TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TDMovie: Ip Man, avagy a küzdősport filmek egyik legjobbja

2014.12.16. 20:23 td_axl

ipman.jpg

A TDMovie sorozattal eddig elsősorban jövőben megjelenő küzdősport témájú filmeket mutattunk be nektek, faszentos előzeteseket hozva, de nem titkolt célunk, hogy korábbi filmekre is visszanyúljunk és ajánljuk őket a szellemi és testi fejlődést támogatandó. Kevés olyan film van, ami mindkét vonalat erősen képviselni, de hogy kellően bekezdjek, legyen az első szemelvény az Ip Man. Lehet ezzel egyetérteni, meg nem is, de végül majd úgyis megekéztek, ha akartok.

Szóval az Ip Man című film a legendás Wing Chun mester, Ip Man valós élettörténetének egy szakaszát meséli el, mely során Kína második világháborús japán megszállásáról kaphatunk képet. Ip Man Leginkább úgy híresült el a mai leegyszerűsödő médiában, mint Bruce Lee egykori mestere, de Lee mellett többek között Leung Ting és William Cseung is a tanítványai közé tartoztak. A Donnie Yen alakította köztiszteletnek örvendő  Ip Man-t felnőtt éveiben ismerhetjük meg Fosan városában élő mesterként, aki a harcművészetre koncentrál elsősorban, majd a japán megszállás alatt nehéz helyzetbe kerül családjával. Eladósodik, szénbányában kell dolgoznia, majd a japán agresszió hatására a küzdősport tudását kívánja átadni társainak, majd ő maga is kiáll japán harcművészek ellen. Direkt nem lövöm le a konkrét történetszálat, nagyon jól összerakott forgatókönyvről van szó látványos harci jelentekkel. Persze túl nagy valósághűségre itt sem lehet számítani, Ip Man ópiumfüggősége és rendőr múltja nem kap túl nagy teret az alkotásban. Donnie Yen némileg visszafogott a filmben, a mellékszereplők annyira nem kidolgozottak és van pár klisé is, de ettől függetlenül az egyik legjobb alkotás ebben a kategóriában, csak ajánlani tudom nektek. A fenti trailer után lent a teljes film felvétele látható a youtube kevésbé hatékony tartalomkezelési szabályainak köszönhetően, de természetesen legyen oly kedves mindenki a lenti ízelőt követően jogtisztán megtekinteni legközelebb a filmet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr476988403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása