, ha Demetrious Johnson nem lenne... akkor John Dodsontól kapnának ki minden egyes nekifutásra. Moragának ez már kétszer is összejött, plusz Mighty Mouse ellen is kapitulált egyszer – ennél több veresége meg nincs is. Benavidez még nem akasztotta össze a bajszát a második legjobb 125 fontossal, ő egyelőre elvan két Johnson és két Dominick Cruz-vereséggel. A botlások is azt mutatják, hogy mindkét harcos a valódi nagyság küszöbét kapargatja, a párosítás mégsem eléggé kiegyensúlyozott: Moraga erősebb, Benavidez viszont gyorsabb és trükkösebb. Én a legkevésbé megénekelt Alpha Male győzelmére voksolok.

arlovskibrowne.jpg 

Andrei Arlovski vs. Travis Browne

Szép kis tündérmesét ír magának Arlovski, de nem az övé lesz a 2015-ös év Robbie Lawler-sagája. Amilyen fos teljesítménnyel győzte le a fehérorosz Brendan Schaubot, annyira brillírozott Antonio Silva ellen – de hozzá kell tegyük azt is, hogy Bigfoot már nagy lendülettel megindult a lejtőn. Nem így Arlovski haverja és volt edzőtársa, Travis Browne. Hapa jön föl, mint a szar, és bár én még mindig nem vagyok teljesen meggyőzve képességeiről (Overeem a saját lefulladásának, Barnett a saját hülyeségének köszönheti a hawaii elleni KO vereségét), az biztosnak tűnik, hogy ki tudja nyuvasztani a Pitbullt.

 cowboymakdessi.jpg

Donald Cerrone vs. John Makdessi

Ez lehetne a main card legsimább párosítása, a helyzet mégsem ilyen egyszerű. Cerrone a jobb és a sokkal tapasztaltabb harcos, de notóriusan lassú kezdő. Makdessi nem: ha felpörög, és már az elején elkezdi a nyomasztást, akkor komoly problémákat okozhat az első menetben még a reggeli kávéját szürcsölgető Cowboynak. Simán lehet ebből tehát egy kiegyenlített meccs, ettől eltekintve Cerrone van előnyben állva, és a földön is, és ő lesz az, akinek a végén a kezét a magasba emelik.

 weidmanbelfort.jpg

Chris Weidman vs. Vitor Belfort

Vitor Belfort másfél éve nem harcolt. Vitor Belfort harmincnyolc éves. És Vitor Belfort tesztoszteronja magasabb, mint Chris Weidmané. Nem tudom, hogy a legutóbbi csavarnak mennyi jelentőséget kell adni valójában, de amíg nem derültek ki a teszteredmények, sima Weidman győzelemre tippeltem. Viszont emlékszünk még, milyen az a Belfort, akinek szakemberek paskolgatják a hormonháztartását: visszafogottan fogalmazva is egy vadállat. És állóharcban Jézusdzsúz nélkül is robbanékonyabb a brazil. Csakhogy Weidman azzal épített karriert magának, hogy tökéletesen tönkreteszi a legjobb állóharcosok játékát: nyomaszt, lezár, levisz, megfojt, felőröl. Doppinggyanú ide, Jézus ereje oda, Weidman marad a bajnok, maximum keményebb melóval, mint amire korábban számítottam.

rumbledc.jpg 

Daniel Cormier vs. Anthony Johnson

De rohadt nehéz ez a helyzet. Most mindenki Anthony Johnsonról beszél, és teljes joggal: a nehézsúlyú nagyütőket beleértve nincs jelenleg nála félelmetesebb KO-gép a UFC-ben, sőt, talán a teljes MMA-mezőnyben sem. Ha elkap, véged – ennyire egyszerű. De ne feledkezzünk meg Daniel Cormier erényeiről sem: igaz, legutóbbi meccsén még csak a közelében sem járt annak, hogy kibontakozzon, de akkor a Jon Jones-rejtvényt kellett volna megoldania. Ennél most a folyamatos KO-veszély ellenére is könnyebb dolga van. Egyértelműnek tűnik, mit kell tennie: bemenni közelre, klincselni, a kerítésnél nyomorgatni, piszkos bokszolni és a földre vinni a küzdelmet. A súlycsoportban nincs olyan, akinek ez jobban menne DC-nél, már csak azért sem, mert attól tanul, aki ennek a műfajnak a p4p legjobbja. Úgy érzem, hogy a meccs után Cain Velasquez ezúttal nem vigasztalni, hanem ünnepelni fogja barátját. 

A mérlegelés eredményei:

Daniel Cormier (205) vs. Anthony Johnson (204.5)
Chris Weidman (185) vs. Vitor Belfort (184)
Donald Cerrone (156) vs. John Makdessi (155.5)
Andrei Arlovski (241) vs. Travis Browne (236.5)
Joseph Benavidez (125.5) vs. John Moraga (126)

John Dodson (125.5) vs. Zach Makovsky (126)
Josh Burkman (170.5) vs. Dong Hyun Kim (170.5)
Uriah Hall (186) vs. Rafael Natal (185.5)
Nina Ansaroff (120)* vs. Rose Namajunas (116)

Colby Covington (170.5) vs. Mike Pyle (171)
Leo Kuntz (155.5) vs. Islam Makhachev (155.5)
Josh Sampo (126) vs. Justin Scoggins (126)

conor-sign-up.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr47485220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása