TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Frankie Edgar és Urijah Faber csap össze a manilai Fight Night főmeccsén

2015.02.13. 14:59 td_interim

method_get_rs_130_q_75_x_60_y_0_w_661_h_461_ro_0_s_frankie-edgar-urijah-faber.jpg

Ha nem is pont úgy, ahogy azt annak idején elképzeltük, de a UFC csak belevágott a superfight-bizniszbe.

 

Anderson Silva és Georges St-Pierre, Anderson Silva és Jon Jones, Jon Jones és Cain Velasquez – ezek a UFC által belengetett legizgalmasabb szupermeccsek, amikre az utóbbi évek során a nyálunkat csorgattuk, és amik sohasem jöttek össze. Anderson és GSP között „túl nagy volt a méretbeli különbség”, Silva és Jones pajtik lettek – az utolsó párosítás az, amire még mindig van némi esély, feltéve ha Cain képes lesz végre felépülni, és ha Jonest nem üti fogyatékossá Anthony Johnson a vészesen közelgő félnehézsúlyú címmeccsükön. Szóval a superfightok mérlege a UFC-ben eddig nem túl rózsás.

td_banner2.jpg 

Idén viszont úgy tűnik, kedvez a lapjárás a szupermeccseknek. Oké, ez nem ugyanaz, mintha két makulátlan, pályafutása csúcsán lévő bajnok, két p4p király csapna össze, de azért a Silva – Diaz – most hagyjuk a találkozó zűrös utóéletet – párosítás elképzelése igenis szuper volt, és ez a sorminta most folytatódik. A csütörtök hajnalban bejelentett Frankie Edgar – Urijah Faber meccsen sem vitathatatlan bajnokok állnak majd egymással szemben, csak két imádott, súlycsoportjaik top hármából soha ki nem eső harcos, és ez nekem elég is ahhoz, hogy a seggemet a földhöz verjem örömömben.

 

Az Edgar – Faber meccset ötmenetesre tervezik, és pehelysúlyban vívják majd, május 16-án, a UFC Fight Night: Manilán. A könnyebb súlycsoportokban ez a lehető legjobb meccs, amit össze lehet hozni, anélkül, hogy Jose Aldo, vagy Conor McGregor ketrecbe lépne. A párosítás már csak azért sem teljesen meglepő, mert tavaly nyáron, amikor épp nagyon zavaros volt a pehelysúly top négye, és senkinek sem volt fogalma arról, mi lesz a következő lépés, Frankie azt nyilatkozta, hogy ha címmeccset nem is kap, szívesen összemérné tudását Faberral. Akkor még köztes súlycsoportot, 140 fontot latolgatott, most már az extra fogyasztás miatt sem kell, hogy fájjon a feje. Faber a 2010-es, Jose Aldo ellen elveszített WEC 48-főmeccs óta először fog pehelysúlyban küzdeni.

 

Edgar egyhangú pontozással kapott ki Jose Aldótól pehelysúlyú debütjén, utána viszont zsinórban három meccset nyert, út közben nyugdíjba küldve BJ Penn-t, és kivasalva a fantasztikus Cub Swanson-t. Ezzel ismét ő lépett elő Aldo első számú kihívójává, de a teljesen logikus címmeccsnek Conor McGregor zseniális önpromotálásának hála, reszeltek. Faber utolsó hét meccséből hatot megnyert, csak Renan Barao győzte le TKO-val tavaly februárban, a harmatsúly címmeccsén, de sokak szerint azt a találkozót indokolatlanul hamar intette le a bíró. A California Kid Raphael Assuncao ellen ment volna legközelebb, de utóbbi nem épült fel sérüléséből, így kettejük második randija kútba esett. Edgar és Faber is a senki földjén találta magát, a szupermeccs összehozása tehát teljesen logikus volt. Manilában újra fellángol az East Coast – West Coast háború, már a bevonulás király lesz, amikor Notorious B.I.G.-re válaszul Tupac dübörög vissza.

Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről!

fb_ertessites.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr927165641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása