TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: UFC 188: Kelvin Gastelum újra középsúlyban

2015.03.27. 14:13 td_Emree

ufc-188.jpg

Kelvin Gastelum, amilyen sikeres a ketrecben, legalább annyira nem tudja kordában tartani saját súlyát.

 

Legutóbb az UFC 183 során 9 fontos túlsúllyal mért be Tyron Woodley ellen. Összességében ez volt a második alkalom, hogy nem sikerült hoznia, a váltósúly felső határát jelentő 171 fontot és a harmadik alkalom, hogy nem sikerült bemérnie az első alkalommal. Ejnye-bejnye!

Az UFC elnöke Dana White sem ment el szó nélkül a dolgok ilyetén alakulása mellett, és ultimátumot adott a TUF 17 középsúlyú nyertesének. Ebben közölte, Gastelum térjen vissza korábbi súlycsoportjába, vagy lesz ne mulass! Nos, úgy tűnik Kelvin megfogadta a „tanácsot”, hiszen következő meccse középsúlyban lesz, Mexikóvárosban az UFC 188-on. Ellenfelének kiléte sem titok, nem mással, mint a korábban szintén középsúlyban, majd onnan váltóban vitézkedő majd ismét középsúlyba visszatérő, veterán Nate Marquardttal fognak ölre menni.

Kelvin Gastelum legutóbbi kikapott Tyron Woodley ellen és ezzel elbukta addig makulátlan mérlegét is. A teljes képhez hozzátartozik, hogy még a mérlegelés napján is kórházi ápolásra szorult, influenzaszerű tünetek miatt. Saját bevallása szerint ez nagyban megnehezítette a fogyasztást is, és a bunyó alatt nyújtott teljesítményén is látszott, hogy közel sincs minden rendben vele. Kelvin, azonban még mindig csak 23 éves, így bőven van ideje űzőbe venni a középsúlyú övet, aminek elnyerésére véleményem szerint idővel komoly esélye lesz.

Nate Marquardt legutóbbi meccséről szintén keserű emlékekkel érkezik, pontozással kikapott Brad Tavarestől. Marquardt teljesítménye az utóbbi időben elég hullámzó volt. Középsúlyba visszatérvén subolta James Te-Hunát, majd ezt követte a korábban említett pontozásos veresége. Ezeket megelőzően, pedig egy hárommeccses vereség szériát tudhat magáénak. Nate, Kelvinnel ellentétben már nem mai csirke, 35 éves, így ha még le akar tenni valami komolya az asztalra, akkor annak most van itt az ideje!

A motivációval, tehát nem lesz baj. A feltörekvő ifjúság egy jeles képviselője csap össze egy sokat megélt veteránnal. A kérdés csak az, hogy ki fog győztesen kikerülni a buliból, az ifjonti hév és bizonyítási vágy, vagy a tapasztalat lesz döntőbb?

Ezen az estén döntenek a nehézsúlyú bajnoki öv sorsáról is. A szervezet jelenlegi bajnoka Cain Velasquez és az interim bajnok Fabrizio Werdum csapnak össze, hogy végre eldőljön, ki is a vitathatatlan bajnok. Az est másik fénypontjának a korábbi Bellator könnyűsúlyú bajnok Eddie Alvarez, és a korábbi Strikeforce bajnok Gilbert Melendez összecsapása lesz.

ufcmexico.jpg

Mindenki vésse be a naptárba, június 13, Mexikóváros, UFC 188! Jó lesz!

conor-sign-up.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr857306190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása