TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Saját lábán hagyta el a kórházat a fejrúgástól görcsrohamot kapott harcos

2015.02.17. 11:32 td_interim

hadibaev.jpg

Sajtóközleményben tisztázza a horrorisztikus KO-t elszenvedő MMA-s állapotát az OPLOT.

 

Horrortartalmat közöltünk tegnap: az orosz OPLOT MMA szervezet Valentin napi selejtező tornáján fejrúgásos KO-vereséget szenvedett egy harcos, aki nem csak az eszméletét veszítette el, de a földre érést követően görcsrohamot is kapott. Csapata a ketrecbe rohant, ahol hosszú percekig sikertelenül próbálták megfékezni a bunyós rángását, végül kicipelték onnan, és a tornaterem padlóján folytatták az ápolást. Nem sokkal később hordágyon vitték el a még mindig eszméletlen harcost.

 

Tegnap még semmit sem lehetett tudni a rosszul járt MMA-s kilétéről, és csak a szervezet vezetőjének Twitter-bejegyzése nyugtatta meg úgy-ahogy a kedélyeket, hogy a sportoló rendben van. Az OPLOT most sajtóközleményt adott ki az eset kapcsán, melyben tisztázni próbálják a körülményeket, és végre a harcos kilétére is fény derül. 

Az egyik mérkőzésen rúgás érte Firuz Hadibaev-et, aki ettől elveszítette az eszméletét. A harcnál jelen volt a szervezet vezető orvosa, Dr. Tetersky Anton A. traumatológus, és Rassulov Magomed Rassulovich, elsőrendű és ortopéd orvos, akik azonnal kezelésbe vették a harcost.

 

Sajnos hétköznapi ruházatot viseltek, nem pedig orvosi köpenyt. Emiatt lehetetlen volt felismerni őket. Ezért a sajtó arról számolt be, hogy a tornát orvosok nélkül bonyolították le.

 

A mentő tíz perccel az eset után érkezett meg, amikor Firouz már visszanyerte az eszméletét. A harcost kórházba vitték, ahol kivizsgálták. Az eredmények nem mutattak fiziológiai károkat. Amint a vizsgálat befejeződött, az orvos elengedte a harcost, aki saját lábán hagyta el a kórházat. Firouz később azt mondta, hogy már jól van.

A videó láttán többetek megkérdőjelezte a torna szakmai körülményeit, azt kérdeztétek, miért nem voltak jelen orvosok a ketrecnél. Nekem, megmondom őszintén, ez különösebb problémát nem okozott eddig, mert meg sem fordult a fejemben, hogy akár Oroszországban nem csak küzdősport, hanem bármilyen sportrendezvényt le mernének bonyolítani orvosok nélkül. Odaát persze hemzsegnek az európai szemnek bizarr dolgok, de valószínűtlennek tartottam, hogy pont a nemzet nagy büszkeségét, az MMA-t szarnák így telibe, még akkor is, ha most egy undergroundabb rendezvényről van szó. Elkönyveltem magamban az egészet annyival, hogy béna orvosokat delegáltak (nem mintha ez rendben lenne), akik nem kaptak se egyenruhát, se megkülönböztető jelzést.

td_banner2.jpg 

Az eset csak most, a sajtóközlemény után vált gyanússá. Egyrészt, amit így, hivatalos közleményben kell mentegetni, az alapból bűzlik, másrészt ha valóban olyan nagykutya orvosok voltak jelen, akkor miért nem csináltak valamit? Nekem nulla orvosi ismeretem van, de a törölközővel legyezés és a vízzel locsolgatás akkor sem tűnik elégséges megoldásnak egy ilyen szituációban.

 

Dr. Tetersky Anton Alexandrovich, a szuperhős orvos egyébként elvileg létező személy, gyors Google-kereséssel azt találtam, hogy valami Atman nevű valamije van Moszkvában, ami valóban orvosi dolgokkal foglalkozik. Ha további kérdésetek van hozzá, hívjátok fel bátran! Spanjának, Rassulov Magomed Rassulovich-nak nincs nyoma a nem-cirillbetűs interneten, de mondjuk ez nyilván nem jelent semmit, orvosokról általában csak akkor dobnak ki találatokat a keresők, ha House a vezetéknevük.

 

Ami a harcost illeti: Firuz Hadibaev-ről jobbára csak sovány, infómentes profilokat találni, melyek szerint ő egy tádzsikisztáni pehelysúlyú bunyós, és a Valentin napi eset előtt egyetlen profi mérkőzése volt, amit egyhangú pontozással nyert meg tavaly február 8-án, az OPLOT Challenge 99-en. Ez volt az:

 

Messziről jött orosz MMA promóter azt hazudik, amit akar, de nagyon reméljük, hogy Hadibaev tényleg nem szenvedett maradandó károsodást.

 

Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről! 

fb_ertessites.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr747182497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása