TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Anderson Silva a meccs utáni doppingteszten is megbukott

2015.02.18. 12:36 td_interim

img_2497_0_0.JPG

A harcos vizeletében szteroid mellett ezúttal nyugtatókat is találtak.

 

Anderson Silva meccs után leadott vizeletmintájában ismét drostanolonet találtak, ugyanazt az anabolikus szteroidot, mellyel első, január 9-i tesztjén megbukott. A doppingszer mellett ezúttal oxazepamot és temazepamot is kimutattak a mintából. Ezek nem doppingszerek, de versenyidőszakban ugyanúgy tiltottak. A temazepam altató, az oxazepam nyugtató-szorongásoldó gyógyszer. Ezek nem tiltott szerek, de Silva nem tett említést róluk azon a kérdőíven, amit a harcosoknak minden mérkőzés előtt ki kell tölteniük, és ami többek között arra is rákérdez, hogy a meccset megelőző egy hónapban használt-e a sportoló bármilyen, receptre, vagy vény nélkül kapható gyógyszert, krémet, inhalálószert, vagy injekciót. A nyugtatók elhallgatásával Silva félrevezette a Bizottságot, így ez a húzása is büntethető.

 

Silvát a UFC 183 kapcsán összesen háromszor tesztelték, január 9-én, 19-én és 31-én. Az első teszten drostanolone-nal és androstane-nal bukott meg, a második vizsgálat eredményei tisztán jöttek vissza. Most, hogy mindhárom eredmény nyilvánossá vált, Bob Bennett, a Nevadai Sportbizottság ügyvezető igazgatója nyilatkozott egyet az ESPN-nek, ahol különösen kemény szavakkal illette Silvát.

Ha szájon át veszik be a szert, akkor csak 5-7 napig marad meg a szervezetben. Szóval valamikor 9-e körül nyilván használta (a szert), utána pedig röviddel a meccsnap előtt ismét használt belőle. Hogy a Bizottság példátlannak találja-e, hogy (Silva) háromból kétszer pozitívan tesztelt, az csak rajtuk áll. Én magam ezt egészen biztosan aggasztónak és elfogadhatatlannak találom.

A harmadik eredmény kihirdetésével két, igazán durva részlettel gazdagodott az eddig is nagyon meredek Silva-dopping-történet: az egyik az, hogy Andersonnak nyugtatókra volt szüksége ahhoz, hogy rendesen fel tudjon készülni a mérkőzésére. Szóval a korábban mindig nyugodt és bölcs Silvát idegileg és lelkileg tényleg teljesen kikészítette a Weidman ellen elszenvedett horrortörés, meg a visszatérése miatt rá nehezedő nyomás. Ez nagyon szomorú. A másik dolog viszont felháborító: az első teszt után elővigyázatosságból leállt a doppingszerrel, átcsusszant a második vizsgálaton, de a meccs előtt ismét kokszolt. El tudom képzelni, hogy ezt megint csak szorongásában tette, de ez akkor is borzasztóan cinikus, és valóban elfogadhatatlan.

 

Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről! 

fb_ertessites.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr487185709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása