TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Demetrious Jonhson: vagyok akkora bajnok, mint Ronda Rousey

2015.04.23. 17:35 td_Emree

02-demetrious-johnson-ufc-on-fox-8-w-478x2701.jpg

Lehet, hogy kicsi vagyok, de akkor is dominánsabb, mint Ronda Rousey!

A hétvégén érkezik az UFC 186-ik gálája, amit még a Tengerentúlon is úgy promoznak, hogy a gála, ami nem érdekel senkit… Szerintem az amerikaiaknak agyára ment a jólét.

 

Ok, hogy a főmeccset két körülbelül 56 kilós ember vívja, de az egyiket Demetrious Johnsonnak hívják! Márpedig Mighty Mouse egyike a szervezet legdominánsabb bajnokainak. 21 győzelméből, négyet kiütéssel, nyolcat feladásra kényszerítéssel ért el. Emellett mindössze kétszer kapott ki, akkor is pontozással. Súlycsoportjának eddig egyetlen bajnoka. Az UFC súlycsoportoktól független ranglistájának harmadik helyén tanyázik, de úgy véli ennél magasabban lenne a helye. Ennek hangot is adott és nem átallott magát, még Ronda Rousey-val is összehasonlítani.

„Én és Ronda? Nehéz erről beszélni, amikor bunyózik, egyszerűen megsemmisíti ellenfeleit. A magam részéről, azonban úgy gondolom, hogy egy bajnokot a vele megküzdő ellenfelei tesznek igazán próbára. John Dodson, Joseph Benavidez, John Moraga, Ali Bagautinov velük mind megküzdöttem.

Itt a teljes interjú

 

Nem szeretném kétségbe vonni Miesha Tate vagy Cat Zingano képességeit, de ezekkel a srácokkal össze sem lehet hasonlítani őket. Ne értsetek félre, Ronda kimegy és elpusztítja az ellenfeleit, de egy bajnok attól lesz bajnok, hogy legyőzi a nehézségeket, amikkel találkozik. Ő bajnok, nem mondom, hogy nem az, csak azt, hogy én is az vagyok!”

Ami igaz, az már igaz. Többen is állították már, hogy Ronda Rousey annyira magasan felette áll a női MMA jelenlegi színvonalának, hogy az ellenfelei nem igazán teszik őt próbára. És ezzel nem szeretném megbántani a női MMA világában keményen dolgozó amazonokat. Én, azonban nem hinném, hogy ezért őt kellene hibáztatni, ha egyáltalán kellene bárkit is.

Ugyanakkor egyet értek azzal, hogy sokszor egy bajnokot az ellenfelei határoznak meg. Gondoljunk csak Muhammad Ali pályafutására (Joe Frazier, George Foreman, Sonny Liston) vagy a Rocky sorozat idevágó soraira. És ha már az ökölvívásnál tartunk, ne feledkezzünk meg Floyd Mayweather-ről sem, aki csak pár kilóval magasabb súlycsoportban öklözik, még is hatalmas hype veszi körül.

Mégis mi magyarázhatja akkor, hogy Demetrious Johnson nem kap akkor figyelmet? Lehet, hogy DJ-nek is elgurult a gyógyszere és csak elégedetlenkedik? Vagy, így akar nagyobb hírverést csinálni saját magának? És úgy egyáltalán magát egy női harcoshoz hasonlítania, nem olyan mintha az almát akarnád összehasonlítani a körtével? Mindkettő gyümölcs és hasonlóak is, de végső soron közel sem ugyanaz a kettő.

otg_banner_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr437391460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása