TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Emberemlékezet óta nem volt ilyen erős MMA promóvideó

2014.12.22. 11:31 td_interim

silva-vs-diaz.jpg

Ráadásul rögtön kettő! Alig ocsúdtunk fel a mindent vivő Jones – Cormier háborús uszításból, máris itt van az Új Legjobb Felszopóvideó. Most már valószínűleg mindenki kívülről fújja, hogy UFC 183, Las Vegas, Anderson Silva – Nick Diaz, de a kezdeti pletykák, a kölcsönös udvarolgatás, a bizakodó hümmögés és a hivatalos bejelentés után végre megérkezett az első promó 2015 legjobban várt nem-címmeccséhez. A UFC egyelőre még csak két, 30 másodperces ízelítővel borzolja a kedélyeket, de már ezek annyira jól sikerültek, hogy az egyszeri rajongó lelkes várakozását rögtön a legdurvább elvonási tünetegyüttessé korbácsolják. Jöjjenek hát a pályamunkák:

A Silva-videó a világ legegyszerűbb receptjét követve úgy borzasztóan színpadias, hogy közben teljesen visszafogott is. Anderson áll lehunyt szemmel, nem mozdul. Beúsznak a horrortörés rémálomszerű emlékképei – aztán minden idők legjobbja felnyitja a szemét, és jön a felirat: visszatér. Mindezt az ici-pici pók hátborzongató gyerekénekére – hollywoodozás kimaxolva, de hülye lennék háborogni a giccsen, ha ennyire jól működik. És csak egy leheletnyivel hiszem el neki jobban, hogy itt most valami tényleg monumentális dolog közeleg, mint amikor „I back.”

 

 

Ha választani kéne a két videó közül, én mégis erre voksolnék. Nick Diaz egy igazi időzített bomba, és ez 100%-osan át is jön a promón, az ikonikus beszólásos-kamerapofozásos jelenetmorzsákkal. Mivel Nick hangja Andersonéval ellenben nem olyan, mintha a tinédzser Mike Tysonnal még elszívattak volna egy héliumos lufit is, ez a harcos meg is szólal – vagyis hát mit megszólal, végigpofázza az egészet. És keresve se találhattak volna jobb szöveget tőle a képsorhoz, mint azt a szeretem/gyűlölöm a harcot-manifesztumot, amivel Diaz még évekkel ezelőtt, a Carlos Condit elleni meccsére készülve okozott felhördülést. Nick közben megsebzett vadállatként fel-alá járkálva szemez a kamerával, a videó robbanás közeli állapotba jut – hogy aztán hirtelen váltással a végére kísértetiesen beúsztatott, szintén emblematikus, és mások által is nyúlt „Don't be scared, homie!” minden gyomrot összeugrasszon.

 

Ezeken a videókon, ahogy a meccsen is, minden a helyére került. Ennél klasszikusabb karakterpárosítást kitalálni sem lehet: Silva, a testében megtört, de egy utolsó, nagy nekifeszüléssel visszatérni kész, bölcs nagymester indul harcba a csak a vérére (és a szajréra) hajtó veszélyes hiéna, Diaz ellen.

 

Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről!

td_ertesites.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr766998589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása