TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Dan Hardy jövőre térne vissza a ketrecbe, kiszemeltje Diego Sanchez

2014.10.10. 17:51 td_interim

dan-hardy_1.jpg

Dan Hardy, aki mostanában a UFC Fight Pass egyik kommentátoraként dolgozik, miután szívproblémák miatt nem bunyózott az utóbbi időben, a svéd MMAnytt-nek adott interjút, melyben jövőbeli terveiről beszélt. A "Törvényen kívüli" 2015-ben térhet vissza a ketrecbe, ahol még háromszor szeretne harcolni, mielőtt végleg átnyergelne a tévés munkára.

Remélem, jövő év elején zöld lámpát kapok. Beszéltem néhány orvossal, és biztatónak tűnnek a dolgok. Nem látom annak okát, hogy ne engedélyezzék, hogy újra harcoljak, úgyhogy most már tényleg csak arról van szó, hogy le kell nyomnom egy edzőtábort. Vissza kell térnem a harcra készülődés ritmusába.

Hardy viszont nem a váltósúlyba térne vissza, hanem a könnyűbe. Elmondása szerint amikor váltós volt, 215 fontról fogyasztott le – nagydarab harcos volt, de a fizikális előny stílusa rovására ment. A UFC előtt sohasem ütőerejével nyerte meg a meccseit, hanem gyorsaságával és technikájával. Váltóban lelassult, és nem is aratott nagy sikereket. Mostanában 178 font körül mozog a súlya, tehát némi gyúrás után akár még vissza is térhetne legutóbbi súlycsoportjába, de ennek már nem látja értelmét. Ezért kacsintgat a 155 fontosok felé, és már meg is van a kiszemeltje: Diego Sanchez.

Diego_7bf14e_877798.jpg

Ugyan a tisztelet megvan, Diego mégis irritálja Hardyt, mert ahelyett, hogy karrierje során fejlődött volna, az "Álom" jó harcosnak indult, de nem tudta kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket – ez pedig épp az ellenkezője annak az útnak, amit harcművészként be kellett volna járnia.

Lemondott a technikáról, lemondott a logikáról és az intelligenciáról is. Makaccsá vált és az arcával kezdte el védeni az ütéseket. Ez nem állít jó példát a jövendő MMA harcosok elé. Úgy érzem, az én stílusommal, és pláne azzal, ahogy az elmúlt években fejlődtem, felfedhetem a gyengeségeit, taníthatok neki egyet-s mást a harcművészetekről, és megmutathatom neki, hol rontotta el. Nem lenne szükségem 15 percre, ebben biztos vagyok.

Hardyt a tavaly diagnosztizálták Wolff-Parkinson-White szindrómával. Ez a szívritmuszavar olyan fajtája, ami nagyon heves szívdobogással jár, ez pedig szédülést, pánikot, ájulást, súlyosabb esetekben mellkasi fájdalmakat, legrosszabb esetben pedig hirtelen szívhalált is eredményezhet. Hardy ezekig a tünetekig sohasem jutott el, de amint felfedezték, hogy van egy második szívdobogása, elővigyázatosságból azonnal eltiltották a sporttól. Azóta rehabon van, nyomja a kommentálást, és nem is rosszul: bár a „na és most kit akarsz kihívni?”-kérdésekről leszokhatna végre, így is sokkal szívesebben nézem-hallgatom őt, mint a folyamatosan bekokszolt pincsikutyaként pörgő John Aniket.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr426775515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása