TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

UFC Fight Night 57: Edgar vs Swanson összefoglaló

2014.11.23. 19:32 td_axl

edgar-swanson_1.gif

Ma hajnalban rendezték az UFC Fight Night 57: Edgar vs Swanson gálát, melynek eredményeit itt olvashatjátok, a mérkőzései összefoglalóiról pedig alább olvashattok. ,,Keretbe,, lett foglalva a gála. Az eleje illetve a vége komolyra sikeredett, míg a közepe töltelék bunyókkal volt feltöltve.

Doo Ho Choi vs. Juan Manuel Puig
A fiatal koreainak első bunyója volt a szervezetnél, a mexikói ellenfele egy KO vereséget feledtetett volna. Nem teketóriázott sokat Choi röpke 18 sec. alatt lecsapta, majd a földön büntette az ellenfelét. Szép bemutatkozás volt.

Paige VanZant vs. Kailin Curran

vanzant.gif
Jöttek a szalmasúlyú hölgyek, akik kegyetlenül kitettek magukért! Vannak akik leszólják a női mma-t, de a fanyalgóknak ajánlom ezt a bunyót, mert volt itt minden, ami szem szájnak ingere! Takedown-ok, dobások, állóharc, sub kísérletek! 3. meneteben azonban Paige gnp -vel mattolta Kailin-t, szép TKO győzelemmel zárta le a háborút a 20 éves hölgy. Meg is nyerték a FoTN díjat! Az eddigi strawweight küzdelmeket elnézve, sokkal élvezetesebbek mint a női bantamweight bunyók! Pörgősebbek és technikailag is jobbak. Paige VanZant-t pedig nem csak Lesnar borította volna szét.

Könnyen felejthető, alibi töltelék bunyókkal volt tele a Fox Sports prelim card-ja, kivéve rögtön az első párosítás:

Akbarh Arreola vs. Yves Edwards

A mexikói Arreola-ra egy igazi veterán UFC, Pride, Strikeforce,Bellator, EliteXC harcos Edwards várt. Mindkét bunyósnak nagyon kellett a győzelem, mert egy vereség esetén könnyen a szervezeten kívül találhatják magukat. Nem is teketóriáztak sokat a srácok, hamar egymásnak estek, amiből viszont Akbarh jött ki jobban. Egy uppercut után a földre kerülő Edwards-t nem ütésekkel büntette, hanem behúzott egy csodaszép armbart! Edwards kopogott, aki így 2012-óta nyeretlen, 0-4-1 mérlege elég gyenge, 38 évesen nem biztos, hogy megtud már újulni...vagy repül a szervezettől vagy szögre akasztja a kesztyűit.

Következtek a főmeccsek.

Joseph Benavidez vs. Dustin Ortiz

benavidez.gif

A UFC flyweight divízió ,,örökmásodik, Benavidez találkozott Dustin Ortizzal, aki nem titkolt szándéka volt, hogy Benavidez legyőzése után címmeccset kapjon. Azonban először ezen a találkozón kellett volna győzedelmeskedni. Kiütközött viszont a tudás különbség a két bunyós között, végig Benavidez irányított, ellenfele fölé nőzz mind állva, mind a földön. Joseph egy sima győzelemmel megint egyre közelebb kerül egy esetleges címmeccshez, csak kérdés, hogy akarja-e a UFC egy esetleges harmadik találkozót a bajnokkal. Következő bunyója lehetne esetleg John Lineker ellen, ott aki nyer, mehetne a bajnok ellen.

Oleksiy Oliynyk vs. Jared Rosholt

Igazi generációk küzdelme volt az ukrán és amerikai bunyója! Oliynyk az elképesztő tapasztalatában ( 49-9-1 mérleg a meccs előtt!!!) valamint top földharcában bízhatott. Jared a tapasztalatlanságát az ütőerejével, birkózó tudásával, valamint fiatalabb korával (28) próbálta ellensúlyozni. Mindenki arra számított, hogy Oleksiy a földre viszi a küzdelmet, ahol sub-ni próbálja majd az amerikait, azonban az ellenkezője következett be! Egy kemény ütés váltás után Jared nehéz helyzetbe hozta az ukránt a ketrecnél, aki viszont túlélte a záporozó pofonokat. A folytatásban Oleksiy ment előre és egy bivaly erős ütésével KO-zta Jared-et, akire a földön fekve még rácsapott párat és ezzel megszerezte az 50. (!!!) győzelmét + még mellé a PoTN ért járó 50 ropit.

Chico Camus vs. Brad Pickett

Camusnak az első bunyója volt a flyweight súlycsoportban és nem aprózták el az ellenfél választást neki, a WEC/UFC veterán angol Pickett személyében. Brad Pickett mindig szórakoztató bunyót szokott hozni, amiben most partnere volt Camus is. Volt, hogy leengedett kézzel küzdött az angol ellen, vagy éppen hárította a td kísérleteit. Egy igazi szoros csatában a debütáló örülhetett SD -el, Camus elverte Pickett-et. Bradnak össze kell kapnia, magát, mert azzal nem titkolt céllal fogyasztott le flyweight-be, hogy egy esetleges jó szerepléssel a címért mehessen...eddig 1-2 a súlycsoportban...Camusnak pedig egy óriási skalp!

Edson Barboza vs. Bobby Green

barboza.gif
A nagyképűség ára...akár ez is lehetne a párosítás címe a bunyó után. Green egy 8 meccses győzelmi széria után jött, a szervezetnél 7. helyen rangsorolták, míg Barbozat a 12. helyen. Cerrone elleni vereség és a Dunham felett aratott győzelemmel a háta mögött kapaszkodott volna vissza a könnyűsúly top10-es táborába Edson.
Rögtön az első ütések és lábrúgások után jelezte Green, hogy ,,semmik,, a próbálkozások. Vállrángatás, váll ,,porolás,, volt a válasz szinte minden ütés, rúgás kombinációra, amit Barboza eleresztett. Bobby a maga passzív counter ütés-rúgásaival próbálkozott, de nem sokra ment az aktívabb, többet mozgó brazil ellen. A második menetben egy ütés kombinációval megfogta Edson Bobbyt, majd egy wheel kick-el a földre küldte az amerikait, aki túlélte a rúgást. A harmadik menetben rákapcsolt Green, mert érezte, hogy az első kettőt Barboza vitte, de így se tudott annyira felpörögni, mint Barboza, aki még ütött pár kombót, a végén pedig csak elmozgott Bobby elől. Megérdemelt győzelmével, újra a top10között lehet a brazil. Bobby Green-nek nem jött össze a pszichológiai hadviselése és csúnyán ráfázott a passzív bunyójára!

Frankie Edgard vs. Cub Swanson



A pehelysúly két nagyágyúja a 2. Swanson, illetve a 3. volt könnyűsúlyú bajnok Frankie Edgard találkozott egymással a card, main event-én. A tét óriási volt! Egy esetleges győzelemmel mindketten a címmeccs közelében érhettek volna. Igazi háborúra lehetett számítani, Cub nagyon fogadkozott, Edgard talán kicsit ,,csendesebben,, készült a mérkőzésre, ami aztán egészen hihetetlenre sikeredett. Nem azért, mert annyira kegyetlen háborút vívtak a srácok, hanem Frankie dominanciája lenyűgöző volt! Végig dominált Cub ellen, okosan földre vitte az ellenfelét, ahol aztán büntetett a könyököseivel, ütéseivel. Swanson hírhedt állóharcával nem ment sokra Frankie ellen, még állva is jobb volt a volt könnyűsúlyú bajnok. A 3. menetig a mosolygós Swanson a 4.-re már komorabb arccal jött ki, de a forgatókönyv maradt, állóharc után Edgard csodás takedownnal földre vitte Cub-ot, ott tartotta majd büntetett. Az 5. menet végén, 4 másodperccel a gongszó előtt egy csodás neck crankkel sub-olta Frankie Swansont!

Nagy győzelem volt Edgard-nak, aki hihetetlen formával megsemmisítette ellenfelét. 3 legutolsó meccsét megnyerte, kettőt idő előtt. Elég lesz ez a teljesítmény egy címmeccsre? Nehéz megmondani, január 18-i McGregor vs. Siver után majd kiderül. Szerintem Edgar megkapja a lehetőséget Aldo ellen, McGregornak lesz még egy köre Siver után, ha hozza a Dennis elleni meccset. Persze pénz beszél, kutya ugat.
Cub-tól ez egy nagyon-nagyon gyenge teljesítmény volt. Frankie vitte a másik PoTN díjat.

írta: Péter Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr696926395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása