TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Mindenki súlyban van a Bétahímek Bunyójára – UFC Fight Night 63: Mendes vs Lamas mérlegelés eredmények

2015.04.04. 15:46 td_interim

ufcfightnight63.jpeg 

Ez van, ha közeleg a súlycsoport történetének legjobban várt meccse: Aldo és McGregor mögött mindenki, még a kategória terminátorai is csak mellékszereplőnek tűnnek – a saját főmeccsükön is. Azért ez ne tévesszen meg senkit, frankó bunyók vannak kilátásban.

 

A kötelező rossz: Jorge Masvidal fél font többletsúllyal érkezett, de második nekifutásra sikerült hoznia a 156 fontos felső limitet, úgyhogy nincs bírság, nincs dráma, minden meccset meg lehet tartani.

Chad Mendes vs Ricardo Lamas 

mendeslamas.jpg

Vegyük ki a képből Jose Aldót és Conor McGregort, és megkaptuk a meccset, ahol eldől, ki lesz Frankie Edgar első számú kihívója. Na jó, ez a bunyó akkor is királynak ígérkezik, ha kihagyjuk belőle a hülyeségfaktort, és arra koncentrálunk, amink van: két, bombaerős birkózó alapokkal rendelkező harcos, akik az utóbbi években igazán élesre hegyezték a kickbox tudásukat is. Kétségkívül a pehelysúly csúcsragadozói között vannak, kábé annyi a különbség kettejük között, hogy míg Lamas dögunalmasat meccselt tavaly Aldóval, és simán kapott ki, addig Mendes az utóbbi évek legjobb teljesítményét húzta ki a Sebhelyesarcúból. És ez a különbség lehet a döntő most is, Mendes győz, és megerősíti a pozícióját, mint a súlycsoport második legjobbja (McGregort most hagyjuk, vele majd nyáron foglalkozunk).

Jorge Masvidal vs Al Iaquinta

masvidaliaquinta.jpg 

Masvidal a jóval tapasztaltabb versenyző. Pusztaöklű utcai harcosként kezdte, profi MMA pályafutása során pedig összeakasztotta már a bajszát az év egyik legjobb meccsén kalapáló Luis Palominóval, vívott már Srikeforce-címmeccset Gilbert Melendezzel és bár ezeket pont elbukta, olyanokat vert már meg, mint KJ Noons, vagy Daron Cruickshank. A mérlegelésre viszont elképesztően szar formában, fogyasztásról érkezett, konkrétan a pódiumon csomagolták ki az izzasztónejlonból. Alapos verejtéktörölgetés és alsónadrág-ledobás után sem sikerült bemérnie, csak plusz egy kör önkínzás után – ez akár döntő is lehet a mai meccsen. Iaquinta sokkal jobban nézett ki nála, és bár tapasztalata Masvidaléhoz képest elenyésző, éppen most kezd el a súlycsoport csúcsa felé araszolni, amiről Ross Pearson és Joe Lauzon is tudna mesélni. Sok múlik Masvidal visszatöltésén, de úgy érzem, Raging Al-nak áll a zászló.

Michael Chiesa vs Mitch Clarke

chiesaclarke.jpg 

Szakállháború! Mindkét szőrmóknak volt már köze az eggyel fentebbi pároshoz: Chiesa Masvidaltól kiszopott, Iaquintát leszopatta, utóbbit Clarke is leszopatta, de ez igazából csak tőle volt meglepetés. Nagy riszpekt jár Clarkenak, hogy elevickélt idáig, de azzal együtt, hogy tud esélytelenként is nyerni, ezt a meccset valószínűleg Chiesa húzza be. Mindkettejük pályafutását sűrűn tarkítják szubmissiön-győzelmek, ilyesmire lehet számítani most is.

Julianna Pena vs Milana Dudieva 

penadudieva.jpg

Pena nagyon durva térdsérülésből tér most vissza, igazán hosszú kihagyás után – legutóbb 2013 novemberében láthattuk a ketrecben, amikor TKO-val legyőzte Jessica Rakoczyt, és megnyerte a The Ultimate Fighter 18. évadát. Dudieva is elég rég bunyózott már, de ő akkor nem volt valami meggyőző: tavaly augusztusban, UFC-debütálása alkalmával megosztott pontozással tudta legyűrni Elizabeth Phillipset. Képtelen vagyok nem Penára fogadni: underdogként kezdte a TUF-ot, de mindenkit letarolt, és agresszivitása, domináns stílusa valószínűleg most is meghozza neki a győzelmet.

Clay Guida vs Robbie Peralta

guidaperalta.jpg 

Volt már jobb formában is az Asztalos: utolsó négy meccsén 2-2 a mérlege, pehelysúlyba való lefogyasztása előtt pedig két vereséggel zárta könnyűsúlyú pályafutását. Nem is csoda, hogy dobbantott a Jackson's-tól, és bocs, Peralta, de ez a meccs valószínűleg azon fog eldőlni, hogy milyen újításokat tudtak Guida fejébe beleverni a Team Alpha Male-nél. Ezen túl a bizalmat egyértelmű tapasztalatbeli fölényével érdemli ki a hajasbaba.

Dustin Poirier vs Carlos Diego Ferreira

poirierferreira.jpg 

Poiriert annyira megviselte Conor McGregortól elszenvedett veresége, hogy hagyta a fenébe a pehelysúlyozást, és felment a számára sokkal természetesebb könnyűsúlyba. Hogy itt mire megy majd, az nagy kérdés, de a top ötbe aligha fog beférni. Minden esetre a mérlegelésen nagyon lelkesnek tűnt, biztos attól ilyen boldog, hogy most nem basztatta senki. Azért az is érezhető, hogy Joe Silvának, a UFC meccsszervezőjének megesett a szíve szegény srácon a legutóbbi terror-túra után, Ferreirát egyértelműen azért terelik most be a ketrecbe, hogy Diamondnak egy kicsit jobb legyen. És valószínűleg jobb is lesz. 

A mérlegelés eredményei: 

Ricardo Lamas (145.5) vs. Chad Mendes (145.5)
Al Iaquinta (155.5) vs. Jorge Masvidal (156)*
Michael Chiesa (155.5) vs. Mitch Clarke (155)
Milana Dudieva (135.5) vs. Julianna Pena (136)
Clay Guida (146) vs. Robbie Peralta (145)
Diego Ferreira (155.5) vs. Dustin Poirier (155.5)

Liz Carmouche (134.5) vs. Lauren Murphy (135)
Gray Maynard (155) vs. Alexander Yakovlev (155.75)
Shamil Abdurahimov (255) vs. Timothy Johnson (263.6)
Justin Jones (185.5) vs. Ron Stallings (185)

conor-sign-up.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr687339136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása