TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Hector Lombard egyéves eltiltást kapott, eltörölték kokszos győzelmét

2015.03.24. 18:52 td_interim

hector-lombard.jpg 

Lombard harmincnyolc éves lesz, amikor visszatérhet a ketrecbe.

 

Megszületett az ítélet 2015 első, komolyabb nyilvánosságot kapó MMA-s doppingügyében. Az injekciós tűkön trappoló évkezdet legkorábban ébredő bűnöse a kubai harcos volt, de csalására bohózatba illő körülmények között csak a Silva – Diaz fiaskót követően derült fény.

Lombard Josh Burkman felett aratott, UFC 182-es győzelmét követően bukott meg a desoxymethiltestosterone nevű anabolikus szteroiddal, de a Nevadai Sportbizottság senkit sem értesített erről, mert „senki sem kérdezte.” Csak a UFC 183-at követő cunami dobta felszínre a pozitív eredményeket.

td_banner2.jpg

Lombard ügyében hétfőn hirdettek ítéletet Nevadában. A DMT-bukás a kubai győzelmi bónuszába és alapfizuja 33%-ába, tehát összesen 70.490 dollárjába került, a Burkman-meccs eredményét eltörölték, a kubait pedig egy évre eltiltották a versenyzéstől. Lombard az ítélet kihirdetését megelőzően szép bűnbánó szöveggel igyekezett puhítani a biztosok szívén:

Nem találom a megfelelő szavakat, hogy leírjam, hogyan érzem magam ebben a pillanatban. Cserben hagytam a UFC-t, Dana White-ot, Lorenzo Fertittát, a rajongókat, a családomat, a szponzoraimat, és másokat. Ellenfelemnek, Josh Burkman-nek is bocsánatkéréssel tartozom. Sportolóként annak köszönhetem a megélhetésem, hogy a testem csúcsformában tartom. Megbízom a társaimban, és a belső körömben, hogy megfelelő útmutatással és bölcsességgel lássanak el ahhoz, hogy a legjobbat nyújthassam. Ezzel együtt tudom, hogy én vagyok a felelős azért, amit beveszek.

 

Sohasem szedtem be tiltott szert tudatosan. Ezzel együtt pont a harcom előtt bevettem egy olyan készítményt, amiről azt hittem, elfogadott a használata. Azokra az emberekre hagyatkoztam, akiket megbízok, hogy megfelelően informáljanak, és teljes felelősséget vállalok azért, hogy nem gyűjtöttem több információt erről a szerről, mielőtt használtam volna.

Aztán a Bizottság kegyelméért folyamodott azzal, hogy az ítélethirdetésnél vegyék figyelembe, hogy sohasem bukott meg doppinggal, az olimpiákon sem, és hogy idős harcos – 37 éves – és nincs már sok meccse hátra. A fennmaradó időt pedig arra is szánná, hogy fiatal bunyósoknak tartson fejtágítót arról, hogy tudjanak meg minél többet azokról az emberekről, akiben megbíznak (?)

Lombard a konkrét eredményeket azzal magyarázta, hogy egy Z-pak nevű orvosságot szedett, hogy legyűrje az influenzát. Ezt egy barátjától kapta, nem tudva, hogy tiltott szerek. A NAC megkérdezett egy orvost, aki megerősítette, hogy egy ilyen készítmény valóban kiválthat olyan hatásokat, amiktől a beszedője megbukhat DMT-vel. Viszont a NAC szerint a DMT „nagyon hatékony és erőteljes szteroid,” így enyhe büntetés szóba sem jöhetett. Lombard eltiltása a meccs napjáig visszamenőlegesen lépett érvénybe, tehát minimum 2016 január 3-ig nem verekedhet.

Anderson Silva és Nick Diaz még korábban az ügyük tárgyalásának elhalasztásáért folyamodott, amibe bele is ment Nevada, így áprilisig még Pókék is kitalálhatják, melyik fejfájás-csillapító volt az, ami miatt most WTF-visszavágóra, és akciófilmekre kell koncentrálni. Hogy Nick Diaznak minek kellett a halasztás, azt elképzelni sem tudom. Egy újabb szmoki-indukálta eltiltás neki nem oszt, nem szoroz: sokadszorra is belefáradt már a bunyóba, így aligha térne vissza egyhamar újra, már ha egyáltalán visszatérne. Lombard helyzete ennél drámaibb: lehet, hogy most intett búcsút végleg UFC-bajnoki álmainak.

Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről!

fb_ertessites.jpg 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr227300381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása