TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Mindannyian Ronda Rousey csicskái vagyunk

2015.03.01. 20:52 td_interim

 usa-today-8413444_0.jpg

A UFC női harmatsúlyú bajnoka jött, látott, rekordidő alatt hazavitt egy újabb kart, és ezzel gyakorlatilag kitakarította a súlycsoportját.

 

Ronda Rousey a UFC 184 főmeccsén 14 másodperc alatt végzett az eddigi legveszélyesebb kihívójának beharangozott Cat Zinganóval. A női MMA történetének eddigi legnagyobb eseményén ez volt a lehető legrosszabb forgatókönyv: epikus küzdelem helyett egy szemvillanásnyi valamit kaptunk, ami után itt maradtunk – nincs rá jobb szó – kielégítetlenül.

 

Cat Zinganónak kellett volna lennie annak a harcosnak, a ki végre tényleg megizzasztja Rondát, aki képességei határáig űzi a bajnokot – ehhez képest nem volt más, csak egy újabb tehetetlen áldozat a női Mike Tyson ketrecében. A hagyományosan lassan kezdő Zingano egyszerűen túlkompenzált: lerohanta Rouseyt, megpróbálkozott egy repülő térdessel, az összeölelkezés után volt egy klassz dobása, de aztán gyorsan helyre állt minden: Rousey fölé kerekedett és karfeszítéssel kopogásra kényszerítette.

 

 

Ronda tavaly nyáron Alexis Davis ellen 16 másodperc alatt megalkotta a női MMA leggyorsabb KO-ját, a Zingano felett aratott győzelemmel pedig a leggyorsabb szubmissiön győzelem/leggyorsabb bajnoki címvédés rekordja is az övé. Utolsó három meccse összeszámolva 96 másodpercig tartott.

td_banner2.jpg 

Rousey ezzel gyakorlatilag kitakarította a női harmatsúlyt, és lassan tényleg bebizonyítja azt is, hogy nemtől függetlenül ő a legjobb harcos a világon azok között, akiket nem Brock Lesnarnak hívnak. Úgy tűnik, most már tényleg csak egyetlenegy meccs van hátra: a megabunyó Cris Cyborg ellen. Az azért csak lenne már olyan hosszú, hogy ne férjen rá az egész egy gifre... ugye?

 

holly1.jpg 

A másik női meccs sem azt hozta, amit vártunk, de a néma döbbenet helyett itt legalább kaptunk egy rendes, igazi bunyót. Holly Holm akkora hype-pal érkezett meg végre az oktagonba, hogy mindenki villámgyors kivégzést várt tőle, és azt, hogy egyből Rousey legitim kihívójává lépjen elő. Ehhez képest Holmnak csak megosztott pontozással sikerült legyűrnie Raquel Penningtont, és egyáltalán nem tűnt olyannak, mint akit bárki is egy ketrecbe merne zárni Rondával.

 

Ennek ellenére nagyon jó meccs volt az övék, és ha legjobb fegyvere, a valóban KO-képes fejrúgása nem is talált tisztán egyszer sem, Holm remek bemutatót tartott képességeiből. Klasszak voltak az ütéskombinációi, és remek lábmunkájával – ami azért leginkább őzikés szökdécselésre hasonlít – valószínűleg a legszebben bunyózó női harcos, akit valaha láttam. Egyelőre azonban nem hogy egy ketrecben, egy szobában sincs semmi keresnivalója Rouseyval.

 

Persze a csajokon kívül részt vettek még páran a gálán, születtek finishek is szép számmal, és még némi dráma is belefért: valószínűleg két régi motorostól is elbúcsúzhatunk, vagy ha mégsem, hát kurvára ideje volna. Josh Koscheck-et habzó szájúra fojtotta Jake Ellenberger, Mark Munoz pedig egy hátsó fojtás rosszabbik végén kötött ki Roan Carneiro ellen. Kos 37 éves, 15 hónapnyi kihagyás után tért vissza, és zsinórban négy vereség van a háta mögött. Munoz ugyanennyi idős, most tart zsinórban három vereségnél, és egyre reménytelenebbnek tűnik. Nemsokára kiderül, mi lesz a sorsuk, de érdemesebb lenne egy kisebb szervezetnél levezetni, vagy hagyni a fenébe az egészet, és egyből visszavonulni.

 

A gála eredményei, balra a győztesekkel:


Ronda Rousey (c) def. Cat Zingano szubmissiön (karfeszítés) R1 0:14
Holly Holm def. Raquel Pennington megosztott pontozás (29-28, 28-29, 30-27) 
Jake Ellenberger def. Josh Koscheck szubmissiön (észak-dél fojtás) R2 4:20
Alan Jouban def. Richard Walsh KO (könyökös és ütések) R1 2:19
Tony Ferguson def. Gleison Tibau szubmissiön (hátsó fojtás) R1 2:37

Roan Carneiro def. Mark Muñoz szubmissiön (hátsó fojtás) R1 1:40
Roman Salazar vs. Norifumi Yamamoto törölve (szemszúrás miatt) R2 2:37
Tim Means def. Dhiego Lima TKO (ütések) R1 2:17
Derrick Lewis def. Ruan Potts TKO (ütések) R2 3:18

Valmir Lazaro def. James Krause megosztott pontozás (29-28, 28-29, 29-28)
Masio Fullen def. Alexander Torres megosztott pontozás (28-29, 29-28, 29-28)

Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről!

fb_ertessites.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr117231637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása