TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Kiss Balázs birkózó naplója #6: Magyarok a kötöttfogás harmadik napján

2014.09.15. 22:08 td_axl

kiss balazs.jpg

taskenti birkózó-világbajnokság pénteki versenynapjától kezdődően léptek a küzdőtérre a kötöttfogású magyar birkózók, melynek apropóján Kiss Balázs világbajnok magyar birkózó értékel és blogol oldalunkon a történésekről. Balu összefoglalja a világverseny magyar kötöttfogású mérkőzéseit a harmadik nap mérkőzései kapcsán:

98 kg Varga Ádám-Avanisyan (israeli) 16 közé jutás

Ádám nagyon taktikus birkózással mutatkozott be élete első felnőtt világversenyén. Simán 3-0 ra győzte le izraeli ellenfelét.

 

59kg Módos Péter-Fonesbek (dán) 16 közé jutás

Peti komoly könyöksérülés után tér vissza az elit mezőnybe. Nagyon nehéz feladat várt rá, hiszen mind a súlycsoportját, mind az eddig neki fekvő szabályokat megváltoztatták. Szépen sikerül a visszatérés, 3-1 re verte a dán versenyzőt.

 

71kg Korpási-Vardanyan (ukrán) 16 közé jutás

Mackó iszonyatos nehéz sorsolást kapott, ennél nehezebb ágat össze sem lehetett volna állítani. Ennek ellenére gyönyörűen kezd és 2-0 ra múlja felül az ukránt.

 

71 kg Korpási-Labazanov (orosz) 8 közé jutás

Hatalmas iramba kezdenek. Jó karberántás kísérletek Mackótól, meg is intik az oroszt passzivitásért. Bálint lentről 1 pontért csodálatosan eldobja melléugrós emeléssel. Jaaj ne… A menet vége előtt 1 mp-el leviszi az orosz és mögé kerül. 2-1. Sajnos a 2. menetben nem hagy alább az orosz lendülete. Mackót küldik le, de ügyesen kivédekezi a lenti helyzetet. Nagy rakkolás következik ezután, de akció nem születik. Marad végeredményként a 2-1-es vereség. Véleményem szerint, az orosz bemegy a döntőbe és akkor Bálint mehet a vigaszágon.

98 kg Varga-Aleksanyan (örmény) 8 közé jutás

Az örmény ezen a világbajnokságon nem mutat kirobbanó formát, ennek ellenére állásban nagyon erős és stabil. Közepes iramban kezdődik a meccs, majd Ádámot intik először. Lentről csak nagyon nehezen tudja megpörgetni az örmény. 0-2. Ezután nem sokkal az örményt küldik le, de kivédekezi. Ádám még mozgosítja maradék erejét, de kevésnek bizonyul. Bízunk a vigaszágban.

59 kg Módos-Mango (USA) 8 közé jutás

Csonti agresszíven kezd, jól mozgatja, billenti ellenfelét. Lassan alább hagy a lendülete, és az amerikai kezd aktívabb lenni. A 2. menetben meg is intik Petit, és sajnos parter helyzetbe fejlefogásból beszorul a feje, amit az amerikai kihasznál és 4 pontot csinál belőle. 0-4. Állásból megpróbál mindent Csonti, de alacsonyabb ellenfelének folyamatosan alatta van a keze, így nem fogják meginteni az amerikait. Ez a vége. Meglátásom szerint Csontinak ezzel véget ért a VB, mert nem sok esélyt látok, hogy az ellenfele bemegy a döntőbe. Ezt követően ki is kapott az amerikai a következő mérkőzésén, ezzel Csonti kiesett…

71 kg Korpási-Maximovics (szerb ) Vigaszág

Jó iramban kezdődik a mérkőzés. Továbbra is karberántásokkal operál Mackó, ezt a bírok honorálják és leküldik a szerbet. Ez aaaz! Meg is pörgeti. 2-0. Jaaaj, már megint! Egyből válaszolt a szerb egy levitellel. 2-2. Aztaa, parázs a meccs. Újra Macinál az előny, levitel. 4-2. Juhúú, ki is tolja Mackó! 5-2. A szerb rohamoz, zónába beindít egy fejlefogást, de belefog Bálint. 7-2! Csodás győzelem.

98 kg Varga-Saparmammedov (tadzsik) vigaszág

Kiegyensúlyozott a meccs. Tadzsikot küldik le először, Ádám meg is pörgeti. 2-0. Ádi jól megy előre, végig kontrollálja a meccset. A következő menetben megintik ismét ellenfelét, 3-0. Lentről megint csak megpörgeti. 5-0. Szép győzelem.

 

71 kg Korpási-Byabangard (iráni) Vigaszág 2. meccs

Ismét szenzációsan kezd Bálint. Karberántás, 2-0. Eszméletlen jól megy Bálintnak. Le is telik az első menet. A következő etapban újra pont, kitolja ellenfelét. 3-0. Most Mackó megy le passzivitás miatt. Ki kell védeni!! Sajnos 2 pontért megpörgetik Bálintot. 3-2. Fél percet kel kibírni! Neeee, ezt nem hiszem el!!! Mackót levitték. 3-4. A fene essen bele! Ezért nagyon kár. Egy pillanatnyi figyelmetlenség azonnal megbosszulja magát. Ezzel Macinak véget ér a VB.

98 kg Varga-Hravobik (fehérorosz) Vigaszág 2. meccs

Teljesen kiegyenlített a küzdelem. Ádám megy le először parterba. Uhh… a fehérorosz emelésből nagyot dob rajta. 0-4. A 2. menetben sem áll le ellenfele. Immáron másodjára intik meg Ádámot, 0-5. A lenti helyzetből ismét eldobja, most csak 1 pontért. Így alakul ki a 0-6-os végeredmény. Ezzel Ádám is befejezte a VB küzdelmeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr186701583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása