TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Rutinos harcosok küzdöttek meg egymással a Senior Kempo Bajnokságon

2014.10.21. 16:05 td_axl

kempo-senior.jpg

Harmadik alkalommal került megrendezésre a Nyílt Senior Kempo Bajnokság október 19-én, ahol különböző harcművészeti stílusok versenyzői mérték össze erejüket, tudásukat. A küzdelmekben a 35 év feletti sportolók életkor, súly, harcművészeti tapasztalat alapján kategorizálva vettek részt. Kemény mérkőzéseket láthattak a nézők rutinos harcosoktól.

A rendezvény fő meccseként harangozták be Kormos László 3.danos mester küzdelmét, aki a kiírás szerint Sanyimanóval bunyózott volna „A full kontakt” versenyszámban. Azonban Gulyás Zsolt váratlanul lemondta a mérkőzést, így a TEK gáláról már ismert Fodor Istvánnal lépett tataminra. A mérkőzést a Rakéta Dojo vezető mestere nyerte, egyhangú pontozással. Kormos Lászlóval beszélgettünk.

- Hogyan készültél a senior bajnokságra?

– Ez a hétvége jónak ígérkezett számomra, mert az ellenfél egy régi kempós lett volna, akivel utoljára 1998-ban edzettem együtt az akkori BSE- edzőtermében. Gulyás Zsolt (Sanyimanó) egy igazi harcos és tiszteletre méltó ellenfél, akinek sok és jelentős mérkőzés van a háta mögött. A család, a munka, a megfelelő edzéstartás és egy kis pihenés mellett mindig akad egy aprócska szelet, amit a tudásom, illetve a kondícióm javítására tudok fordítani. De azt hiszem, ebben a kategóriában és a senior kivitelezésben – ahogy szokták mondani – a „rutin és az évek” az, amire fekteti az alap bizodalmát a versenyző.

- Igényelt-e külön felkészülést részedről ez a mérkőzés?

– Fejben volt egy elképzelésem arról, hogy milyen taktikára építem majd a küzdelmet. A verseny napján azonban sajnos egy váratlan bejelentést kaptunk, miszerint Sanyimanó nyomós ok miatt nem tud megjelenni a rendezvényen. Kicsit kedvemet szegte a hír, de akadt egy súlyban és magasságban hozzám való ellenfél, aki szívesen vállalta a küzdelmet. Rövid beszélgetés után kiderült, hogy az ellenfelem Fodor István lesz, aki a K1 –és MMA szabályrendszerben már számos mérkőzést tudhat a háta mögött, és rutinos versenyző, aki résztvevője volt a 2014-es TEK gálának is.

- Hogyan értékelnéd a meccset? Számomra sokatmondó volt az, hogy a nézők lélegzetvisszafojtva figyelték a mérkőzést, csend volt a teremben.

– Tetszetősnek ígérkezett a küzdelem. Számomra ez nem egy élet-halál küzdelem volt, sokkal inkább nevezném egy jó hangulatú adok-kapok hétvégi kikapcsolódásnak. Az új ellenfél hozzáállása azonban nem tükrözte ezt a remek véleményemet a mérkőzésről. Az öltözőben jelezte, hogy a földrevitel az egyik erőssége, amit alkalmazni is fog, valamint közölte, hogy a kiütést tűzte ki céljául. Alapos bemelegítés után nem volt más hátra, mint tiszta fejjel megoldani 3×2 percben egy újabb helyzetet: egy újabb ellenfél stílusán felülkerekedni és udvariasan a cél felé venni az irányt. A cél számomra az az eredmény, amit a küzdelem során vívott pillanatok adnak össze.

- Az ellenfél tartogatott-e számodra meglepetést?

– Már az első menetben többször próbálkozott földrevitellel, amit kimért térdrúgással vagy villámgyors felütéssel próbáltam megfékezni illetve távol tartani. A Kempó alap tanítása: használd az ellenfél gyengéit és alkalmazd azt ellene. Ezzel a segítséggel a folyamatos elmozgás, váratlan visszatámadás és a láb folyamatos támadása tűnt a leghatékonyabb stratégiának. Az ellenfél megpróbált mindent megtenni az igen erős és folyamatos bombázásaival, amik a célt ugyan elvétve mindig utat nyitottak egy kontra technikának és így a kiütéses győzelmét próbáltam elkerülni. Próbáltam figyelni arra is, hogy az ütőtávolság határait súroljam az elmozgások és a leforgások során. Erre szükség is volt, mert egyetlen pillanatot nem hagyott megállni az erős és kitartó előre nyomuló támadásaival. A második és a harmadik menetben is sikeresen tudtam tartani a taktikámat. A megelőző ütések és első lábbal indított megállító testrúgások kicsit megzavarták, amikor kivitelezhettem egy combra irányított rúgást.  Jó erőben lévő ellenfelem igen keményen helyt állt és a küzdelem heves szellemében az utolsó menetben egy-két szabálytalanabb ütés is elindult részéről, de egy kis szemöldök ráncolással és figyelmeztető erősebb balegyenessel ez gyorsan orvosolva lett. Számomra remek küzdelem volt és örültem, hogy megismerhettem az erős és igen harcias ellenfelemet, akinek ezúton is köszönöm a küzdelmet. Az eredményhirdetés és a dobogó felső fokának elhagyása után az előttem bicegő léptek és a vérző orr egy kis visszaigazolást adott a hirtelen választott taktika sikerességére.

forrás: Jurák Kata

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr896814457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása