TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|BRAIN: Egyre népszerűbbek a thai börtönbunyók

2015.04.01. 20:38 td_axl

thai-fights.jpg

Korábban olvashattátok már nálunk, hogy Thaiföld egyes börtöneiben muay thai küzdelmeket rendeznek. Ezen bunyókat a börtönök küzdősport háttérrel rendelkező elítéltjei vívják a világ különböző pontjairól érkező fejlődni vágyó, vagy csupán az elismerés ezen formájára áhítozó harcosai ellen.

 

A 2013-ban indult kezdeményezés népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy egyre több dokufilmes kerekedik fel, hogy beszámoljon ilyen rendezvényekről és küzdelmekről. Alább egy ilyen anyagot láthattok. A rabok heti 12 edzéssel készülnek a harcokra, melyek révén lehetőség nyílik számukra, hogy börtönbüntetésük lerövidüljön. A megfigyelők szerint a muay thai küzdelmek nem szülnek agressziót ezen harcosok körében, sokkal inkább figyelmük és energiájuk összpontosítását segíti, egyben érettebb és bölcsebb emberré való válásukban is segít a küzdősport.

Noha 2013-ban indult a program, az alapötlet egy 1774-re datálható legendára épít. Eszerint egy thai harcos, Nai Khanomtom Burmában raboskodott, a börtönben pedig egy este alatt 9 burmai harcossal kellett megverekednie Mangra király kívánságára, Nai mind a 9 bajnokot legyőzte. A legenda valószínűleg nem igaz, a thai nép Burmával szemben vágyott erődemostrációját testesíti meg, de ilyen történetek nagyszerű alapot szolgálnak motiváció szempontjából az ilyen thai tornákon és számunkra is a mindennapokban. 

 buakaw.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr807327454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása