TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Rafael dos Anjos sérülten ült fel a UFC könnyűsúlyú trónjára

2015.03.16. 14:48 td_Emree

ufc-185-pettis-vs-dos-20150315-054042-071.jpg

Meghódítani az UFC bármelyik súlycsoportját nem kis erőfeszítést és áldozatot igényel. Hátha még a címvédő bajnokot Anthony „Showtime” Pettisnek hívják. Rafael dos Anjos, azonban nem ijedt meg a feladattól és tette, amit tennie kellett.

 

Kihúzta Showtime méregfogát, folyamatos nyomás alatt tartva, a ketrecnek nyomva, majd onnan földre víve kipontozta a bajnokot, miközben nem kevés büntetés osztott ki neki. Ez a metódus nem volt újdonság dos Anjos számára, hiszen Khabib Nurmagomedov ugyanezzel a taktikával mattolta őt korábban. A brazil pedig nem volt rest tanulni, és sikerrel alkalmazta legyőzője fogásait az UFC könnyűsúlyú bajnoki címéért vívott meccse alkalmával. Itt kell megjegyezni, hogy Pettist UFC-s bemutatkozásakor hasonló taktikával győzte le Clay Guida, még 2011-ben. Ez volt Pettis utolsó veresége, egészen az UFC 185-ig.

Ez már önmagában is hatalmas teljesítmény, a lényeg, azonban csak most következik!

Rafael dos Anjos sérülten állt ki és győzött Showtime Pettis ellen. Három héttel ezelőtt az UFC 185 Countdown forgatása közben egy sparring alatt szedett össze egy térdsérülést. A hírt Dana White jelentette be és dos Anjos a gála utáni sajtótájékoztatón erősítette meg.

„Kétségtelenül… sérült térddel küzdött. Ez az én szerencsém, a srác, aki elnyerte az övet, sérült.”

– kommentálta az eseményeket Dana White az UFC elnöke.

Az új könnyűsúlyú bajnok, így foglalta össze a történteket.

„Hálás vagyok, hogy annyira aktív tudtam maradni egész karrierem alatt és, hogy ezelőtt még sosem volt térdsérülésem. A térdem nagyon erős, most fordult elő velem az első ilyen eset. Körülbelül három hete történhetett. Nem tudtam birkózni a felkészülés legutolsó szakaszában.”

Dos Anjos optimista a felépülését követően:

„Még nem voltam orvosnál. Először egy MRI-n kell átesnem, hogy meg tudják állapítani mekkora is a baj pontosan. Szerintem nem nagy a gond, nem lesz szükség műtétre. Egy kattanást éreztem csak.”

Bajnoki címet érő taktikáját illetően a következőket osztotta meg a médiával.

„A stratégiám az volt, hogy levadásszam, és annyira keményen megüssem, hogy megijedjen az ütéseimtől. Egyszer eltaláltam, szerintem ez változtatta meg a harc képét. Ez része is volt a meccstaktikának, hogy féljen az ütéseimtől és a rúgásaimtól.”

Rafael dos Anjos, tehát az UFC új könnyűsúlyú bajnoka, mindezt sérült térddel hozta össze. A pihenésre, azonban nem nagyon gondolhat. Először is meg kell nézetnie a térdét és kés alá feküdnie, ha szükséges. Másodsorban gyülekeznek az éhes kihívók is. Az UFC 187 keretein belül összecsap Khabib Nurmagomedov – dos Anjos korábbi legyőzője – és Donald Cerrone, és az összecsapás győztese lesz a következő kihívó.

Nem tehetünk mást, mint minél gyorsabb felépülést kívánunk az új bajnoknak, majd hátra dőlve várjuk a fejleményeket!

Gyere velünk Krakkóba, a Gonzaga vs Cro Cop 2-re!

td_krakow_cikk-banner.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr727272737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása