TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

BJJ edzések a Google fellegvárában

2014.09.19. 19:58 td_axl

google-bjj.jpg

A Googleplex, vagyis a Google vállalati központja körül eddig is mitikus legendák keringtek a humán erőforrás menedzsment érettségi szintje kapcsán. Biztosan te is hallottál már relax szobákról/fotelekről, ahol hangszigetelt környezetben chillout zene mellett lazíthatsz pár percet munka közben, ilyeneket olvasva meg kiesik a kebab a kezedből, melyet épp a sarokról rendeltél és az asztalodnál kell megenned két telefon között. A magyar mérnök közösség (is) útja nyugat felé tendált, a szűk elit pedig pontosan ilyen helyre próbál benyomulni,a Mountain View California, azaz Googleplex a szakmai fejlődés és kihívás fellegvára. Mit szólnál ha azt mondanám, hogy munkaidőben Brazil Jiu Jitsu edzéseket is tartanak?

Ha a TOTALDAMAGE oldalt olvasod, akkor azért a cikk címét olvasva beleért a kezed a magyar valóság bilijébe és párás tekintettel mélázol el. Persze azért nem kell megtérdeltetnünk magunk minden nyugatról befolyó hír kapcsán, de pár pillanatra adjuk át magunkat annak a képnek, hogy két megbeszélés, két műszak, vagy mondjuk két tanóra között lemegyünk gurulni a többiekkel. A Googleplex-ben ugyanis a kollégák testi, ezáltal közvetve szellemi frissességét, ill. versenyszellemét az eddigi sportolási lehetőségek mellett BJJ edzésekkel is megtámogatták. A foglalkozásokat Milton Bastos tartja, aki  világ- (2010),  pánamerikai (2009, 2012) és NO GI világbajnok (2009, 2012, 2013). Bastost nem lepte meg a Google megkeresése, elmondása szerint a  Silicon Valley így is bővelkedik a különböző cégekben dolgozó (Apple, Facebook, YouTube) BJJ kiválóságokkal, viszont az, hogy munkaidőn és cégen belül történnek az edzések, nem volt jellemző eddig.

Bastos és Google BJJ csoportok

A július 7-i első órát követő két napon belül teljesen betelt Bastos minden csoportja a Google-nál. Az edző szerint különleges hangulata van az edzéseknek, ugyanis a résztvevők tudatosan stresszoldásra és fittségük megtartására használják a foglalkozásokat, mely miatt laza és felszabadult minden gyakorlat. A Google pedig pontosan emiatt biztosítja ezen lehetőségeket, ugyanis mérhetően nő a problémamegoldó képessége az alkalmazottaknak ilyen edzéseken való részvételt követően, visszatérvén asztalaik mögé. 

Érdekesség továbbá, hogy a Silicon Valley-ben dolgozók nagy százalékáról elmondható, hogy férfi, a Google BJJ edzéseken a nők részvételi aránya 25% körüli, ami egészen magas aránynak tekinthető. Az első osztály résztvevői már kisebb házon belüli versenyekben gondolkodnak, amolyan baráti megmérettetésben a részlegek között. Sőt, a Facebook BJJ-közeli alkalmazottaival is körvonalazódik egy Google vs Facebook BJJ verseny. 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr446712379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása