TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MAGYAR: Magyar ezüst született a zágrábi szambó Eb-n

2015.05.21. 17:42 td_interim

 vesztergom_ezust.jpg

Vesztergom József ért oda a dobogó második fokára.

 

Hétvégén rendezték Zágrábban a szambó Európa-bajnokságot, ahol két magyar sportoló is indult.

A pénteki versenynapon a győri Vesztergom József lépett szőnyegre, combat szambó versenyszámban, 100 kg-os súlycsoportban. Vesztergom az elődöntőben legyőzte a helyiek kiválóságát, Toric Marcót. A döntőben az orosz és bolgár versenyzőt is legyűrő ukrán Voloshyanov Anatoliy várta. A mérkőzésen kiütközött a köztük lévő rutinkülönbség, így Józsi nyakába végül az ezüstérem került. A szambó Eb-k történetében Vesztergom előtt csak egyetlen magyar, Rovnyai János állhatott dobogóra, ő annak idején bronzot szerzett.

vesztergom_oklevellel.jpg

Papp Imre, a Magyar Sambo Harcművészeti Szakszövetség elnöke, és Vesztergom az ezüsttel és az oklevéllel

A szombati napon Ambrus Gergely (Honvéd Zrínyi SE) lépett szőnyegre. Ő a nyolc közé jutásért a tavalyi világbajnok, orosz Kerimov Murad  ellen kezdett, és sajnos kikapott. Murad ezután a döntőig menetelt, és meg is nyerte az Eb-t, Gergely pedig a vigaszágon folytathatta. Ott parázs csatát vívott a cseh bajnokkal, azonban pontozással alulmaradt.

ambrus.jpg

Ambrus Gergely

Mindkét hazai versenyzőnek ez volt az első Európa-bajnoksága, így különösen elégedett a hazai szövetség. A bolgárokon kívül csak Magyarország adott olyan döntős versenyzőt, aki nem a volt Szovjetunió tagállamaiból érkezett.

Az információkért köszönet Papp Imrének, a Magyar Sambo Harcművészeti Szakszövetség elnökének!

td_nation.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr357480234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása