TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|KICKBOX: Az Izzó Pontgyűjtő Kártyák Estéje – ez volt a Glory 20: Dubai

2015.04.04. 13:42 td_interim

d4s_1529_0_0.jpg

Két bajnoki címmeccs ide, egy középsúlyú torna oda, nem ez volt a szervezet leghangosabbat szóló gálája.

 

Pár hónapja a seggünket vertük a földhöz örömünkben, amikor hosszú kényszerpihenő után makulátlanul csillogó vértezetben, KO-csúccsal tért vissza a Glory. Na, a folytatás nem így sült el: a világ vezető kickbox szervezetének második 2015-ös gáláján csak a superfightok hoztak finisht (két KO – egy TKO), a main card összes meccse végig ment. Azért tegyük hozzá, hogy az utolsó csak azért, mert valakinek nagyon nagy a szíve. Ezzel párhuzamosan pedig egyre kevesebb az esze.

 

Ristie fiam, megőrültél?

 

A legnagyobb várakozás a Robin van Roosmalen – Andy Ristie 2 könnyűsúlyú címmeccset előzte meg. És rögtön az elején tovább nyújtották a tipródást, mert még a kezdés előtt Ristie egyik kesztyűjén elszakadt a hüvelykujjat rögzítő szalag, így le kellett cserélni a garnitúrát.

 

Amikor aztán végre-valahára elindult a bunyó, nem sokan tippeltek volna arra, hogy bármi más kimenetele is lehet, mint a két fél első találkozásának. Ristie hozta, amit kell, kívülről bontogatott, tolórúgásokkal, térdesekkel, messziről indított kombinációkkal, teljesen simán leiskolázva van Roosmalent. Aztán az első szünetben történt valami, ami mindent a visszájára fordított.

 

Nem tudom, talán feltoltak van Roosmalen seggébe egy középen bevágott, kifordított chilipaprikát, miközben Ristievel megitattak egy bögre langyos, cukrozott tejet – más magyarázatot nem találok arra, miért robbant ki egyszerre a pitbull a hollandból, és kezdett elszenderedni ezzel egy időben a surinamei.

 

 

A második menettől jószerivel már csak Pokerface volt a ringben, mert bár Ristinek az elején még volt egy klassz kombinációja, azt követően átváltott a WTF-taktikára: egyre inkább beleállt a bunyóba, ahelyett, hogy megpróbálta volna továbbra is kihasználni magasság- és reach-előnyét. Machine kudarcát nem lehet csak RvR agresszivitásának számlájára írni, hiszen a kalapálás java része a ring közepén telt, egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy a holland elszívta volna Ristie elől a levegőt.

 

A harmadik menet volt az, ahol RvR végképp megette a kihívót, onnan már az egész csak formaság volt. A negyedikben Ristie kétszer is padlózott, és simán le is lehetett volna állítani a meccset. Ristiet, ha az agya már nem is, legalább a szíve vitte előre, és kibírta a záró gongszóig, de az eredmény nem is lehetett kérdéses: egyhangú pontozással bajnok maradt Robin van Roosmalen.

 

Hogy Ristieben a Kiria-TKO maradt meg ennyire mentálisan, vagy a nagy dérrel-dúrral beharangozott felpumpált erőnlét volt kamu, azt ennyiből nem lehet megállapítani, de azt tippelem, hogy a két tényező egyszerre okozta a vesztét. Meg persze RvR beton produkciója. A tűzijáték elmaradt, ennél sokkal jobb meccset vártunk.

 

Varga a Glory első pehelysúlyú bajnoka

 

varga_bajnok.jpg 

Ez a címmeccs sokkal jobb volt, mint a main event. A finish ezt is nagy ívben elkerülte, de itt nem volt kifáradás, összeomlás, kapituláció: fityiszt mutatva a ringrozsdának, Gabriel Varga és Mosab Amrani végig éhes macskacápákként rontottak egymásnak, és haraptak, ahol tudtak. Amrani kezdett jobban, és vitte az első menetet, de a következő kettőben már észhez tért Varga, a bajnoki meneteket pedig már inkább a kanadai irányította. Amrani nem adta fel, nem fulladt le, végig ment előre darálni, de Varga pontosabban talált, és módszerességével elhappolta a bajnoki övet a nyersen és agresszívan bunyózó Amrani elől. Király meccs volt.

 

Jön a Levin – Marcus visszavágó

 

marcus.jpg 

Simon Marcus nyerte a Glory 20 középsúlyú négyes tornáját, és ezzel előlépett a bajnok, Artem Levin első számú kihívójává.

 

Nem is különbözhetett volna egymástól jobban középsúlyú torna két ága. Az első elődöntőben Simon Marcus Wayne Barrettet nyomta le egy finoman szólva is kimért tempójú meccsen. Egyhangú pontozás, biztonsági játék, lapozzunk.

 

A Jason Wilnis – Alex Pereira annál vadabb volt. Az elsőben Pereira, a harmadikban Wilnis rogyott a földre, de a holland megrázta magát, és a záró pillanatokban kemény pofonkavalkáddal biztosította be a győzelmet. Ez is egyhangú pontozás volt, de a különbséget zongorázni lehetett.

 

A döntőben tehát Marcus és Wilnis csapott össze, és ez a találkozó olyan, volt, mintha az előző forduló két meccsét összemosták volna: nem volt benne igazi nagy darálás, de nem is sakkozni mentek a ringbe a felek. Mindkét részről elcsattantak nagy pofonok, de a végén Marcust hozták ki győztesnek megosztott pontozással.

 

Levin és Marcus két éve már összeakasztotta a bajszát bajnoki címmeccsen, a Lion Fight 9-en – akkor a kanadai nyúlta le az aranyat. A következő randi május nyolcadikán lesz, San Diegóban.

 

Bár akadtak jó meccsek is, azért a Glory tavaszköszöntése nem úgy sült el, ahogy vártuk. És biztos vagyok benne, hogy nem csak mi, nézők érezzük fékezett habzásúnak a tegnapi produkciót, hanem a szervezők is – végig kriptahangulat uralkodott, és ez nem valami japános áhítatnak volt köszönhető, hanem annak, hogy alig volt közönség a gálának helyet adó Dubai World Trade Centre-ben.

 

A gála eredményei, balra a győztesekkel:

 

Robin van Roosmalen (c) def. Andy Ristie - egyhangú pontozás
Simon Marcus def. Jason Wilnis - megosztott pontozás
Gabriel Varga def. Mosab Amrani - egyhangú pontozás
Jason Wilnis def. Alex Pereira - egyhangú pontozás
Simon Marcus def. Wayne Barrett - egyhangú pontozás

Saulo Cavalari def. Artem Vakhitov - megosztott pontozás
Mourad Bouzidi def. Dustin Jacoby - egyhangú pontozás
Chi Lewis Parry def. Yong Soo Park - KO, R1, 0:25
Samir Boukhidous def. Mikhail Chalykh - TKO, R1
Chad Sugden def. Atakan Arslan - egyhangú pontozás
Anatoly Moiseev def. Max Baumert - KO, R1, 0:38

 

badr-hari2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr417338768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása