TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|JITSU: Harminc kilóval könnyebb vetélytársa győzte le a női jitsu terminátorát

2015.04.27. 19:13 td_interim

image126-620x400.jpg 

Mackenzie Dern kifogott Gabi Garcián.

 

Nem a méret a lényeg – mantrázta a kezdetektől fogva a brazil jiu-jitsu, és a világ az első UFC gálán végül meghallotta a szavát. Royce Gracie nálánál kétszer nagyobb embereket tett akkor ártalmatlanná, és ennek a teljesítménynek most a nők mezőnyében megszületett a kvázi-megfelelője. Mackenzie Dern a hétvégi Abu Dhabi World Pro 2015 nyílt súlycsoportú elődöntőjében pontozással legyőzte a női bjj szörnyetegét, Gabi Garciát. 

Az ős-UFC-vel ellentétben most ugyanabból a sportágból érkeztek a felek, de ez csak növeli Dern győzelmének értékét: ezúttal nem félelmetes külsejű, de feszítésekkel, fojtásokkal szemben védtelen harcosokkal kellett farkasszemet nézni, hanem a bjj egyik valódi nagyágyújával, aki érinthetetlennek tűnt. Gabi Garcia 2009 óta nem kapott ki.

Dernnek különösen édes lehet ez a győzelem, hiszen eddig ötször meccselt Gabival, és mind az ötször szubmissiön vereséget szenvedett. És a sikerszéria itt nem állt meg: a nyílt súlycsoport döntőjében legyőzte a Garciához hasonlóan nagydarab Vanessa Nascimentót, emellé pedig begyűjtötte saját súlycsoportja, az ötvenöt kilósok aranyát is. Gabi a nyílt súlycsoport bronza mellett a +75-ösök aranyával vigasztalódhatott.

 otg_banner_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr407403760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása