TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Ali csodacsapottjával ütötte ki ellenfelét a nehézsúlyú román MMA-s

2014.12.22. 20:44 td_interim

ali_liston_1024x768.jpg

Mázsás KO született a bukaresti RXF gálán, ahol Robert Orbocea-nak csak hat másodpercre, és Muhammad Ali egyik ikonikus technikájára volt szüksége ahhoz, hogy kifektesse Raul Sabou-t. Orbocea egy egyszerű pöccintést helyez el a lendületből érkező Sabou állán, aki azonnal eldől, mint egy fa. Elsőre nem csak látványos, de teljesen nevetséges is a jelenet:

Az a kis paskolás a fantomütés, amit Muhammad Ali vetett be 1965 májusában, második, Sonny Liston ellen vívott meccsén. Ali is az első menetben ütötte ki riválisát, a nehézsúly korábbi vitathatatlan királyát.

 

 

Amikor a teljesen abszurd KO-ról kérdezték Alit, ezt felelte:

Olyan gyors a csapott, hogy nem is látod. Ez karate. Van benne egy csavar. Egy elég belőle, hogy elvégezze a melót.

Hogy ez mennyire valódi, titkos technika, arról persze megoszlanak a vélemények, pláne, hogy az örök nagydumás Ali még azt is hozzáfűzte, hogy ezt az ősi technikát egy színész(!) ismerősétől tanulta. Szerintem csak gyors kézről, jó célzásról és az ellenfél lendületének kihasználásáról van szó, de ahogy mondani szokás: sose hagyd, hogy az igazság egy jó sztori útjába álljon. Pláne, ha az a jó sztori végül poszter formájában velem együtt kábé egymilliárd küzdősportrajongó falán köt ki. Az RXF felvételét és Sabou fedetlenül hagyott állát nézve egyébként egy régi székely mondás jutott az eszembe: protect yourself at all times.

Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről!

td_ertesites.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr207004411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása