TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Már a legkomolyabb és legbulvárabb lapok is felkapták az Aldo vs McGregort

2015.04.08. 20:21 td_interim

mcgregor-header20151231150705.jpg 

MMA-meccsel az európai sajtóban ilyen kiemelt helyen még nem foglalkoztak soha.

 

Amerika innen nézve egészen más világ: ott a legnagyobb harcosok valódi sztárok, hollywoodi filmekben és agyonnézett esti talk showkban vendégeskednek, komoly sajtója van a sportnak megannyi színvonalas netes és nyomtatott lap képében, ráadásul a UFC és a FOX tévécsatorna házasságának köszönhetően borzasztóan széles réteghez jutnak el a gálák.

Ehhez képest az óceán innenső oldalán az MMA még mindig a saját – szó se róla, kényelmes és szeretett, de mégiscsak – gettójába van zárva, azaz ugyan itt is sorjáznak a kiváló sportlapok, de a rajongókon kívül nem nagyon szembesül a történésekkel, arcokkal senki. Ez most, a Jose Aldo – Conor McGregor leszámolás közeledtével megváltozni látszik.

A UFC 189 médiaturné kegyetlen emberkísérlete végül fantasztikus húzásnak bizonyult: Conor McGregor zseniálisan botrányos megmozdulásainak köszönhetően akkora hájpot sikerült korbácsolni, ami áttörte az eddig megkarcolhatatlannak tűnő küszöböt. Az eddig MMA-val komolyan egyáltalán nem foglalkozó mainstream angolszász sajtó most két végéről is megragadta az év legjobban várt meccsét: kiváló portrét közölt McGregorról a BBC, az ír Sunday World bulvárlap pedig félrekúrással gyanúsítja Jose Aldót.

Persze születtek már nagy ritkán MMA-cikkek az angolszász sajtóban korábban is, de a komoly lapok jobbára a sport létjogosultságát vitatták, vagy a bokszhoz próbálták hasonlítgatni, a bulvárlapok pedig többnyire egy-egy különösen durva/botrányos sztorit kaptak fel. A McGregor címmeccsének történetét körüljáró BBC-s cikk (ugye a BBC a világ egyik legrangosabb lapja) viszont már mentes mindenféle bácsis rácsodálkozástól, és egyetlen karakterén sem érződik az, hogy itt még küzdeni kéne a sport komolyan vehetőségéért, ehelyett teljesen frankón elmagyarázza a helyzetet azoknak is, akiknek a sportolás eddig kimerült a sakkban.

conor_bbc.jpg 

A Sunday World pedig egy teljesen átlagos bulvárlap, ami – a többihez hasonlóan – a focisták és glamúrmodellek (=csöcsöslányok) magánéletének kiteregetéséből csinál pénzt. Most viszont őket is megcsapta a UFC 189-hájp szele, és formabontó módon azon spekuláltak, hogy Jose Aldo azért késte le a Dublinból haza tartó repülőjét a médiaturné zárásának másnapján, mert képtelen volt időben kikászálódni egy helyi – brazil – modell ágyából.

aldotwitter_0_0.jpg 

Hogy félrekefélt-e Aldo, vagy sem, az persze tökmindegy, viszont az, hogy most ugyanolyan kezelésben részesítenek egy ketrecharcost, mint amilyenben a mindenki által ismert és körülrajongott focistákat, az éppen olyan fontos, mint az, hogy a BBC végre saját jogán vette komolyan a sportot.

Úgy tűnik, az MMA az európai mainstream média szemében is kezd végre felnőni – és mindegy, hogy szereted, vagy gyűlölöd Conor McGregort, jár neki a kalapemelés, mert ez bizony az ő érdeme.

conor-sign-up.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr627351646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása