TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Cejudo szerint a birkózás keményebb dió, mint az MMA

2014.12.27. 16:40 td_Emree

henry-cejudo-645x370.jpg

A korábbi olimpiai bajnok, Henry Cejudo

Az elmúlt hetekben az angol nyelvű MMA oldalakon több nyilatkozat is napvilágot látott, miszerint az egyes sportok veszélyesebbek, mint az MMA. Konkrétan a rögbit és a pankrációt említették. Szerintem mindkét sport elég kemény és nem is szállnék be a vitába. Helyettem megtette ezt Henry Cejudo. Ki ő egyáltalán? Henry Cejudo 2008-ban aranyérmet nyert a pekingi olimpián szabadfogásban. Ezt követően váltott az MMA-ra, jelenleg 7-0 mérleget tudhat magáénak. Az UFC on Fox 13 gálán mutatkozott be az UFC-nél.

 

 

Természetesen a riporterek meg is interjúvolták és ennek keretében kifejtette, hogy szerinte a birkózás keményebb sport, mint az MMA. Mielőtt mindenki felhúzná a szemöldökét, olvassátok el a teljes nyilatkozatot.

„A legjobb voltam birkózásban – és ezt senki ne vegye bántásnak -, ami sokkal keményebb, mint az MMA. Amikor te vagy a legjobb birkózás világában, te vagy a legjobb a világon. Ez nem fordul elő két, három gála alkalmával. Ez csakis négyévente egyszer történik meg.”

Cejudo itt a korábbi olimpiai sikerei céloz.

Csak annyi volt, hogy láttam ezek a srácok mit művelnek. Gyerekkoromtól fogva minden a küzdelemről szólt. Most már azonban van, ami ösztönözzön is. Megkérdezhetitek Daniel Cormiert, amikor megnyertünk egy nemzeti bajnokságot 1.500 dollárt kaptunk, 3.000 dollárt, ha országos bajnokok lettünk.

 

Az MMA-ban 30, 40,50, 60 vagy akár százezret is kaszálhatsz. Nekem ez annyira nem sok, ezért az MMA a következő lépcsőfok a felfelé vezető úton. Megint csak azt mondom, kérdezzétek meg Daniel Cormiert vagy a többi nagyszerű birkózót az MMA-ról. Nekem ez csak egy módja annak, hogy miből éljek, miből vehessek egy szép kocsit vagy egy házat.

 

Mi a nehéz az MMA-ban? Megüthetnek, megtérdelhetnek, de ha jó birkózó vagy, simán csak elviseled ezeket. Ha, pedig bármi felhúz téged, mint versenyzőt, az csak felpörget.

Ezzel a megállapítással, azért lehetne vitatkozni. Korábban Brock Lesnarral kapcsolatban fogalmazták meg a legélesebben, hogy nem szereti, ha megütik. A birkózó háttérrel rendelkező MMA harcosok kapcsán mindig visszatérő gondolat az ütésállóság, mennyire hajlandóak bele menni az adok - kapokba.

Szerintem ezt mindenkinél lehet csiszolni, edzésmunkával, sparringokkal. De leginkább a mentális felkészítés számít és az, hogy elfogadjuk, hogy az MMA-hoz az ütések, rúgások ugyanúgy hozzá tartoznak, mint a birkózás. És erre specifikusan készülni is kell. A modern MMA világában rengeteg kiváló harcos van, aki birkózó háttérrel rendelkezik, de ők is mind külön készülnek erre. Az egyre összetettebbé váló bunyóban, nincs helye olyanoknak, akik nem ismerik a többi harcművészet/küzdősport alapvető fogásait.

Ti mit gondoltok? Mi keményebb a birkózás, vagy az MMA? Esetleg tudtok, valami még keményebbet?

fb_ertessites.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr106988091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása