TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|JITSU: A klasszikus verekedős filmek világát idézi a Road to Metamoris

2015.03.28. 15:51 td_interim

road-to-metamoris-hirano-010.jpg

Közzétették a Metamoris 6-hoz vezető titkos grapplingtornán készült felvételek első adagját, és az eredmény minden várakozást felülmúl.

 

Bő egy hónapja írtunk arról, hogy az ötödik gálát követően eléggé eltűnt szubmissiön grappling szervezet formabontó módon fogja a következő rendezvényét promózni. Titkos tornát szerveztek szupernehézsúlyú grapplerek részvételével, ahol a győztes jutalma egy szerződés, valamint egy lehetőség, hogy a Metamoris 6-on Josh Barnett ellen bizonyítson.

 

A tornát egy februári hétvégén meg is tartották, a sportolókon kívül csak az edzők, és a szervezet stábja voltak jelen a próbatételen. Tizenhat szupernehézsúlyú grappler indult, gi nélküli, 15 perces meccseken, ahol csak szubmissiönnel lehetett győzni – nem pontoztak, így ha végigment az összecsapás, döntetlent hirdetett a bíró. Értelemszerűen az jutott tovább, aki a legtöbb szubot gyűjtötte. A grapplerek körbeveréses rendszerben, négy négyfős csoportban versengtek. A Road to Metamoris első epizódja az első csoport történetét mutatja be.

 

A sorozat az első rész alapján fantasztikusan jó lett. A UFC-féle megöllek-megeszlek-kiszarlak imidzzsel szemben a Metamoris mindig is a szertartásosságot, titokzatosságot célozta, és ezek a törekvések most értek be igazán.

 

Ralek Gracie-ék a küzdősportok palettáján létrehoztak valami valóban egyedit, amit csak a klasszikus verekedős filmek világához lehet hasonlítani. A nagyközönség számára aligha ismert bunyósok ugranak egymásnak úgy, hogy előzetesen semmit sem tudtak ellenfelükről, és csapnak össze egy sejtelmesen bevilágított szőnyegen.

 

A meccsekből a highlightokat kapjuk meg, így a video végig – nem pörög, mert ez a műfaj nem olyan – de siklik, és a kameraállások, a vágások, az aláfestő zene – minden a látomásszerűséget célozza. Igazi, klasszikus legendagyártásnak vagyunk szemtanúi, a teljes retro bunyósfilm-feelinghez már tényleg csak az hiányozna, hogy a torna egy isten háta mögötti szigeten játszódjon, és akik nem jutnak tovább, azokat rituálisan feláldozzák a – mit tudom én – lávaistennek.

 

Igaz, nem teljesen ugyanaz a két történet, már csak a költségvetésbeli különbségek miatt sem, de az egyre fárasztóbb The Ultimate Fighterrel szemben Ralek Gracie létrehozott egy olyan harcos valóságshowt, aminek tényleg élmény minden egyes perce. És most a folytatást valóban érdemes várni. A Metamoris titkos tornájának első csoportjából Joseph Kahawai Moku jutott tovább két szubmissiönnel.

conor-sign-up.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr977312718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása