TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|JITSU: Egy büszke BJJ Pécs csapat és az aranyérmes Szmolka Nikoletta

2015.02.05. 19:08 td_axl

szmolka-niki.jpg

Két hete olvashattátok facebook oldalunkon, hogy a BJJ Pécs színeiben a lisszaboni IBJJF kontinensviadalon Szmolka Nikoletta kék övben aranyérmet szerzett. Akkor egy bővebb beszámolót ígértem, amit most hozok nektek, egyben pedig közelebbről is megismerhetitek a Remy van der Hoort vezette klubot, az ő tolmácsolásában olvasható az alábbi anyag.

 

Sziasztok! A „BJJ Pécs” egy Rickson Gracie Brazil Jiu Jitsu csapat, Pécsen működik. 2011 novemberében indultunk, és 2012 nyarára már több voltunk, mint pár együtt edző barát. A vezető edző, Remy van der Hoort 41 éves holland mester, aki 2011-ben költözött Magyarországra. Hollandiában már 14 éves korától Thai boxolt, több, mint 11 éve Jiu Jitsu-zik. Ebben az időszakban rengeteg sikeres sportolóval edzett, köztük Rickson Gracie, Kron Gracie, Renzo Gracie, Robin Gracie, Fedor Emelianenko, valamint Gegard Mousasi, Dean Lister, Ivan Hippolyte, Peter Teijsse, és természetesen a saját BJJ edzője, Maxim Leijdekker.

Maxim a vezető edzője a BJJ Purmerend csapatának és Fedort az utolsó négy küzdelmére készítette fel, Crocop-nak szintén segített a felkészülésben, amikor a Vos Gym Amsterdam-ba járt edzeni. Maxim Leijdekker minden évben 2-3 alkalommal meglátogatja csapatunkat. Legközelebb áprilisban várjuk az öv-vizsgákra, ilyenkor természetesen szemináriumokat is tart. Maxim mellett több fekete öves és más magasan képzett harcosok is segítik a felkészülésünket, látogatják csapatunkat évi pár alkalommal - így Nashebo Noya (Robin Gracie fekete öves és MMA bajnok) szintén. Remy földharcot is tanított a Clyde petres MMA csapatnak a Magyarországra költözése előtti utolsó három évben. Harcosaival számos sikert ért el, közülük páran az orosz M1-ben is szerepelnek.

Mikor Remy Pécsre érkezett, nem volt jó „BJJ/MMA klub”, és elhatározta, hogy belevág egy edzőterem kialakításába. A tavalyi évtől beépítettük edzésrendünkbe a birkózást - ez igazán extra lendületet ad a csapatunknak. Egyik csapattagunk, Csécsei Gergő, aki 6 éves kora óta birkózott, és tagja volt a Magyar Junior Válogatottnak, előző évben birkózó edzővé lépett elő, és nagyon örülünk, hogy a földre vitel művészetét megtanítja nekünk. Az a klassz benne, hogy edzőként tökéletesen tudja, hogyan kell a birkózás elemeit a BJJ és az MMA sportágon belül felhasználni.

Ohh, várj, tudtad, hogy van TOTALDAMAGE Instagram profilunk? És még nem követsz minket? Follow gomb után nagyszerű dolgok történnek majd veled, ez tutkós!

BJJ pillanatok Pécsen. @bjjpecs

A video posted by Totaldamage (@totaldamagehu) on

 

Nagyon aktív gyermek csapattal is büszkélkedhetünk, őket Remy és Szmolka Niki tanítja. Niki egész gyermekkorában kosárlabdázott, de a BJJ világába nagyjából 2 éve szeretett bele. Kék öves kicsit több, mint fél éve, és Európában is jól ismert név már. Minden nap tartunk órákat (gyermek, BJJ, Grappling, MMA vagy birkózás), bővebb információért látogass el az oldalunkra, ahol angolul és magyarul is olvashatsz rólunk: www.bjj-pecs.com.

Fő célunk az önvédelem elsajátítása, de sok tagunk szeret versenyezni. A verseny csapatunk sok sikert ért el a mai napig, több érmet, aranyérmet hoztak haza számos versenyről. Közöttük szerepel a Magyar Bajnokság (Hungarian Open), Serbian Open, Abu Dhabi trial, Max Open,German Kumite, IBJJF (beleértve az Európa-bajnokságot) és más versenyek. Folytatni akarjuk a szereplést grappling és BJJ versenyeken, továbbá az idei évtől szeretnénk megjelenni MMA versenyeken is.

6.jpg

 

Az elmúlt héten részt vettünk az Európa-bajnokságon Stétz Danival és Szmolka Nikivel. Dani nagyszerűen szerepelt az elmúlt hónapokban, és dupla aranyat hozott haza (a saját súlycsoportjában és Open kategóriában is nyert) az utolsó három megmérettetésén, beleértve az Abu Dhabi trial-t Belgrádban, amely az egyik legkeményebb verseny a világon. Ez utóbbi a legjobb harcossá tette a régióban, ez biztos. Sajnos az Európa-bajnoskágon a második körben pontokkal kikapott. Nem sikerült a legjobb formáját nyújtania, de ettől a tapasztalattól megerősödve tér majd vissza ismét.

7.jpg

Nikinek majdnem teljesen hibátlan mérlege van, beleértve a Hungarian Open-t, az IBJJF Madrid Open-t, és az IBJJF Európa-bajnokságot saját súlycsoportjában. A 2015-ös IBJJF Európa-bajnokság – 3400 versenyzővel – a legnagyobb BJJ verseny volt a világon és nagyon büszkék vagyunk, hogy aranyérmet hoztunk haza. Niki nemcsak, hogy megnyerte az eseményt, de egy kivételével minden ellenfelét kopogtatással feladásra kényszerítette. Másokkal összehasonlítva nagyon fiatal csapat vagyunk, de növekszünk minden nap. A következő versenyünk Németországban lesz, az Adidas Open, mely támogatónk által kerül megrendezésre. Az Adidas kiváló minőségű ruházattal és Gi-kkel járul hozzá versenyzőink sikereihez. Csapatunk több tagja, különösen Niki szeretne részt venni a májusban megrendezésre kerülő IBJJF világbajnokságon Los Angelesben. Egyenlőre azonban még támogatókat keresünk, akik segítségével eljuthatunk a megmérettetésre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr997144419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása