TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Kiss Balázs birkózó naplója #4: Magyarok a kötöttfogás második napján a birkózó vébén

2014.09.13. 15:00 td_axl

kiss balazs.jpg

taskenti birkózó-világbajnokság pénteki versenynapjától kezdődően léptek a küzdőtérre a kötöttfogású magyar birkózók, melynek apropóján Kiss Balázs világbajnok magyar birkózó értékel és blogol oldalunkon a történésekről. Balu összefoglalja a világverseny magyar kötöttfogású mérkőzéseit alább:

kotottfogásu-csapat.jpg

 

80kg Bácsi Péter – Rofiev (Tadzsik) 16 közé jutásért

Bugs nyitotta meg a magyarok második kötöttfogású napját. Szerencsére viszonylag könnyű ellenfelet kapott kezdésnek. Tadzsik ellenfeléből bohócot csinált, gyakorlatilag bemutatta a teljes repertoárját  Mind állásból, illetve lentről és 8-0-nál két vállra fektette, így nagyon lazán tovább jutott. Következhet a svéd Pettersson a nyolc közé jutásért!

66kg Lőrincz Tamás – Margaryan (francia) 16 közé jutásért

Tavaly már Tomi egyszer simán leverte az EB-n az örmény-franciát. Most is jól kezd ellene, nagyon agresszíven támad majd egy akna szerű válldobással odavágja ellenfelét és utána ki is tolja. 5 – 0. Tovább hajtja ellenfelét, meg is intik a franciát, lenti helyzetből emeléssel próbálkozik de a francia ráakaszt a lábára. 2 pont intés, így már 7 – 0 végül egy 2 pontos pörgetéssel fejezi be a meccset. Bravó Tomi!

130 kg Lám Bálint – Kayaalp (török) 8 közé jutásért

Hatalma bravúr lenne toronytól ha megverné a világ- és Európa-bajnok törököt, de erre elenyésző az esély. A török szokásához szerint kezd. Hajtja Bálintot, majd 4 pontért eldobja egy válldobással és tussoló helyzetben tartja, de torony kijön belőle. Bálint összekapja magát és próbálja hajtani a nála jóval alacsonyabb törököt, de nagyon erős az ellenfél. Nagy dulakodás további akció nélkül. Bízzunk a vigaszágban, szerintem a török bemegy a döntőbe, és akkor viszi magával a Bálintot.

80kg Bácsi Péter - Peterson (svéd) 8 közé jutásért

A svéd már jóval nehezebb ellenfélnek ígérkezik. Peti karberántásokkal operál, végig irányítja a meccset. Le is küldik a svédet passzivitásért. Gyönyörű felrugós emelés 4-0, még egybe beleáll, dobja 1 pontért, de azzal a lendülettel bele is fogja a svéd 5 -2. A második menet egy nagy rakkolást hozott, a svéd kitolja a zónából 5 – 3. Erre válaszul Peti is kitolja a svédet 6-3. Szép volt Pít, jöhet a litván!

66 kg Lőrincz – Kurak (orosz) 8 közé jutásért

Nagyon durván kezd az Európa-bajnok orosz, rettenetes iram. Tomi nehezen tud megállni előtte. Meg is intik, de lentről ügyesen kivédi az orosz támadását. Most Szöcsi próbál derékra támadni, de sajnos ő lép ki 0-1. A második menetben az oroszt intik. Tomi partelból fordított emeléssel próbálkozik. Gyönyörűen visszavágja, 2-1, majd ismét megcsinálja az áthúzást, de most 4 pontért, 6 -1. Megvan a meccs!!! Szenzációs volt Tomi! Az orosz kap a végén még 1 pontot, de az már senkit nem érdekel. Jöhet az örmény!

80 kg Bácsi – Kazakievics (litván) negyeddöntő

Peti okosan, taktikusan végig kontrolálva a meccset végül 4-0-ra (kitolás és intés) nyert nagy ellenfele, az Olimpiai bronzérmes litván ellen. Gyönyörű volt Bugs!!! Jöhet a lengyel, akin szerintem szintén át fog gázolni az eszméletlen formában birkózó magyar!!Hajráááá!!

66 kg Lőrincz-Harutunyan (örmény) negyeddöntő

Jól kezdődik, Tomi egyből majdnem leviszi karberántással ellenfelét, hoppá, fél percnél ezt már meg is teszi, 2-0, onnan egyből mellé ugrós emeléssel felhúzza és 4 pontért visszavágja. Ez hihetetlen, önkívületi állapotba bírkózik Tomi, egyszerűen nem lehet megállítani. Még a végén 6-4 re felzárkózik az örmény, de a továbbjutását nem veszélyezteti. Jöhet az Olimpiai bajnok iráni, aki tűz forró lesz!

80kg Bácsi – Michalik (lengyel) elődöntő

Úgy alakult a meccs, ahogy arra számítottam. Lehengerlő birkózással végül is rendkívül simán 10 -2 re verte a fiatal lengyel ellenfelét Bácsi. Eszméletlen birkózással Bácsi Péter világbajnoki döntős! A döntőben orosz ellenfél vár rá

66kg Lőrincz – Noroozi (irán) elődöntő

Sajnos nem indul jól a meccs, az iráni kitolja az elején a zónából, 1- 0, de Tomi beindul, rátesz egy lapáttal és egymás után 2 szer meg is intik az iránit, 1 -1. Leküldik az iránit, Tomi gyönyörűen mellé ugrik, felkapja. Neeeeeee, ezt nem hiszem el. Tomi kilép miközben el akarja dobni az iránit. 2-1 az iráni javára. Tomi elkezd rohanni az eredmény után és ez megbosszulja magát, 2-szer kitolja az iráni. 4-1, sajnos ez a meccs elment. Rettenetesen sajnálom. Szöcsi nagyon megérdemelte volna hogy bejusson a világbajnoki döntőbe. Szenzációsan birkózott egész nap. Bízom benne, hogy megszerzi a bronzot és ezzel első világbajnoki érmét.

130kg Lám – Nabi (észt) vigaszág

Közepes irammal kezdődik a mérkőzés. Először Bálintot küldik le parter pozícióba, de simán kivédekezi. Bálint rákapcsol és kőkeményen megindul. A világbajnok észt tiszta erőből hátrál. 2-szer meg is intik, 1-0. Sajnos az észt is észhez tér, összeszedi magát és irtózatos iramváltással kitolja 2-szer Bálintot. 2-1 . Úgy látom, Bálint teljesen elkészült erejével, még a végén meg is intik passzivitásért. 3-1. Azt kell mondjam, a végére sima győzelmet aratott az észt, így nem jut tovább Bálint, hozzá kell tenni, hogy Torony minden tőle telhetőt megtett, de ez most sajnos ennyire sikeredett, Halál csoportba húzott, innen reális továbblépési esélye nem nagyon volt. Rengeteget kell még erősödnie, de jó úton jár. 

Maradjatok még velünk, hátra van még Bácsi Peti döntője és Lőrincz Tomi bronzmérkőzése, szurkoljunk együtt!

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr246694617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása