TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Kinyírják az AKA „kőkorszaki” edzésmódszerét

2015.05.04. 19:00 td_interim

500_stern_dana_white_0.jpg 

Dana White győzött.

 

Régebb óta terítéken van már a sérülések megelőzésének kérdése a UFC-nél, de Khabib Nurmagomedov ismételt kidőlése lehetett az utolsó csepp a pohárban. 

Dana White egy videointerjúban arról beszélt, rávette Javier Mendezt, az American Kickboxing Academy (Nurmagomedov, és az állandóan sérült nehézsúlyú bajnok, Cain Velasquez klubja) vezető edzőjét arra, hogy végleg leszámoljanak a kőkemény, White által nemrég „kőkorszakinak” bélyegzett edzésmódszerekkel.

Az AKA az egyik legnagyobb és legjobb (klub). Szuperkluboknak hívom az olyanokat, mint az AKA és a Greg Jackson's. Náluk vannak a világ legjobbjai. Erről beszélek. Nem szabad hagyni, hogy a legjobbak minden áldott nap szarráverjék egymást. Ezeknek a srácoknak olyan edzőtáborozásra van szükségük, amik köréjük épülnek, ahol az emberek velük együtt dolgoznak, nem pedig megverni próbálják őket.

 

Arról beszéltem Javier Mendezzel, hogy el kell kezdeniük máshogy felkészíteni a srácokat a klubban. Sokkal kevesebb kontaktot szabad megengedni a sparringnál. (…) Király, hogy egy olyan fickó, mint Javier (Mendez) megérti ezt. Ez nem az egókról szól. Azt akarja tenni, ami helyes, ami jó a harcosainak.

Logikus megoldásnak tűnik, de valójában nem tudni, mennyire jó ötlet a legendásan kemény AKÁ-s sparring kiherélése. Mendezék White kőkorszakis vádjait azzal hárították el, hogy ők inkább „régi iskolásak”, és egyébként is, a maródiak kirakatembere, Velasquez az esetek nagy többségében nem sparringon, hanem élesben, a meccsein szenvedte el sérüléseit. Nurmagomedov térde sem rúgástól, vagy egy szerencsétlen leviteltől ment szét, hanem egyszerűen rosszul lépett.

Az AKÁ-t igazolja egy 2014-végi statisztika is, ami szerint a top klubok közül az ő edzőtáboraikban fordul elő a második legkevesebb sérülés. Náluk csak a Team Alpha Male harcosai sérülnek meg kevesebbszer felkészülési időben.

conor-sign-up.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr577430046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása