TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Anderson Silva: A legrosszabbon mentem végig, hogy "csodaszép" meccset csináljak Nick Diazzal

2014.10.15. 20:21 td_titusz

Szívem szerint azzal kezdeném a cikket, hogy Silva egy brutálisan átheroinozott éjszaka után egy jegesmedvével az oldalán mondta mindezt, de sajnos nem így van. Az Ultimate Fighting Championship egy sajtótájékoztatót tartott kedd délután Brazíliában. (Aki jó angolból, az itt megnézheti az egész konferenciát).

anderson-silva.jpeg

Az egész apropója a horrorsérülésből visszatérő brazilnak, Nick Diazzal történő mérkőzésének promótálása. Silva 10 hónapja szenvedett brutális lábsérülést Chris Weidman ellen, melyet azonnali műtéttel és fém csavarokkal tettek helyre. Akkor többen indítottak diskurzust arról, hogy képes lesz újra a régi formájában visszatérni, ha egyáltalán visszatér. Nos, Silva szerint tökéletesen sikerült a felépülése, és teljesen normál állapotban fog megérkezni a januári ütközetre.

"A felkészülés nagyon jól sikerült. Képes voltam mindazon mozdulatokat végrehajtani, amiket korábban is csináltam. Amit olyan állapotba kerültem, elkezdtem rúgni is. De nem volt benne sok erő, elvesztettem azt az erőt, ami a lábamban volt, de ez teljesen normális. De most már felépültem, és speciális gyakorlatokat végzek, hogy visszanyerjem az erőmet a lábamban. Minden egyes nappal közelebb érek a gyökereimhez, és félelem nélkül tudok ismét rúgni, és hiszem, hogy a küzdelemre 100%-os leszek."

A "Pók" hozzátette továbbá, hogy több interjút a mérkőzéséig nem fog adni. A sérüléséről az alábbiakat nyilatkozta: "Nem az a dolog, amire szívesen emlékszem." Felépülését segítette, hogy teljes támogatást kapott Dana Whitetól és Lorenzo Fertitától, a családjától és csapatától.

Az életem legszörnyűbb időszakán mentem keresztül. Rengeteg fájdalmam volt. A pillanat, amikor eltört a lábam... Amikor rájöttem, hogy eltört a lábam, azt gondoltam, hogy vége a karrieremnek. Millió dolog suhant át az agyamon. Azt hihetitek, hogy ez a depresszió nem volt komoly, de én igenis padlón voltam. Fel voltam dúlva, és ha nem lettek volna azok az emberek mellettem,akkor talán sosem térek vissza.

A korábbi bajnok egy hihetetlen, UFC rekord 16 meccses győzelmi szériát veszített el, amikor 2013. július 6-án Chris Weidman elvette tőle bajnoki övét. Elmondása alapján ez nagy terhet vett le a válláról, ugyanúgy készül, mint eddig, csak kevesebb nyomással.

mma_silva2x_600-1404281917.jpg

Nincs rajtam az a nyomás, ami az elmúlt hét-nyolc éves győzelmem során volt. Ezzel kellett foglalkoznom. Hiszem, hogy a Diaz elleni meccs nagyszerű lesz.Különösen, mert ugyanabban a cipőben van, mint én. Régóta nem küzdött, és remélem egy jó kis bunyót fogunk csinálni.

Silvát kérdezték arról is, hogy mi a véleménye Diaz állóharc és box tudásáról:

Ő egy specialista. Nagyszerű jiu-jitsuja van. Állva is remek, nagyszerű ütésekkel-rúgásokkal, és arra készülök, hogy egy csodaszép bunyót adjak a rajongóknak. Remélem nagyszerű visszatérésem lesz, és a győzelem is enyém lesz.

Lehet, hogy túloztam az elején, de nekem Silva túlságosan "lágynak" tűnik. Jobb szót nem találtam rá. Bízom benne, hogy ez csak amolyan káprázat, és ugyanazt a régi Silvát láthatjuk viszont, aki könnyedén gázolt át a súlycsoport elitjén, vagy legalább megközelít azt a szintet. Reméljük, hogy Diaz bácsi addig nem tetteti hűvösre magát, bár akkor lehetne egy börtönboxot küldeni Undisputed 4 címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr26796477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása