TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Halmi Viktor: A bajnoki övem csak egy jelkép, az út a fontos, ami idáig vezetett

2014.11.25. 21:04 td_axl

halmi1.gif

Hétvégén Porecban, az FFC 15 főmérkőzésén Halmi Viktor (Halmi Vale Tudo) a magyar MMA történetének egyik legnagyobb sikerét aratta, mikor Matej “Do Koske“ Truhan ellenében egy izgalmas mérkőzésen megszerezte a szervezet könnyűsúlyú bajnoki címét. Viktor nehéz utat járt be eddig az eredményig, melyben hű társa és segítője volt Sényei László, aki szintén az FFC profi harcosa. Laci is mérkőzött volna szombaton, de sajnálatos módon erre nem került sor orvosi tiltás miatt. Viktor emlékezik vissza az FFC 15 történésekre

Milyen érzéssel töltött el, hogy címmérkőzést vívhatsz az FFC-ben?

Köszöntöm az olvasókat! Bevallom, az elmúlt években már kaptam felkérést címmeccsre két másik szervezetnél, de mindkettőt visszautasítottam, mert van egy olyan megállapításom, hogy minden bajnoki öv annyit ér, amennyit a mögötte álló szervezet. A Final Fight Championship-et jelenlegi tulajdonosa Orsat Zovko alkotta meg a legendás Pride Fc mintájára. Néhány év alatt erős szervezetté nőtte ki magát, a komoly elnök színvonalas gálákat hozott le, széles médiaháttérrel. Mirko Filipvic menedzsereként nem jelentett számára gondot, hogy UFC veteránokat tegyen be a rendezvényei rendszeres fellépői közé. Ennek tudatában hatalmas motivációt jelentett, hogy a Ljubljanai váltósúlyú győzelem után egy ilyen színvonalú sorozat bajnoki övéért mehetek.

halmi3.gif

 

Hogy sikerült a felkészülés, mennyire viselt meg a fogyasztás?

A felkészülést szeptember elején kezdtük meg bajtársammal, Sényei Lászlóval, mint mindig. Már évek óta ő a fő sparingom, úgy érzem, senki mással nem tudnék ilyen ütemben fejlődni. Az elég reális sparingokon nagy segítséget nyújtott még csapatunk többi tagja is. Külön külföldi edzőtábor most nem volt. A felkészülés legnagyobb kihívása azonban kétségtelenül a fogyasztás volt. Nem vagyok a nagy fogyasztások rajongója, de az tény, hogy mára ez része lett a játéknak.12 kilót kellett legyőznöm, megjegyzem már 82 kilósan is elég száraz vagyok. Két részre osztottuk fogyást: az első 6 kilótól egészséges diétával szabadultam meg, a második 6 kilótól weigh cut módszerrel. Nem akarok hazudni, pokoljárás volt, főleg az utolsó hét mindkettőnknek. De hála Istennek minden rendben ment és csütörtökön megnyertük az első ütközetet a súly ellen a mérlegelésen!

Mesélj egy kicsit a címmérkőzésedről! Véres háborúról írnak a horvát lapok!

A mérkőzésem az mma kártya főmeccse volt. 3x5 perc, Pride rules. Nem akarták ingyen nekem adni a címet, tudták is pontosan, kit kell küldeni erre a feladatra. Truhan igazi pszihopata, de ami a legveszélyesebb, hogy az okos fajta. Abszolút nem feküdt nekem a stílusa. Primozzal ellentétben (Viktor előző ellenfele) sokat használta a kezét, gyors volt és folyamatosan lemozgó lábmunkát csinált, miközben olyan alakzatot vett fel, hogy ne lássam a földre vitelt.

 

 

Az első menetben elég hideg voltam még, inaktívan egyeztem és nem találtam még magamat, meg nagyon őt sem. A második menet sem volt sokkal jobb, így már 2 menetet ő nyert. A súlyvesztésnek és a jó felkészültségnek köszönhetően meglepően sok energiám maradt a 3. menetre és tudtam, hogy ha most nem váltom le a biztonsági játékot és nem indulok el, akkor úszik az öv. A harmadik menet kb. felénél  minden fordult.Több tiszta találatom volt és,mint másnap kiderült,  eltört a járomcsontja, így onnantól már inkább arra koncentrált, valamit kondira is előtte magát akkorra. Azonnal levettem, hogy most jött el az idő, és bár nem túl látványosan, de hatásosan őröltem fel. Végül TKO-val sikerült legyőznöm őt.

halmi2.gif

 

Mit érzel most, bajnokként? Mi a következő lépés?

Nagyon boldog és elégedett vagyok, mert egy olyan szervezet bajnoka vagyok amit nagyra értékelek! Sok munkám, időm, lemondásom és sérülésem van ebben a 3 hónapban,de megérte. Nem csak az öv miatt, mert az csak egy jelkép. Az út miatt és az akarat miatt, amit az út közben szereztem. Truhan sokkal keményebb, mint amilyennek tűnik, a ruszkiknál is komolyat mutatott, méltó ellenfél volt.(érdekesség hogy a meccs napján mind a ketten 78 kg-osak voltunk).

 

A következő lépés az öv megvédése lesz, de erről még többet nem tudok jelenleg. A vállam és a derekam megsérült, így legközelebb év elején szeretnék csak mérkőzni. Jelenleg 66 és 70 kilós súlycsoportban van öv kiosztva az FFC-nél. A szervezet 2015 évben minden súlycsoportban szeretne bajnokot avatni, ez még szintén érint majd minket...

halmi-senyei.gif

Sényei Laciról is szólj kérlek pár mondatot: végül miért nem küzdhetett, mennyire csalódott, mi a következő lépés esetében?

Sényei László egy váratlan probléma miatt most nem harcolhatott. Kérésére erről most ennyit mondanék. Minden rendben van, dolgozunk rajta, hogy még idén ringbe léphessen Primoz ellen.

Kinek szeretnél köszönetet mondani az elért eredményed kapcsán?

Szeretnék köszönetet nyilvánítani azoknak az embereknek, akik mindig mellettem vannak, bíznak bennem és stabil pontként állnak minden győzelmem hátterében. Első helyen a feleségemnek,a családomnak és a csapatomnak. Külön köszönetet szeretnék mondani Lakatos Péter barátomnak, aki évek óta segíti felkészülésemet a Tactical Shop termékeivel. Bittner Csabának, az University Box Club elnökének, aki szintén sokban hozzájárul a sikereinket megelőző munkához. Varga Levente barátomnak, akinek az évek alatt nagyon sokat köszönhetek. Kőkemény 50 fős szurkolótáborunknak, akik a helyszínen biztattak.Valamint  annak a nagyon sok kedves embernek akik a napokban elismerésüket fejezték ki valamilyen formában. Tisztelettel:Halmi Viktor

halmi4.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr806933145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása