TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: A bukik már a halakkal alszanak

2015.02.23. 19:44 td_interim

mir1.jpg

Ha ránk, meg mindenki másra, és kiváltképp a bukmékerekre hallgatva tetted meg a tétjeidet a UFC Fight Night 61: Bigfoot vs Mir gálára, akkor bizony elkúrtad.

 

MMA-bukik tömegei köthettek ki ma hajnalban betoncsizmával a lábukon a Rio Jacuí mélyén (ennek a folyónak a partján épült Porto Allegre, most néztem meg az interneten). A UFC Fight Night 61: Bigfoot vs Mir gála 11 meccséből ugyanis 10-et az esélytelenebbnek kikiáltott harcos nyerte meg. Köztük a főmeccsel, ami tökéletesen reprodukált egy pár hónappal ezelőtti, brazíliavárosi csörtét.

td_banner2.jpg 

Frank Mir húzott egy váratlant, és megarlovskizta Bigfoot-ot. Fityiszt mutatott a rutinnak, és meg sem próbálta levinni a brazil ütőgépet, ehelyett megmutatta, hogy nem váltotta le hiába a bokszedzőjét: rövid, óvatosan kóstolgatós periódus után egy bal horoggal a földre küldte, és az első menet századik másodpercében könyökösökkel kivégezte ellenfelét. Most is az volt a kulcs, amiről Bronson magyarázott: Silva védekező pozícióban olyan bénán tartja maga előtt a kezeit, mint egy tirannoszaurusz, és a feje is legalább akkora – könnyű célpont volt az először csapottal támadó, aztán az elöl ragadt kezek mögé horgoló Mirnek.

usa-today-8400219_0.jpg 

Franknek minden bizonnyal karriermentő győzelem volt ez, Silva Brazília-méretű talpai alatt viszont most kezd felforrósodni a talaj. Most ő tart ott, ahol tegnap még legyőzője: zsinórban négy meccse nyeretlen, és mivel Arlovski után most is első menetes KO-vereséget szenvedett, a Bigfoot becenév mellé lassan kezd ráragadni a Glasschin is. Mir-t illetően viszont most már egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a lőszereit nem direkt csempészte be az országba. Véletlenül benn maradt a hátizsákban, mi? Lószart, azzal üzent, hogy most már neki is van tűzereje.

johnson1.jpg 

Az est másik főmeccse, az Edson Barboza – Michael Johnson találkozó nem szolgált igazi meglepetéssel. Johnson volt az esélytelenebbnek kikiáltott harcos, de ez puszta formalitás volt: nagyjából egyenlő erőt képviseltek a felek. A mérlegelős-beharangozós posztban felvázolt egyszeregy mintájára Johnson végig ment előre, mint a gép, nyomasztott és nem hagyott teret Barboza falbontó erejű rúgásainak, amik a harmadik menetre, köszönhetően az amerikai fáradhatatlanságának, el is fogytak. Egy remek meccs végén Johnson egyhangú pontozással húzta be a győzelmet, és – nyomatékosítva, hogy valóban el akar indulni az övhöz vezető úton – kihívta a UFC újdonsült csodaharcosát, Benson Hendersont.

 usa-today-8400019_0.jpg

Cezar Ferreira biztosan megveri Sam Alveyt. Ez így is volt, egészen addig, amíg az első menet vége felé hirtelen mégsem lett így. Mutante olyan volt, mint egy cséphadaró, ütött, rúgott, nyomult – aztán Alvey, aki addig összesen kettő (!) csapást eresztett meg, úgy gondolta, megtoldja még kettővel: egyet Ferreira feje tetejére, egyet pedig az állkapcsára mért, és már elő is vehette a trademark, 32-fogas vigyorát. KO.

rustam-khabilov_adriano-martins-ufc-jeffersonbernardes-inovafoto.jpg 

Rustam Khabilovnak kötelező lett volna behúznia ezt a meccset, hogy komolyan vehető maradjon a könnyűsúlyú kihívók közt. Ehelyett elcseszte: lábon nem volt jobb Adriano Martinsnál, és meglepetésre a földön sem. A meccset a brazil vitte el megosztott pontozással, és most talán még ő maga is csak pislog, hogy egyszeriben a súlycsoport nagyfiúi közvetlen közelébe keveredett. Khabilov meg lejjebb pottyant a ranglétrán.

 

Frankie Saenznél nem volt nagyobb underdog a gálán – annál nagyobbat szólt, hogy +575-ös szorzójával egyhangú pontozásos győzelmet aratott Iuri Alcantara fölött. Santiago Ponzinibbio sem ijedt meg a fölé tornyosuló, és egy súlycsoporttal fentebbről érkező Sean Stricklandtől: meglepetésre ő volt az agresszor a meccsen. Azért az látszott, hogy Strickland ennél nagyobb pofonokon nevelkedett, az igazán nagy találatokat is lerázta magáról, de töketlenkedésének köszönhetően végül egyhangú pontozásos vereséget szenvedett az argentin méregzsáktól.

És a legelső prelimet leszámítva, ahol még a favorit nyert, ugyanez a WTF-tendencia érvényesült már az ültető meccseken is. Én imádom, ha az előzetes esélylatolgatásnál igazam van: az olyasmi érzés, mint amikor egy jóllakott, napsütéses vasárnap délután ledöglök a tévé elé Bud Spencer – Terence Hill filmet nézni. Minden ismerős, minden kényelmes, és minden rendben van. Azt is borzasztóan bírom csípni viszont, ha nincs igazam, mert olyankor megugrik a pulzusom, és rikkantgathatok, hogy „Ezt nem! Hiszem! El!” A ma hajnali gála is ilyen volt, bebizonyította, hogy A Lehetetlen Nem Létezik, hogy a Kisember Felemelkedhet, és hogy az MMA-ben Nincs Lefutott Meccs. Örömteli dolgok ezek, bár nagyobb összeget mernék tenni arra, hogy a csonkán maradt brazil bukicsaládokat ez aligha vigasztalja. Már csak egy élő bukméker kéne, aki belövi nekem a szorzót.

A gála eredményei, balra a győztesekkel:

Frank Mir def. Antônio Silva - KO (ütések és könyökösök), R1, 1:40
Michael Johnson def. Edson Barboza - egyhangú pontozás (29-28, 30-27, 30-27) 
Sam Alvey def. Cezar Ferreira - KO (ütések), R1, 3:34
Adriano Martins def. Rustam Khabilov - megosztott pontozás (29-28, 28-29, 29-28) 
Frankie Saenz def. Iuri Alcântara - egyhangú pontozás (30-27, 30-27, 29-28) 
Santiago Ponzinibbio def. Sean Strickland egyhangú pontozás (30-27, 30-27, 30-27)

Marion Reneau def. Jéssica Andrade - szubmissiön (háromszög fojtás), R1, 1:54
Matt Dwyer def. William Macário - KO (superman ütés), R1, 3:14
Mike De La Torre def. Tiago Trator - TKO (ütések), R1, 2:59
Douglas Silva de Andrade def. Cody Gibson - egyhangú pontozás (29-28, 30-27, 29-28)

Ivan Jorge def. Josh Shockley - egyhangú pontozás (29-28, 29-28, 29-28)

Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről! 

fb_ertessites.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr197209053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt Fehér 2015.02.23. 21:55:23

Frank nagyon meggyőző volt. Remélem azért még csillant valamit még a közeljövőben mielőtt visszavonulna. Bírom a fószert, kemény mint a......
süti beállítások módosítása